Čím nahradit Hipp combiotik 1, když má dítě po něm hlad?

ariadna12
13. lis 2017

Mame 7tydenniho syna. Od 2. mesice neni kojen a dostava Hipp combiotik - 1. kojenecke mleko. To zacal dostavat jiz v porodnici, kdy byl polovicne kojen a polovicne krmen Hippem. 3hodinove intervaly mezi pitim pro nej dosud nebyly problem, poradne celou davku vypil a pak 3 hodiny spal. Nyni se zacina budit jiz po 2 hodinach ci 2,5 hodine a dozaduje se Hippu. Zkracuje casy a hlavne vyzaduje zvysovani davek tak, ze to dost presahuje mnozstvi, ktere by mel za den vypit. Narodil se s vahou 4 kg a nyni ma uz 5,5 kg. Pediatricka nam rekla, ze nemame davky zvysovat, aby nebyl moc tlusty. To se mi moc nelibi, dite skutecne hladem dost krici a nejde utisit (a kolika to neni a vyzadovani pozornosti tez ne). Mate napad, jakou umelou vyzivou nahradit Hipp (kojit uz nelze, neni mleko, tak jsme odkazani na UM)? Hipp u nas vyhovuje na traveni, ale je po nem proste hlad.

absintka19
13. lis 2017

@ariadna12 napadlo me sat detsky caj nebo kojen.vodu, zkuste to. Rozhodne ze dite bude tluste muze rict jwn blbec. Nase Adeli mela 4,3 pri narozeni, od 2.m na Nutrilonu a ted v 6m ji jak vagon ale hybe se a ma "jen"7kg. A to ma tavedeny jiz vsechny potraviny.

penelope87
13. lis 2017

@ariadna12 S prvním synem jsem dokrmovala um (sunar komplex). Nejlepší způsob, jak zjistit správné množství, je si to spočítat na váhu dítěte a navyšovat to podle toho (na krabicích bývá průměr podle věku). Můj syn byl menší, takže byl vždy tak o jednu dvě řádky jinde, navíc se spíš dopil. Když se budil dřív, tak jsem navýšila. Váš syn je velký, určitě potřebuje víc. Dítě by mělo vypít cca 1/6 své váhy denně. Tak doporučuji spočítat.

lida9
13. lis 2017

asi bych nemenila, pokud malemu vyhovuje ( chutna a nema prdiky ), jine mleko nemusi sednout a budete jeste resit prdiky a hlad bude mit stejny.... treba ma jen nejake to obdobi rustoveho spurtu nebo tak neco🙂

penelope87
13. lis 2017

@ariadna12 Pokud má 5,5kg, tak např. Sunar by vycházel jako pro 3 měsíční (o jeden řádek výš)

sirka1
13. lis 2017

Malému jsem taky od začátku dávala Sunar, a dostával najíst, když měl hlad. Rozhodně jsem neřešila 3 hodiny mezi krmením. Takhle jsem to na férovku řekla i doktorce, že když má hlad, tam mu dám. Přece ho nebudu trápit hlady. Časem se to srovnalo a teď v pěti měsících má těch 5, někdy 6 jídel denně. Měl by na každou dávku vypít 210 ml, ale to dává jen 1x v noci, po zbytek max 180 ml, ale dost často ani to ne. Jo, a má 8 kilo, jak pokaždé říkám, aspoň je vidět, že se má. K tomu mu teda hodně chutná čaj, takže ještě vypije cca 300 - 500 ml čaje za den.

absintka19
13. lis 2017

@ariadna12 treba Nutrilon ma i vek i vahu, prednost ma vaha a Adelce vyhovuje, a to mela 4,3kg porodni.
Muzete vyzkouset, ale nemusite. Dat papat kdyz ma hlad.

smudlinka24
13. lis 2017

Pri 8 krmenich za den to vychazi na 115 ml na davku. Pokud je po tom stale hladovy, dala bych caj. UM neni jako kojeni na pozadani. Tot muj nazor. My mame zase opacny problem, ale na brisko nam toto mleko vyhovuje nejlepe.