Jak poznám, že umělé mlíčko vyhovuje?

msimankova
8. kvě 2016

Prosím o radu - bohužel nemůžu kojit a z porodnice jsem odcházela s Nutrilonem, dcerce je teď 7 týdnů a poslední dny měla hodně nafouklé bříško, stolici obden už od začátku a hodně plakala. Už jsem dávala i hodně Espumisanu a Pupík, bylo mi jí líto a rozhodla se pro změnu, takže teď máme Babydream PRE z Rossmanna. Bez Espumisanu, bříško poloviční, ale přijde mi, že nezasytí, už po dvou dnech musela dostat o jednu dávku víc a stolice je dvakrát za den, oproti dřívějšku divně páchne. Chápu, že to je také reakce na změnu a musím počkat, ale nevím, jak poznat, že mlíčko sedí... Děkuji za zkušenosti!

babanci
8. kvě 2016

Já bych řekla,že žádné umělé mléko nevyhovuje. Co vidím ve svém okolí,tak zažívací problémy způsobuje každé. Kdybych nemohla kojit,dávala bych dítěti kozí mléko z prověřené farmy. Takto živila moje babička mého tatínka.

mikilenka
8. kvě 2016

Moji kluci taky odcházeli z porodnice s Nutrilonem. Doma mi ho zvraceli, bolelo je bříško. Přešli jsme na Bebu Comfort. Okamžitě byla vidět změna - spokojená miminka. Ale hlad byl pořád, krmila jsem minimálně co 3 hodiny. Dávky se pomalinku zvyšovaly. Už jsme neužívali žádné kapičky ani mastičky. Stolici měli 1-2x denně. Po Bebě neměli vůbec žádné zažívací potíže, ani prdíky.
Asi chvíli počkej. Taky bych se poradila s doktorem, já jsem konzultovala změnu stravy a lékař mi dost pomohl. Přece jen my tady máme zkušenosti jen s vlastními dětmi nebo s dětmi od známých, doktor má větší rozhled.

monikagurthova
8. kvě 2016

Jelikož jsem přišla o mléko je moje měsíční holčička na Nutrilonu a světe div se přestalo bolet bříško a prdiky odchazi krasne. Pri MM mela průjem, zvracela a necurala poradně, ted ma 8 pocuranych plenek a stolici 1-2x denně ale pravda je tužší a smrdí jako stolice nase, ale to je vedlejší efekt MM. Každé miminko je jiné a každému vyhovuje něco jiného. Jeste Beba ji dělala dobre tim ji prikrmovali v porodnici. Ale urcite se porad s doktorem. My mely spis štěstí, ze ji to sedlo doktor ma dovolenou a ja se radila s lékárníci a sestřičkou z porodnice.

micaella23
8. kvě 2016

Vyzkousela jsem Nutrilon, Sunar, ted Beba HA - pry je lepsi na traveni diky stepene bilkovine. Konecne byla jako mimco spokojena, kolem 2m kakala 1-2x denne, jedla ukazkove podle tabulky (cca po tydnu) davala jsem ji tam treba o 5-10ml vic aby nemela zizu, ona je docela jedlik tak obcas ji to nestacilo, tak jsem vecer nebo rano musela pripravit o 30-50ml vic, ale zas spala dyl nez mela, takze se to vyrovnalo. Nejdriv bych zkusila cokoliv co buda HA pak az dite bude vetsi muzes najet na normalni, s tim uz si telo a strivka poradej.

mafeska
8. kvě 2016

@msimankova odcházela jsem z porodnice s beba HA, že nevyhovuje jsem poznala tak že ji prostě malá vyhodila a to tak že vyhodila celou dávku najednou a byla hladová. Jak často byla stolice už si nepamatuju. Díky tomu byl přechod na nutrilon, ten seděl bez problémů, žádné zvracení, žádné nadýmání. Když malá odrostla přešla jsem na HAMI a dávala do té než přestala láhev mléka odmítat, což bylo loni 🙂 Kapky jsem do mléka nikdy nedávala. Když už byly potíže tak fenyklový čaj.

lv
8. kvě 2016

než si to úplně sedne, tak 14dní, co píšeš, sedí jí líp..

comadreja
6. čer 2016

@msimankova Ahoj, mohla bys prosim napsat jak to u vas dopadlo? Taky prechazime z jednoho um na druhe a nejsem si jista...tak jestli je opravdu az po 14 dnech mozno rict s jistotou, ze nastalo zlepseni? Mala je taky mene nafoukla, ale presto dost tlaci pri kakani. Je to normalni? Menili jsme pred tydnem a ma 3 mesice. Kaka teda denne, i dvakrat, ale je trochu tuzsi ta stolice a nekdy se fakt musi chudinka hodne snazit. Tak nevim jestli uz je to ok (predtim nekakala kazdy den na Nutrilonu) nebo jestli by se dalo najit neco jeste lepsiho, kdy by ji to kakani slo uplne samo..
Diky za kazdy tip 😊

msimankova
autor
6. čer 2016

@comadreja Ahoj, nakonec jsem se vratila k Nutrilonu. Babydream vypadalo fajn 2 dny, pak mela mala porad hlad a vubec se mi nelibila stolice. Pridala jsem ji Nutrilon, vypije 5 180tek za den, kadi jednou denne nebo obden. Vyradila jse Espumisan a zkousela tročhu fenykloveho caje - moc male chutna, ale mela pak uz moc ridkou stolici - tak ho trochu zkus, vidim, ze u nas pomohlo vic tekutin.

