Hypoalergenní mlíčko. Máte zkušenost?

schnek
5. říj 2007

Ahojky,
chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s HA Sunarem nebo HIPPem? My máme Bebu, ale malej mi teď poslední dobou nějak blinká, tak bych chtěla zkusit jiné mlíčko. Měli jsme Nutrilon - nám neseděl a Hami - špatně se shání, tak máme Bebu.
Díky za info 🙂

schnek
autor
5. říj 2007

Opravdu mi s tím některá nemůžete poradit?????

kalo
6. říj 2007

schnek: já mám zkušenost zatím jen s Ha Nutrilonem. Ale to, jak píšeš-ty taky. S tím zatím zápasíme a taky to není zrovna to nejlepší, co by nám sedlo.
Takže budu taky ráda, když někdo přidá zkušenost...

ria80
6. říj 2007

Ahoj,vsechny mlicka jsou stejne dobry,to chce vyzkouset,ktery miminku sedne.Zkuste Nutrilon HA AR,ten je primo proti ublinkavani.

schnek
autor
6. říj 2007

ria80, když to si myslím, že pro nás taky není, Ondra nemá s refluxem žádný problém. Včera jsem koupila Sunar HA a ok, už neblinkáme. A musím říct, že ho obdivuju, že ho vypije. Když jsem to mlíko ochutnala, tak bych se byla pozvracela já. Má opravdu strašnou chuť 🙂

ria80
6. říj 2007

Proc musite davat HA?My az budeme davat neco jinyho,tak taky HA a specialni kasi a tak.Je to teda hodne drahy proti normalnim mlikum.Na co mate alergii?

schnek
autor
6. říj 2007

Dáváme HA, protože jsem měla atopický ekzém a mudr mi doporučila raději HA, pokud mi ho bude pít. Malej zatím nic nemá, ale raději dáváme tohle. Jo, je to docela pecka proti ostatním mlíkům a věcem.

ria80
6. říj 2007

My mame nesnasenlivost lepku,takze to je cenova pecka na celej zivot.Zatim musim doufat,ze se to maly tykat nebude,ale do roku musim davat pozor na jidlo a pak se uvidi.Jeste ze kojim,aspon muzu setrit na to,co prijde potom.

schnek
autor
6. říj 2007

A to se dává HA? já myslela, že všechny mlíka, i obyčejný, jsou bezlepkový

ria80
6. říj 2007

To ano,ale dava se to jako prevence alergii,byva to casto spojeno s alergii na mliko.Tak HA preventivne,aby se travici trakt nezatezoval takovyma latkama.Az bude trochu odolnejsi,tak se to pak muze zkouset.

schnek
autor
6. říj 2007

Aha, tak jsem zas o něco chytřejší 😉 🙂

schnek
autor
6. říj 2007

Maminy, nemůžete mi s tím některá poradit??????

macanet
7. říj 2007

Ahoj schneku 😉 Dáváme Sunar HA mám alergii na prach a pyl. Uvidíme, jak dlouho budem dávat HA, jestli do 1 roku, nebo po 4. měsících najedem na normál Sunar, to se dozvím na kontrole příští týden, nějak jsem to minule nepobrala 🙂

schnek
autor
7. říj 2007

Já už dneska rezignovala a došla koupit obyčejnou Bebu. Vůbec mi to nechtěl pít, vždycky mezi 70-100 a konec. Tý obyč během pár minut vytáhnul celou lahev. Je to lump. Tak snad se nám nevysype. 🙂
Známej mi dneska říkal, že kolem 3-4 měsíce dětem dozrává chuť, tak to bude asi ono.

macanet
7. říj 2007

Snad ne, ty HA jsou hořký, ale Adél si zvykla , taky jí to chvíli trvalo.

schnek
autor
7. říj 2007

Nám to trvalo asi 2 týdny, pak si zvyknul a úderem 4 měsíců to začal plivat a blinkat a nechtěl. Už dřív měl občas takový dny, kdy nepil, ale teď to začal být fakt extrém. A přeci ho tím nebudu mořit a nutit ho. Na to nemám žaludek.

