Jak ohříváte umělé mlíčko?

jajinkaboh
17. bře 2016

Ahoj,nekojim,od narození jsme na mělym,mam dotaz jak ohříváte mlíčko?ve vodni lázni,mikrovlnce?nám dětská řikala že můžem ohřívat v mikrovlnce??

hojda
17. bře 2016

Kup si ohřívačku, stojí pár korun, nebo ohřát vodu do termosky a odtud jí pak brát. Já mikrovlnkám nefandím a pro mimina už vůbec ne, Když nic jiného, tak se to tak ohřívá nerovnoměrně a můžeš dítě i spálit.

lv
17. bře 2016

já ohřívala v mikrovlnce, na to nerovnoměrné ohřátí jsem dala pozor, vždy dobře protřepat. Stačí si vychytat čas, u mě to trvalo 30sec.

victress
17. bře 2016

v termosce mám převařenou vodu, že které dělám UM celý den, ráno naleju vodu do skleničky a chladím v hrnečku, který mám v ledničce, takže je ledová voda, do ní skleničku s vřelou vodou z termosky, za chvilku má požadovanou teplotu a vmíchám UM, zatřepu a je to....někdo má i převařenou studenou vodu v PET lahvi v lednici, ale PETkám nefandím, takže jsem chladila až bezprostředně před použitím, mikrovlnku NE ani pro dospělého, natož miminko, že to tak ohřívají v porodnici, to je věc jiná...

sariky
17. bře 2016

Co je na mikrovlnkach spatnyho?

guinea
17. bře 2016

@sariky Mikrovlky kromě "špatných" bakterií zabijou i veškeré dobré bakterie a živiny, takže jídlo v nich ohřáté je prakticky mrtvé. Stejně tak třeba probiotika v UM.

guinea
17. bře 2016

@jajinkaboh To, že někdo dokázal několik let biflovat a získat diplom na medicíně ještě neznamená, že je chytrý. Když ohřeješ UM v mikrovlnce, tak v něm zabiješ živiny a probiotika. To můžeš dítě rovnou krmit vodou s moukou a co do živin to vyjde nastejno. Ohřívat UM v mikrovlnce je velice hloupá rada.

zulitvi
17. bře 2016

Ohrivame jen vodu v mikrovlnce a až potom delam um

iveta93
17. bře 2016

V mikrovlnce bych neořívala už jen protože mléko se tam neohřeje rovnoměrně a miminko si tak může spálit pusu. Když už se to ohřeje v mikrovlnce tak se musí nechat chvíli stát aby se prohřálo rovnoměrně. Ale stejně se v tom zabijí ty živiny takže já bych to nedělala. Já klasicky uvařím vodu v konvici naliju jí do sklenice (od okurek apod) a tu hodinku to tam vydrží teplé, případně trošku zchladím ve studené vodě. Pokud to nevypije do hodiny tak mléko vyleju a udělám nové. 😉

alboo
17. bře 2016

Um také od narození a nikdy bx me nenapadlo ho ohrivat v mikrovlnce. Vodu sem prevarila v malym hrnci a nechala vychladnout. Ba cestu vodu v termisce a petce. Vzdy cerstve

iveta93
17. bře 2016

Jinak tedy dodám, že vodu mám předvařenou v termosce a z toho dělám mléko. Do té sklenice ho dám jen když se netrefím a ona nemá hlad hned, ale nikdy ho tam nenechávám déle jak hodinu.

baysha
17. bře 2016

Mikrovlnka "zabíjí" úplně stejně, jako kterýkoliv jiný způsob ohřevu vody. Je úplně fuk, jestli jídlo ohříváte v mikrovlnce nebo na sporáku, pokud ho nespálíte.

guinea
17. bře 2016

@baysha Fuk to právě není - viz třeba tenhle článek: http://veganza.cz/index.php/vyziva/248-mikrovln...

citun
17. bře 2016

Já si vždycky připravila převařenou vodu do lahviček, dala do lednice, pak jsem ohřála v mikrovlnce a teprve přidala UM. 😉

baysha
17. bře 2016

@guinea: Ne všechno, co píšou na internetu, je pravda (mimochodem, klidně ti najdu třeba i článek o tom, jak nás světové vlády ovládají tím, že vypouštějí z kanalizace životu nebezpečný kyslík - bude to důkaz, že je to pravda?)
To "vysokofrekvenční kmitání molekul", které se v článku zmiňuje jako děsně nebezpečné, se jiným názvem jmenuje teplo. Čím víc molekuly kmitají, tím je látka teplejší. To je celé. A ten odstavec "dopad na organizmus" je jeden velký blábol, který psal člověk, co nemá sebemenší tušení, co jednotlivé pojmy znamenají. Například hematokrit nemá absolutně nic společného se srážlivostí krve... atd. atd. Jen spousta vědecky znějících slov splácaných na jednu hromadu bez ladu a skladu.

trif
18. bře 2016

My mame horkou prevarenou vodu v termosce a studenou prevarenou ve skle. Pak to michame podle potreby, zabere to asi tak stejne casu jako ohrivani v mikrovlnce. Nejsme priznivci mikrovlnky, nepouzivame ji vubec nikdy a na nic.