Jak mám správně dávkovat UV Beba 1?

miri511
15. zář 2013

Ahoj, mám trochu problém s dávkováním umělé výživy Beba 1. Malou krmíme podle potřeby a zatím se nám to docela daří. Problém nastal ve chvíli, kdy jí přestala stačit dávka cca 60 ml. Odměrka v balení je určena přesně na násobky 30 ml. Ale 90 ml je pro nás zatím moc. Máte nějaký "fígl", jak naměřit dávku např. 70 nebo 80 ml? Mám to snad odměřovat "odhadem"? Samozřejmě mě napadlo si připravit 90 ml, 70 si odlít a zbytek uchovat v ledničce a použít příště. Ale v návodu to nedoporučují. Tak jsem z toho trochu zmatená 😒 . Prosím o radu, pokud jste řešili stejný problém. Díky moc 🙂

dzejnab
16. zář 2013

jsi si jistá, že 90 nevypije? A po 60 má ještě hlad? Já tu 30 nikdy "nedělila". V případě co popisuješ, bych udělala 90, co si dá, to si dá a zbytek vylít, neuchovávat.

llluckaaa
16. zář 2013

Žádný fígl nemám. Přebytky jsem vylévala a 30 ml nikdy nedělila. Ale pokud bych chtěla ušetřit několik těch desetihaléřů za vylitý přebytek, tak to prostě odhadnu 😉

nuonuon
16. zář 2013

Taky jsem nikdy neslyšela, že by to někdo dělil na menší jednotky, to bys musela odvážit na kuchyňské váze, udělala bych těch 90,- aspoň pak už poznáš, že už je zvládne vypít.

ivabend
16. zář 2013

Ani ja jsem nikdy zadnou davku nedelila.... a jakekoliv prebytky vylevala...a ver,ze budes v budoucnu vylevat vic nez 30ml, az proste to mlicko nebude mala zrovna chtit 🙂))

antarres
16. zář 2013

Nikdy jsem dávky nedělila. 🙂

baris
16. zář 2013

jj, souhlasím s ostatními. Přebytky jsem vylévala. Obě holky jsou od narození na UM a mladší doteďka vyžaduje ráno a večer Bebu.

A kdybych měla spočítat, kolik jsem už mléka vylila 😀 😀 😀 😀 asi tak min. 20 balení. 😀

Ale teď vážně - udělej více, zbytek vylij. Mléko jsem nikdy znovu nepoužila a rovnou vylila, i když se jednalo skoro o plnou flašku. Ani mě nenapadlo si večer udělat mléko, abych v noci nemusela odměřovat a rovnou si vzala flašku. Má se to spotřebovat okamžitě.

Kdybych to měla přirovnat - vy si kafe z rána, co jste ještě nevypila ohřejete v mikrovlnce nebo si uvaříte nové? 😵

boban
16. zář 2013

Tak já kdyš jsem potřebovala udělat jinou dávku než 30,60,90...atd....tak jsem prostě dala půlku té odměrky 😉 prostě od oka..nebo udělala víc a zbytek vylila 😉

pythie
16. zář 2013

No tak já teda dělím, malé někdy stačí dát 15 ml aby byla spokojená - ještě kojím a dokrmuji. Teď jsme na Nutra defense, předtím HIPP, ale v podstatě to mají všechny stejně. Pokud je potřeba 60ml převařené vody a k tomu 2 zarovnané plné odměrky tak 30ml je 1zarovnaná. Třeba HIPP to má tak, že na odměrce má vyznačenou půlku odměrky, Nutra nemá. Takže když jsem chtěla udělat jen 15ml tak jsem dala 1/2odměrky. Zbytek pokud nevypila tak šlo do odpadu, ale jinak na obalu je, že jedna odměrka je 4,3g no pak už jen odvažovat, ale já třeba udělala 15ml a když nestačilo tak dalších 15 a buď ok nebo přidělala...no je to asi složitější, že to pořád přiděláváš, ale zase zbytečně nevyhazuješ.