Jak odbourat krmení v noci?

pepibubu
12. srp 2009

Zdravím a prosím o radu. Pepínovi bude za pár dní rok, a stále se mi budí 1 - 2x v noci na krmení (většinou to bývá kolem půlnoci a kolem 4). Vždy vyloženě slyším jak mu kručí v bříšku. Večeři mívá kolem 18 - 18.30 a spinkat chodí mezi 18.30 - 19, když jsme ho zkusili dát později, byl protivný a přetažený. Myslím že kolem roku už je asi ideální čas na odbourání nočního jídla, nerada bych to řešila až bůhvíkdy. Poradíte, jak jste to řešily vy?

Jinak - zatím s námi spí v ložnici, ve vlastní postýlce (na spaní s námi jsme ho nenaučili - co nezná, to mu nechybí 🙂 ), ale po roce bychom ho rádi dali do jeho pokojíčku.

moniska24
12. srp 2009

Ahoj

my jedli a jíme poslední jídlo kolem půl osmý a spát chodíme v osm,ze začátku jsem dávala čaj místo mllíka a pak když začal kňourat tak dudlíka a teď mi spí celou noc.Trvalo to tak kolem dvou měsíců,myslím.

Jinak spí taky ve svý postýlce a plány byly taky,že pujde po roce do svýho,bohužel stále malý byt ☹

Jinak držím pěsti

pepibubu
autor
12. srp 2009

jo a zapomněla jsem dodat, že nekojíme, je na UM a večeřívá kašičku

Moni - díky za názor 🙂

janinac
12. srp 2009

Pepi mě s tímhle poradila zubařka...řekla mi, abych v noci nedávala mlíko, že i UM nebo obyč mlíko jsou sladký a ať dáváme jen vodu....a tak jsme na to hned najeli...když se v noci probudil, tak jsem mu dala napít trochu vody...první noc vstával snad pětkrát a já byla fakt vyřízená...druhou noc vstal dvakrát...to samý třetí noc...a pak najednou spal celou noc...teda teď se sem tam vzbudí, ale dávám mu jen trochu vody, fakt jen aby se trochu napil...a teď se někdy vzbudí (hlavně, když je v noci dusno) ale už to není takový jako s mlíkem.
Je třeba dobrý ho naučit, že když bude mít žízeň tak kde má pití...dát mu ho někam odkud dosáhne z postýlky...a pak k němu nebudeš muset vůbec vstávat.

sylvar
12. srp 2009

jani, tak to závidím, mě dr taky říkala, že kvůli zubům v noci mlíko ne,ale bohužel to nejde, jinak křičí hodinu, dvě(vyzkoušeno) a to nejde...jakmile dám vodu, řve, prokoukne to hnedle a to nám je 26měsíců 😝

pebi, držím palce, ať se to povede 😉

janinac
12. srp 2009

Sylvar já první tři noci bojovala jak s Adámkem, který pořád volal "mlíko" a i s manželem, který by mu nejradši šel hned mlíko ohřát, ale já jsem si stála za svým a povedlo se....ale to co píšeš ty má přesně moje ségra. Prostě její malej bude brečet dokud nedostane mlíko, nic jiného nechce.

berenika39
12. srp 2009

ahoj 😀 😀 . zkusila bych mu nenápadně pomalu posunout ten večer.ne natáhnout odpoledne po spaní, to nevydržej, ale každý spaní přes den posuň o pl hodinky, to by šlo, ne? kdyby večeřel o hodinu později, posunulo by se to třeba na jedno jídlo v noci, pak ho můžeš začít šidit 😀 😀 mlíčkem jen průhledným - prostě obarvit vodu 😀 😀, zvykne si. třeba dej jen poloviční dávku mlíčka do celé vody,pak třetinu, pak ...držím palce.