comadreja
6. čer 2016

@msimankova Diky.. A to davas ten granulovany cajik nebo jaky? Ja zkousela minuly tyden fenyklovy odvar a to mi plivala. Jeste zkousim na radu jedne maminky davat o 10-20 ml vice vody do mleka, ze pak lip kakaji. Tak uvidime. A po jak dlouhe dobe jsi se vratila k to mu Nutri., uz li tech dvou dnech?

msimankova
autor
6. čer 2016

@comadreja Asi po ctyrech, pak uz cely mliko letelo do kose 🙂 Ona totiz byla stolice citit fakt divne chemicky, cim dal hur. Caj davam obyc sackovy, dneska na nej teda mala delala ksichty taky, ale pak trochu vypila, odvcera zas neprdi. Takova alchymie 🙂

monikagurthova
7. čer 2016

Holky jak vám děti jedí UM. Mala by ted mela mít 5x denně 150 ale proste mi tahá 8x denně 100-130 budí se co 3 hodiny a rev (ne neni to pláč) na cele kolo. Doktor mi dneska říkal ze přibírá moc a mam ji nechat vykricet ale ja na to asi fakt nemám srdce. Čajem se opít nenechá....nějaké rady?

comadreja
7. čer 2016

@monikagurthova A kolik ji je? Moje ma 3 mesice a taky nepije podle tabulky 😊 Celkovy objem taky okolo litru denne, ale mensi davky a casteji, i po dvou hodinach. Vic do ni nedostanu a jakmile ma hlad tak rve ze kmitam aby to mela za par vterin. Je to buclik ale nevim kolik vazi, na trimesicni jsme jeste nebyli. Divej, kdyz jsem kojila tak byla moc hubena, jestli ted podle nejakych tabulek bde mit zas moc tak na ne kaslu a pojedu podle ni jak si zada. Znam x deti co byly "tluste" miminka a ted jsou jak zizalky a jidlo je nezajima. Bud v klidu, hlavne jestli je spikojena, kaka atd. Doktor s vama nezije.

comadreja
7. čer 2016

@comadreja Ale jeste vim ze holky tady resily, ze po nekterem um jim prckove pribirali vic.. Mne taky po Nutrilonu byla takova jako naduta a ted po Babylove se vic natahuje a nema takove brisko..ale zas resime to kakani. Kdyby ji nebolelo brisko tak pribirani neresim asi.

comadreja
7. čer 2016

@monikagurthova ta odpoved byla pro tebe 😄

monikagurthova
7. čer 2016

@comadreja no u nas je spis problem ze ma dědičnou cukrovku a ma na ni zaděláno. Problem je ze proste ona by cumlala porad po troskách jenže pak je ji akorát blbe

monikagurthova
7. čer 2016

@comadreja jinak ji je dneska 9 týdnu

monikagurthova
7. čer 2016

@comadreja jo a přibírá kilo ta 3 týdny

msimankova
autor
7. čer 2016

To ta moje ted ma 5,80 v 11 tydnech, podle dr. neni tlusta, posledni prirustek byl 1,40 za mesic. Ja zas s malou davkou neuspeju, jak se nenacpe, rve dal. Ale mam vetsi klid, co jsem se prestala ridit tabulkama.

terinda
7. čer 2016

První dítě jsem krmila Nutrilonem, mělo zácpu, problémy. Přešla jsem na Hipp a pohoda.
Druhé dítě do roka Hipp a potom Bebivita.

monikagurthova
7. čer 2016

@msimankova no to mala víc nevypije než těch 100-130. Jenže když ji dam pít když začne po 2 hodinach tak vypije tak 40 a pozvraci se akorát a jede dal. Kdyby vypila víc a pak vydržela ty 3-4 hodiny tak to neřeším ale ona by nejradši upijela po hodině trosku a to fakt nejde. Přibírá moc porodní váhu mela 2,5 a ted jede nahoru hrozne rychle a hlavne opravdu u ni hrozí cukrovka.

monikagurthova
7. čer 2016

@msimankova jde mi spis než o velikost dávky o to jak dlouho mezi jídlem děti vydrží

msimankova
autor
7. čer 2016

@monikagurthova U nas jsou casy podle spanku, kdyz trochu spi, tak 4 h, v noci po 5 - 6 h a jak je vzhuru, tak po 3 h. To mi prijde jako idiotska rada, od doktorky, nechat vyrvat, kdyz ma hlad, spis by mela najit pricinu ne... Vaha bude urcite mnozstvim, moje mala tohle pila v 9 tydnech taky, ale uz se narodila velka. Nemuze to ta tvoje dohanet? S cukrovkou zkusenost nemam, mozna jeste pockat, jestli bude porad pribirat tolik...