lendy1
7. říj 2007

Ahoj holky,
mám dotaz ohledně HA mlíčka. My máme BEBU 1HA, krmili tímto malého už v porodnici, já ani manžel nejsme na nic alergičtí. Davídek se však narodil o 6týdnů dřív, nejdřív měl BEBU Alpren (což je pro nedonošený děti), pak mu v Praze začali dávat tu HA1 a s tím jsme šli domů. Je nutné, abych mu dávala pak Bebu 2 také HA nebo nemusím?

schnek
autor
7. říj 2007

tak to nevím, ale pokud nejste alergičtí a malej taky ne, tak bych mu dávala obyč. je to fakt ohromnej rozdíl v chuti. Ondra by mi byl snad spolknul lahev, když jí dneska ochutnal 😀

tenicka
9. říj 2007

Ahojky, já už také bohužel nekojím a protože mám atopický ekzém tak dávám HA. Začala jsem s Nutrilonem ale po něm se mi malej osypal. Ted máme Sunar HA a je to dobrý. Je pravda, že je to dost finančně náročný, ale asi budem mít HA pořád kvůli tomu ekzemu ne? Nemáte někdo stejnou situaci? Písnětě díkas.

leni96
9. říj 2007

Ahojky,
Lendy mám na tebe dotaz, Lenička se narodila v 27 tt, ze začátku papala moje mlíčko, no pak už byla větší spotřeba mlíčka, tak v nemocnici přešla na Bebu ALprem a teď už máme přejít na Bebu HA1, jak jste přecházeli vy? Kolik dávek Beby HA1 si malému začala dávat, máme to prý kobminovat ještě nějakou dobu s Alpremem.

kebulka
9. říj 2007

Ahoj holky,

Nestle dělá Bebu taky v provedení hypoalergením a současně antiblinkacím. Info najdete na http://www.kojeneckavyziva.cz/content.aspx?page...

My jsme ji nepotřebovali, Marťa neměl s ublinkáváním problémy, ale kamarádka ji melé dávala a v pohodě. Jen se ve vodě trochu hůř rozpouští než standardní HA.

schnek
autor
9. říj 2007

Ahojky,
jak jsem psala výš, přestala nám Beba HA chutnat, tak jsem zkusila dát obyč a výsledkem je, že má malej osypaný záda a hrudník. Tak jsme se bleskem vrátili k HA a asi u ní budem muset zůstat i dál 😒 Dneska jdu na poradnu, tak se mudr znovu a pečlivě vyptám

lendy1
9. říj 2007

Leni96,
asi ti moc neporadím. My měli malého 3 týdny ve 3 různých nemocnicích. V první dostával týden ten Alpren, další týden byl jinde a tam nevím, co dostával a nakonec v třetí nemocnici už měl Bebu 1HA. Takže jsme odcházeli z poslední nemocnice s Bebou 1HA. V druhé nemocnici byl krmen infuzí a pak začali znova mu postupně přidávat mléko, takže ze začátku pil jen třeba 10, 20ml. V té poslední nemocnici, kde už jsem byla s ním pil 90ml, pak si to pár týdnů držel a postupně jsem mu to zvedala, podle toho jak měl hlad. Ze začátku jedl po 2 hod. přez den, v noci vydržel dýl. Teď pije 150ml 5x denně. Přez noc vydrží spát i 11hod. bez jídla. Ale zkus se zeptat na:

http://www.kojeneckavyziva.cz/poradna.aspx

třeba ti tam poradí. Já jsem tam taky s nimi konzultovala pár věcí ohledně Beby.

mapris
9. říj 2007

schnek,
ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky. My máme Bebu h.a. od narození a nemůžu si stěžovat. Pokud jí blinká, tak se dají ještě koupit Beba h.a/a.r. - proti ublinkávání. Jinak mně Terka blinkala prvních pár týdnů - podle mně to bylo tím, že jsem jí dávala asi dost a nebo si dostatečně neodříhla. Pak se to srovnalo ... Po nutrilonu jí taky bolelo bříško a hipp nesnášela moc dobře.

schnek
autor
9. říj 2007

mapris,
dík za info, my jsme začali mít problémy s blinkáním až teď a řekla bych že je to tím, že se malej hrozně rozpohyboval. Nevydrží vteřinu v klidu, šermuje rukama, nohama, odstrká se po celé postýlce a začíná se otáčet ze zad na břicho. Ale to blinkání je děsný. Je dost problém dostat do něj mlíko a pak se za 2h po jídle nehorázně poblinká. No uvidíme, co nám poví mudr.

