Jak naučit 11m. dítě z kojení na umělé mléko?

aniea
16. bře 2021

Ahoj, jak jste to řešili když jste přecházel na umělé mléko, me to ta mrska malá prostě nevezme do pusy,, začne se šklebit a jde pryč...nechat ji vyhladovet se mi nechce.

pekuka1989
16. bře 2021

Dobrý večer...a co vydržet měsíc, dva a odstavit a přejít na kvalitní kravské??? Mě i doktor v neonatologicke pořádně - chodili jsme se synem, protože byl predcasnatko....rekl,z po roce by um ani nezavadel...

jjasmina
16. bře 2021

U nás to samé, ale ja se hecnu a vydržím to do 1,5 roku.

jancazao
16. bře 2021

Syn se teda odstavil až ve 14. měsících, ale v životě jsem do něj žádné jiné než mateřské mléko nedostala. Vyzkoušeli jsme několik značek um, kravské a nic nechtěl, ani se nenaučil pít z flašky. Lékařka mi říkala, že pokud jí mléčné výrobky, mléko už mít nemusí.

janinasm
16. bře 2021

Podle mě není nutný učit na UM jestli bude mít dostatečný příjem jiných mléčných výrobků a pak můžeš začít už i dávat kravské mléko..... Já bych to tak aspoň udělala.

aniea
autor
17. bře 2021

Starší dcera mi to taky odmítala, ale ta nechtěla dudlíky, takže mi do pusy nevzala ani flašku, takže u ní jsem to rovnou vzdala a dávala ji mléčné výrobky. Já se na to ptala teď doktorky a říkala spíš ať ji zkusím to naučit pít to um, dávat kdyztak mléčné výroky, kaše a že můžu i tvaroh. Ale asi to vypadá že pak zkusím to kravské mliko. Kojim ji jenom už večer, před spaním.

lovemusicsun
17. bře 2021

Řeším to samé. Starší jsem odstavila v 18ti měsících, normálně jedla, jogurty, sýry, kaše, tak jsem to neřešila. Mladší musím odstavit teď do tří týdnů, jdu na operaci. Je jí rok a UM nechce. Kdyby aspoň jedla, ale moc tomu nedá, tak mě to trochu stresuje. Koupila jsem Sunar, údajně je nejsladší, ale plive ho. Z lahve pít neumí, ale ani z hrnečku nebo lžičkou si ho nevezme. Přes den je celkem v pohodě, ale v noci se kojí hodně a často. Dávám jí aspoň mléčnou kaši jednou denně, to celkem jí. Zkoušela jsi?

hankaros
17. bře 2021

Proč ročnímu dítěti UM? Nedivím se, že to nechce, chutná to fakt hnusně.. raději normální rozumnou stravu.

aniea
autor
17. bře 2021

@lovemusicsun tak to dcera aspoň umí pít z hrnečku s tím pitkem, pije z něj sama takže super. A mám koupený taky Sunar, ale je pravda že se jí nedivím že to nechce, je to hnusný. Jo a mléčnou kaši ji dávám večer před spaním. Sní mi i celý samotný bílý jogurt takže si myslím že se na to um asi vyprdnu. Pak dostane kravsky.

squezy
17. bře 2021

@aniea Zkus kendamil. My máme dvojčata, kojeni byli do 11 měsíců, pak se sami odstavili. Dostali flasku s kendamilem a pijou dodnes rano a večer 240ml a milujou to. Rano kravske a večer kendamil. Nam pediatricka rekla, ze dokud mliko jak kravske tak um pit budou, tak at jim to 2xdenne davame a to maji denně jogurt a mlecnou kasi. Kendamil se asi nedá koupit vzorek, ale nutrilon, beba a jiny se daji koupit jen vzorky, at ochutna. Za mě ten kendamil super, hodně mamin si to chvali. Neni z toho citit takova ta umelotina.

lovemusicsun
17. bře 2021

@aniea Dcera vodu vypije hezky, ale to mlíko jí prostě nejde. A divné je, že ta mlečná kaše jí chutná, je to vlastně to samé. No nutit jí to nebudu, ale byla bych radši, kdyby ho ještě měla.

aniea
autor
17. bře 2021

@squezy no muzu ještě zkusit ten kendamil, za to nic nedám. Ale nevěděla jsem že se dají koupit ty vzorky, nebo jsem to nikde neviděla.

aniea
autor
17. bře 2021

@lovemusicsun no já bych právě byla radši kdyby to mliko taky pila aspoň 1x denně ale když ho nebude chtít, nic s tím nenadelam.

janule1940
17. bře 2021

@aniea muzu se zeptat na důvod,proč chcete mateřské mléko nahradit umělým?

aniea
autor
17. bře 2021

@janule1940 už mám málo mléka, začala se odstavovat tak aspoň kojím jen večer ale nevidím to na nadlouho.

b91
17. bře 2021

Co nabídnout z malého hrnečku? Třeba na espresso?
Mně mudr po roce malého řekla, že pokud má jeden jeden jogurt denně, nepotřebuje už UM. + k tomu má sýr, kaši a tak. Takže klid 🙂