machulinka23
8. čer 2016

my máme Baby love a nemůžu si stěžovat. Mála krásně spinká, nezvrací.

monikagurthova
8. čer 2016

@msimankova Víš, ale ona nemá hlad, kdyby měla hlad, tak se nají pořádně a nebude ucmrndávat po 20 ml. Teď když jsem jí nastavila pití po 4 hodinách, tak se vždy krásně nají a je spokojená, ano zkouší to, ale zjistila jsem, že opravdu hlad nemá. Brečela tu půl hodiny a já si říkám no tak asi fakt máš hlad (jedla před 2 hodinami) a víš co? Jen tak si ucmrndla 20 a pustila se, to není hlad, ale chuť. A rada doktora nechat vyřvat, no já toho taky nejsem zastáncem, ale řeknu ti jeden příběh ze života. Můj manžel má 24 let cukrovku, život bez inzulinu a diety si už ani nepamatuje a kdo mu to způsobil? Jeho máma, dodnes si to dle jejích slov každý den vyčítá. Můj manžel jako dítě byl stejný jako Eliška, tláskal. Jeho maminka nedbala rad doktorů a dopřávala mu UM kdy si jen zaplakal s pocitem ježiš chudinka má hlad a přesně Honzík vypil jen tak 20-30 ml co hodinu a víc nic, prostě jen na chuť. Následovalo to samé s příkrmy a pak normálním jídlem. Z malého miminka se stalo obézní dítě, které neustále jedlo pořád a pořád a nakonec prásk cukrovka ve 12 letech. A dodnes má absolutně katastrofální stravovací návyky a musí se hodně hlídat aby nejedl v průchoďáku. Tohle pro svoji dceru nechci. Ano ve dne to je občas tvrdé, když neusne tak samozřejmě to zkouší (neupraví se to hned), ale vidím na ní, jak po těch 4 hodinách krásně jí (nehltá honem honem aby mi to někdo nevzal), konečně nezvrací po každé lahvi a v noci konečně krásně spí a nemá pořád oteklé oči z nedostatku spánku, protože musí hlídat aby dostala každou hodinu trochu a hlavně tohle brzké jídlo UM není zdravé, UM se tráví 3 hodiny a akorát mi zvracela. Bohužel jsem 14 dní dala na její "potřebu" jídla a způsobila to, že by jen jedla a jedla. Díkybohu mám rozumného doktora, který mi otevřel oči a odstrašující případ přímo doma. A právě proto abych ji nemusela nechat vyřvat mě zajímalo, jak tvé mimčo vydrží samo o sobě jen 5 krmení za den, moje Eliška jich s tímhle otřesným způsobem jedení měla až 10 za den. Zajímalo mě jak nastavit bezbolestně pravidelný zdravý způsob jídla pro mimčo 🙂 Přece jen my jsme ti dospělí, kteří vychovávají a základy, které svým dětem nastavíme od raného dětství si s sebou ponesou do dospělosti 🙂

msimankova
autor
8. čer 2016

@monikagurthova Jasne, s tim se neda nez souhlasit. Mozna ze ze zacatku jsem to nevedomky urcila taky, protoze ty casy samozrejme nebyly hned. Mela jsem pomerne ostre diskuze s pritelem a tchyni, kteri se mi snazili vysvetlit, ze ji mam krmit kdy si rekne a odmitali pochopit, ze u kojeni je to jinak, ze UM nemuze mit u pusy porad - takze jak pises... Upravilo se to, kdyz jsem ji zvedla davku. A ono to vyrvani predtim v kontextu vyplynulo jinak 🙂 Taky nejsem zastance uplnemu ustupovani, jen aby byl klid, to detem ve finale skodi...

milejka
9. čer 2016

@babanci jste normální? Dávat takhle malýmu dítěti kozí mlíko? 😠 Ani kravský a žádný podobný ☹ Proto jsou na trhu různý značky kojeneckých mlík a je potřeba vyzkoušet.

babanci
9. čer 2016

Já jsem normální. 😀 Psala jsem o mojí babičce, že se tak dřív děti vyživovaly. Pro děti a můžeme si namlouvat, co chceme, je přirozené jen kojení. Žádné jiné srágory s palmovým olejem ideální nejsou, i když chápu, že se může stát, že jiná možnost není.

babanci
9. čer 2016

@milejka Jinak jsem v diskuzním fóru kde lidé nemusí mít shodné názory, ale psát někomu, že je nenormální se mi zdá nevhodné.

monikagurthova
9. čer 2016

@babanci Tak Tereza Nitrilon profutura je absolutne bez palmoveho oleje a pokud mléko ja nemám, tak snad dítě nenechám o hladu. Babička moji svagrove když byla mala podala koho mléko a způsobila ji Katar ve 3 měsících do dnes ma problem se žaludkem.

monikagurthova
9. čer 2016

@babanci pardon třeba píši na mobilu