sylvar
12. srp 2009

bereniko, tak to co píšeš, děláme ale je jí to fuk, jen nesmí dostat vodu,ale naředěné jí nevadí, jenže stejně musím vstát a udělat jí ho,takže to jako nepomůže...už jsem i v nas.ání vyndala krabici, nalila do lahve(kravské) a dala jí ho, ono jí nechutná,takže si třikrát pocucla a hlavně že ho může držet v ruce 😝 pač 2x za noc nebudu míchat sunar, takže 30ml má kravskýho, co buď vypije nebo ne a pak někdy ,,šizený,, sunar 😎

kacka79
12. srp 2009

Tak my jsme teda od roka v noci UM taky nedávali, poslední jídlo - kaše - bylo v 19.00 a pak ještě ve 20h láhev mléka a do pelíšku. Ráno mléko v 6.30. Mě připadá ta večeře brzy v těch 18h, pak je to do rána dlouho.. ale když se napucne ještě o půlnoci, tak nemůže mít hlad 😅

Jinak kamarádka začala v noci dávat taky vodu a dítě se jí teď budí na vodu 3 x za noc - no to podle mě není řešení.. já v noci / teda pokud není 30°C/ napít nedávám vůbec, přes den vypijeme hodně.. Když se náhodou vzbudí, dám dudu a jdu zase spát a Fíla se otočí a taky spí, ale každý mimčo je fakt jiný, sousedky holčička měla UM 1 x v noci do 3!! let

knobloska
12. srp 2009

Tak to by mě také zajímalo jak na to. Naše malá má ve 20.00 kaši, v 21.30 mlíko. Budí se nám po 3 hodinách na mlíko. Je to 3 dny, co jsemřekla rezolutně DOST, nevyspíme se, už je velká, a kazí si zuby. Prostě ho nedostane. Zatím se v noci budí káždou hodinu a brečí, jsem zvědavá, jak dlouho to s manželem ještě vydržíme. Teď už jsem přesvědčená o tom, že hlad nemá, cucne si tak 80ml.
A s tím pozdním usínáním jsem se snažila už udělat cokoliv, bohužel.

berenika39
12. srp 2009

pepi, on to hlad možná nebude, v bříšku jim žblunká pořád, pracujou střívka...třeba je to zvyk....ale těžko radit, každý to má jinak....
Nepodaří se ti ho uspat znovu, když se vzbudí, dudlíkem, jen tak pohlazením, sedět u něj...třeba to pár dnů bude krušný, ale řekla bych že to stojí za to toed utnout, aby se z toho nestal návyk, pak bude mít trhané spaní dlouho.

robi
12. srp 2009

ahoj,

my jsme s tím taky strašně dlouho bojovaly, kolem 8-10 měsíce jsem fakt sotva lezla, malá byla vzhůru pořád. Na druhou stranu jsem byla ráda, že se cpe, protože byla hubeňour (kojily jsme). Kolem toho 10 měs jsem se odhodlala a prostě jsme v noci přestaly kojit, když se vzbudila, dostala vodu a ŽÁDNÝ CHOVÁNÍ!!! (doteď když ji v noci pochovám, tak chce za chvíli chovat znovu). První noc - horor - polovinu noci prořvala, hladila jsem ji, uklidňovala.... Další noc byla lepší a za týden se vzbudila jednou a kolem roku spala celou noc - 10-12 hod. Určitě bych dala malýmu těsně před spaním mlíko, hodně, ať se nacpe a měl by vydržet.
Chce to pevný nervy, ale pak se to vyplatí pro všechny - rodičové i mimča jsou vyspaní 🙂