Kdo dáváte bebu, jak dávkujete? Pijou vám děti podle tabulky? My jsme vždycky o jeden měsíc s porcí pozadu a kolikrát mi to ani nevypije.

lendy1
9. říj 2007

Schnek, dávkování je pro všechny mlíčka stejné. Jedna odměrka - 30ml vody. Na tabulky se vybodni a dej Ondrovy jak potřebuje. My jsme dřív jedli skoro o dvě dávky denně víc než je v tabulkách a teď zase jíme jen 5x denně 150ml, což je zase málo. Ale fakt se podle toho neřiď, spíš podle malého, jak on bude chtít.

schnek
autor
9. říj 2007

Já jsem to nemyslela tak, kolik odměrek na kolik vody, ale kolik udělanýho mlíčka vaše děti vypijou na dávku. U nás je to strašně rozdílný a nepřišla jsem na to, že by v tom byl nějakej režim. Dělám ze 180 vody (200 mlíka) a jednou to vypije celý a ještě by tahal, jednou 180, někdy 150 a byly dny, kdy jsme se snažili do něj dostat alespoň 100.

Jinak mudr mi řekla, že je to blinkání normální, že je to tím, jak se mrská (a že se fakt hodně mrská, hrozně se divila, jak se otáčí a že už si pod sebe dává kolena) a že se to časem zase srovná nazpátek. Nebo můžem občas zkusit dát Nutriton. Tak mu ho dneska zkusím dát.

leni96
9. říj 2007

Lendy, děkuju mrknu na odkaz 😉 .

kalo
11. říj 2007

ria80 se ptala, proč dáváme HA mléko. Tak já ani muž alergii nemáme vůbec na nic, ale já jsem velký odpůrce kravského mléka. Myslím, že je to sviňstvo které zatěžuje organismus i u dospělého člověka, tak nechci tak malému dítěti cpát mléčnou bílkovinu z kravského mléka. Na doporučení DR.dávám tedy mírnější variantu, tohle HA, kde je ta bílkovina rozštěpená a je to jakási alternativa...Ale hlavně ještě kojím (dávám jen na dokrmení 2x denně)

ria80
11. říj 2007

Je to fakt,ze kravsky mliko je docela svinstvo,ale v ty vyzive je to upraveny,aby to bylo stravitelnejsi.HA je lepsi,ale kravsky mliko je to taky.Ja bych rekla,pokud nechces davat takhle kravsky mliko,tak davej jogurty,ty jsou vubec dobre stravitelny,to casto muzou i lidi,kterym nornalni mliko dela problem,nebo davej Nutrilon soya a mas to. 😉

knobloska
26. dub 2009

Ahoj, potřebovala bych poradit. Malá je prakticky od narození na HA mlíčku, teď už papá 3HA. Je jí 13 měsíců a já nevím, do kdy musím to HA mléko dávat. Chtěla bych jí třeba udělat puding z obyčejného mléka nebo z něj vařit bramborovou kaši, protože zrovna tyhle 2 věci z HA mlíka prostě nejí ( je to nahořklé ). Taky bych už mohla používat mléčné kaše, doteď jsem dávala pořád dokola 1 nemléčnou, výběr je totiž dost omezený. No a tím pádem by už mohla mít i obyčejný Nutrilon. Jen nevím a nějak mi nikdo nedovede poradit 😖 . Kamarádky semi smějou, že jsem prdlá, že naše malá má jídelníček jako 6měs. dítě ( i ostatné potraviny dávám ty nedráždivé, tzn. ne ryby, houby atd, manžel má alergii snad na všechno, na co si vzpomenete 😔 )