pepibubu
autor
12. srp 2009

jejda, koukám kolik dobrých duší se jalo mi poradit, děkuju, určitě vyzkoušíme 🙂

ygreen
12. srp 2009

pepi bezva téma 🙂
malýmu je 14 měsíců a jí mi 2x v noci. jenže mu lezou zuby tak nevím, jestli má vůbec cenu te´d spánek řešit. A na konci srpna mám státnice, takže to necháme. Ale od září se budeme snažit malýho odnaučit jíst v noci.
navečeří se kolem 8 - většinou má kukuřičný chleba s lučinou (kaši nejí) a jde spát kolem 21 - 21.30. než jdeme spát my - 23 - dostane 210ml UM + 7 odměrek nemléčné kaše a pak spí do cca 4,30 a dá si to znovu (ale to už počítám jako snídani) páč pak snídá až později kolem 8 hodiny.
Jenže kdyby to bylo ze zvyku tak mu snad tak strašně nekručí v břiše, ne? Jakmile začne pít, tak se ozívá ale děsný kručení, která pomalu ustává. nevím jestli teď není v nějakém tom růstovém skoku.

radkar
12. srp 2009

Ahoj, ygreen věř že je to určitě ze zvyku. Moje dcerka je šílenou žrout, ale ví že se prostě v noci se nejí. Od 10 měsíce se odbourali noční kojení a prostě v noci žádné mléko. Přes den jsem kojila do 12 mědíců. Ted je jí 16 měs a v noci prostě spí, když se probudí, tak dostane dudlík a nazdar. Já jí teda neučila ani pití v noci. Jen když je nemocná, to je samozřejmé. Jinak ne. Ono se to lehko píše já vím. Když už je takhle naučená, tak ti to dá asi práci jí to odnaučit. Ale určitě to zvládnete. Držím palce.

radkar
12. srp 2009

teda já píšu jak tatar, teď to po sobě čtu a ještě dělám s tvého malého holku. 😅

ronie
12. srp 2009

ygree ty brďo, to je obrovská dávka té kaše, já teda dávám na noc oběma dětem 180ml kaše-Julče rýžový nemléčný do nutrilonu+4 odměrky kaše, aby to teklo, Olimu Nestle mlíčko s kaší-ten má před tím mezi 6-7h normálka maso zeleninu, obě děti se budí jednou v noci-nad ránem kolem 4.,5.h a to dostanou už jen mlíko bez kaše 😉 Zkusila bych být tebou dát večer normální teplé jídlo-ten chleba moc nezasytí a pak kaši, v noci nanejvýš jen to mlíko, moje děti se teda určitě budí ze zvyku,a le nějak se mi s tím už nechce nic dělat 😀 😝

sajmon113
12. srp 2009

pepi já bych v tomhle potřebovala taky radu. Malý má skoro 15 měsíců, ale budí se mi pořád tak 3x za noc. Večeři dostává tak kolem 6-7 . Chleba, rohlík, nebo jogurt, kaši mi nechce a když jde spát kolem 8 dostane flašku s mlíkem. V noci dávám jenom čaj. Kojila jsem do 11 měsíců, ale noční kojení jsem odbourala právě tím čajem asi kolem 8 měsíce. Dám mu tak dvakrát cucnout vrazím dudu a většinou hned usne. Pokud nám nerostou zuby. Další mlíko dostával kolem 4, a postupně si to sám natáhnul až na 7. Někdy se podaří ještě později, nebo dřív, ale to ještě většinou usne. Jedinou vychytávku co mám, abych nemusela běhat do kuchyně připravovat UM - večer si nachystám do flašky vodu, vrazím ji do ohřívačky na nočním stolku, do skleničky od příkrmu si odměřím UM a když se vzbudí na krmení sypnu prášek do flašky, zahrkám a pomalu ani nevylezu z postele 😀 . Kdo nemá ohřívačku dá se použít termoska, to jsme praktikovali při stanování 😵 😉

tomasek06
13. srp 2009

Já jsem taky kolem roku dával v noci malému čaj místo mlíka, ale pěkně se mi to vymstilo. Pak se budil ze zvyku pořád na čaj až do 2 let a třeba i 10x za noc. To bylo psycho! Teď jsem ráda že spí celou noc a že od všeho jsem ho už odnaučila. Dudlíku, pití v noci 🙂 🙂 🙂

ygreen
13. srp 2009

ronie. já mu jednu dobu dávalo zeleninu s masem nebo těstovinama k večeři, ale nemělo to žádnej účinek, naopak bych řekla, že se budil ještě dřív - kolem 1 nebo 2 hodiny.
Jinak já dávám nemléčnou sunarku nebo nemléčnou nestlé osmizrnou a ty skoro nehustí, takže je to pořád hodně tekuté.

radkar: tak jak to že mu tak kručí v břiše když začne pít 😕 musí být hladový

každopádně až budu mít po státnicích a klukovi vylezou poslední zoubky, tak jdeme na odnaučování 😉

aja123
13. srp 2009

Noční krmení se odnaučuje? 😕 😅 To snad příjde samo, teda alespoň z vlastní zkušenosti. Vůbec jsem to neřešila, malá jedla 2-3 do 13 měsíců a pak jak mávnutím kouzelného proutku začala spát celou noc a nebudí se ani na jídlo a ani na čaj. Ale že by jsme se na to nějak připravovali to teda nevím 😉
Jo a před spaním cca o půl osmé dostane Nestlé míčko s kaší říznuté s medovou kaší Nestlé cca 280-300 ml a spí jak dudek až do rána do osmi. 😉

ronie
13. srp 2009

J no u nás se nic nekoná, budil by se klidně furt co 3h, kdybych to neřešial, tak teď alespoň už jen 1 😝 😀

kubaka
13. srp 2009

pepi - obávám se, že na úplné odbourání je ještě malý a na spaní sám v pokojíčku taky. Starší byl neobvykle vyspělý a spal sám od 2 let v pokojíčku, Marián spí dosud vedle mě a občas se vzbudí a jde se přitulit. Pak se zase vrátí do své - mamá tu rostoucí z IKEA.

Z toho jídla musí vyrůst. Starší od roka nepil ani nejedl - prostě sám od sebe. Malý mi pil UM mléko ještě do dvou let 1x kolem 5 ráno. Jinak celkem spal. I když jsem se snažila ho jakkoliv ošidit, odnaučit, nedat, nic jsem nesvedla. MUDr říkala, že když mě to jedno krmení neobtěžuje (v termosce teplou vodu a odměřený Nutrilov v lahvičce u postele - zalít a zatřepat, v polospánku nakrmit) tak ho mám nechat, že je velký a prostě to potřebuje.
Ve dvou letech to uťal úpllně sám bez mého přičinění. Když na něco dítě není zralé, tak s tím nic moc nenaděláme - raději to nechat ještě být - čas na cokoliv je prostě u každého dítěte jiný.

schwarzovka
13. srp 2009

pepi...malýmu je 18 měsíců a stále se v noci budí na mlíčko, bez řevu bych ho neošálila vodou, nebo čajem...tak čekám kdy ho to přejde...ale posledních pár týdnů už toho v noci nevypije tolik a budí se míň...řekla bych, že už spíš ze zvyku...ale on na to jednou přijde...spí s náma na "balkoně" a mám to jako kubaka s tou připravenou vodou a skoro se vlastně nevzbudím ani já...takže jsme v pohodě...do vlastního zatím neplánujeme, jsme takhle všichni spokojení...až bude chtít, tak půjde..ale mě bude chybět 😵

ygreen
13. srp 2009

mě taky tak nevadí to jídlo - ve 22 než jdeme spát vůbec a ve 4 mě to taky nijak netrápí. ALe on mezi tím ještě někdy mrčí, potřebuje pohladit, a tak, je to ale zubama 😒

kubaka
13. srp 2009

schwarz - taky jsem se ho pokoušla ošálit, ale byl tak zoufalý a vyloženě nemohl usnout, tak jsem se na to vykašlala. Nutrilon se dobře rozpouští, nedělá žádné cucky, takže krmení byla záležitost pěti minut a často jsem si to ani nepamatovala. Pak už spal jako špalek.

agreen - jo, malý má taky někdy bujné sny, někdy úplně zařve strachy ze spaní až to vzbudí i MM a přímo skočí ke mně 😀 pod peřinu. Za chvíli se uklidní a zase si přeleze. Oni jsou to takové šmoulinky. Zuby už měl v roce úplné, takže šlo a pořád jde jen o nějaký zlý sen.

mkr
13. srp 2009

ahoj, já bych mu to mlíko ještě dala, malá i teď ráno pije o půl 6 mléko a pak se dospí, jinak my jsme šli do pokojíčku tak ve 14 m a bez problému, malá byla zvyklá na svou postýlku a i spát jinde, takže jsem ji jen ten den řekla, že už bude spát ve svým pokojíčku a bylo to bez problému 🙂 jinak je dobrý dítě naučit, že má flašku v postýlce, když někdy vstanu dřív než malá tak ji flašku dám do postýlky a ona si ji najde, ale nejde to udělat večer škoda

pepibubu
autor
13. srp 2009

Ahoj, dobrá tedy, nebudeme to nijak hrotit.... a budu doufat že ho to přejde "samo" 🙂

luucia
2. zář 2009

Ahoj holky,

obnovuju tohle téma 🙂 pže už nevím, jak na malou...kolem roku spala celou noc, pak jí rostly zuby a v noci začla jíst, někdy jedla 1x za noc někdy 2x, ale to bylo v pohodě 😉 Jenže ted, kdykoliv se v noci vzbudí, tak vyžaduje mlíko..za měsíc jí budou 2 roky a už mi na to přijde veliká a taky jak jí v noci, tak je přes den přejedená a moc jídlu nedá 😒 😒 😒 Předevčírem večer snědla normálně kaši, za hodinu vypila ještě mlíko, to bylo ve 21 hodin a ve 23:30 se zase vzbudila na mlíko, a ve 24:00 zase 😖 prostě už je to zvyk a jakmile jí něco probudí, tak chce mlíko a je jí jedno, že jedla před půl hodinou 😖

Nemáte nějakou radu??..jednou už jsem jí nechávali vyřvat, trvalo to asi 3 noci a byl klid, ale byla to teda hrůza a nevím, jestli ted na to mám nervy 😖 Vodu nebo čaj, místo mlíka, jsem jí taky zkoušela dát, ale neoblbnu jí a chce vyloženě mlíko 😝

jjaanca
2. zář 2009

Asi se pláči nevyhnete. Na tohle myslím žádná finta není. Já teda malou nenechala vyřvat, ale hladila jsem jí chovala a utěšovala. Nechat dítě jen takv postýlce vřískat na to nemám žaludek. Jinak to asi nejde. Děti jsou zvyklé na nějaký komfort a když ho nemá tak se dožaduje. Jde o zvyk.

ronikacz
2. zář 2009

Ahoj, ja som kojila i v noci do 12m, kym som zistila, ze cakame druhe mimi. Potom som sa rozhodla, ze nocne kojenie utnem, aby som sa mohla vyspat. Urobili sme to jednoducho, ja som sa odstahovala na par noci do obyvacky a v spalni sefoval manzel. Prva noc bola najhorsia, maly plakal asi 2hodiny vkuse, manzel neustale utesoval. Kazdou dalsou nocou sa to zmensovalo, 4.noc plakal iba par minut. A od tej doby uz nie. Sice sa este budil 2-3x v noci, ale neplakal. Stacilo, ze som ho pohladkala, vzala za ruku a zaspal. Asi po 3-4tyzdnoch sa prestal budit aj takto. Od tej doby spi krasne celu noc. Spat chodi okolo 20h, sice sa rano budi s velkym hladom presne na minutu o 6h, ale celu noc prespi. Takze u nas zabralo, neustupit a nedat, ja som tie 4 noci do spalne nevliezla, aby ma nevidel. Je to tazka metoda, ale nam sa osvedcila v mnohych pripadoch.