Je umělé mlíčko nutné po 15. měsíci?

kolibrik007
12. bře 2016

Ahoj holky, prosim o radu. Mala mela 15 mesicu a stale kojim. pije uz pouze 2x denne( pred spanim a rano po probuzeni). Z noha duvodu uz bych rada s kojenim prestala. Zacla jsem zkouset nabizet UM. Lahvicka nema vubec sanci, s tou dela akorat kraviny. Je zvykla pit uz z hrnecku( caj, voda), ale UM odmita. Vyzkousela jsem snad vsechny mozne znacky a nic. Prevarovane kravske se mi davat zatim nechce. Mlecnych vyrobku za den ma dostatek( syry, bile jogurty, tvaroh, maslo, zerve, pudink, atd..), vse ji s chuti a dost. Myslite, ze bychom se bez UM mleka obesly, pokud bych vysadila kojeni? Je nutne v tomto veku? Dekuji za jakykoli nazor ci radu.

konidana
12. bře 2016

Není nutné. Obě děti jsem odstavila kolem 1 roku věku a obě odmítaly jakékoli mléko v tekuté formě nejméně do dvou až tří let. Jedly pestrou stravu, sýry, bílý jogurt, ... mléko (čerstvé kravské) jedině v kaši nebo v lupínkách cornflakes. Podle mne to je v úplně v pořádku.

sara84
12. bře 2016

Neni nutne..a klidne i zkuste kravske, ne plny hrnek, ale po troskach, cucnout, ale ani to neni nutne.

lajla
12. bře 2016

Není

jbzirafa
12. bře 2016

Také si myslím že nutné to není, zejména pokud je kojena a odmítá umělé, nechce asi žádnou náhražku, a učit na láhev je taky asi v tomhle věku zbytečné. .třeba to kravske prevarene ji pak bude chutnat, nebala bych se dát ji ochutnat. Já umělé dávám dvouletému a budu ještě chvíli, protože málo pije,večer a ráno má rád flašku a kojeny nebyl, tak neví, o co přišel. Každé dítě to může mít jinak

mrskato
12. bře 2016

Ahoj, u nás to bylo velmi podobné, také "neuměla pít z lahvičky",ale hrneček zvládala od 6. měsíců, UM nechtěla, kojit jsem přestala ve 14ti měsících, po pár dnech strávených v nemocnici, kdy mi visela na prsou 30x denně. Dávala jsem jí pak aspon casteji plnotučné mléko, bylo mi to i doporučeno laktační poradkyní. Mě mimichodem nechtěla jíst ani takový ty kaše, co se dávaj dětem na noc. Doteď nejí ani krupicovou kaši :-/ Takže si myslím, že mužeš být klidná 🙂

kolibrik007
autor
13. bře 2016

Vsem Vam moc dekuju za rady a prispevky. Jsem opravdu klidnejsi a asi se nebudu tak bat vysadit kojeni🙂 ted uz verim,ze to zvladne.

kolibrik007
autor
13. bře 2016

@mrskato jsem rada, ze jste tezke chvile v nemocnici zvladly. Mohla bych se jeste zeptat, jak mala prijmula fakt, ze mlicko z prsu uz opravdu nebude? Ja tak nejak pocitam s tim,ze se to par dni bez place neobejde. Nevim,zda pochopi,ze mlicko proste neni🙂

evulina77
13. bře 2016

@kolibrik007 není nutné, děti nejsou telátka a nemusí pít mateřské mléko jiného savce a to ani ve formě UM. Pokud má vyváženou stravu, není nutné to do malušáků cpát. To do nás jen ty nadnárodní společnosti cpou reklamu na jejich produkty a my pak máme pocit, že bez UM naše děti nebudou zdravé a šťastné...

veveruse14
13. bře 2016

Ahoj, řešila jsem to samé, přestala jsem kojit ve 13ti měsících a syn moc nechtěl pít z lahve UM, doktorka z toho byla docela nervózní, že je to jako nutné atp., tak jsem si hodně načetla a jsem přesvědčená, že to fakt nutné není, pokud má dítě pestrou stravu a jí vše. U nás to tedy nakonec dopadlo tak že jsem pár týdnů nabízela, a teď syn ( 20 měsíců) pije každé ráno 200ml jak se probudí a strašně se na to těší, má takový rituál, a jinak pestrá strava a nic mu nechybí.

lucysmidkova
13. bře 2016

Neni nutne mala mi od roku pije obyčejné mléko

mrskato
13. bře 2016

@kolibrik007 ačkoliv jsem se toho odstavování vždycky dost bála, po té nemocnici jsem byla už absolutně rozhodnutá, že přestanu kojit. Hned, jak nás pustili, zavedla jsem opět režim ráno a večer, po pár dnech už jen ráno a vlastně během 14ti dnů jsem ji odstavila úplně. Asi 4-5 dní se mi občas sápala do výstřihu, ale svým způsobem to docela šlo, mám pocit, že neplakala ani jednou.
V té nemocnici se jen uklidňovala a já jí to ráda dopřála, protože, co si budeme povídat, pobyt v nemocnici není nic příjemného, neměla totiž dudlík, jako miminko si ho vzala párkrát, ale pak už ho nechtěla vůbec.
Myslím, že když se přestává postupně, tak to odstavování probíhá více v klidu, navíc v tomto věku už dětičky mnohé chápou, ale chce to být opravdu rozhodnutá 🙂 držím palce!

kolibrik007
autor
13. bře 2016

@evulina77 I pres reklamni a celkovy boj firem o zakazniky si rikam, ze UM ma opravdu spoustu vitaminu a probiotik, ktere suplujou materske mleko. Spousta deti na nem krasne vyroste( ja nejsem vyjimkou🙂). Hlavne me dost vystrasila mudr, kdyz i presto, ze vedela, ze mala ma pestrou stravu se spoustou mlecnych vyrobku, vyznamne doporucovala, ze kdyz vysadim kojeni, nejmene do 2 let, je UM nutnosti. Jinak je supr a jsem s ni spokojena🙂

kolibrik007
autor
13. bře 2016

@mrskato ve vsem souhlasim a mam to podobne. S tim rozhodnutim mam velky problem🙂Navic mame jen 4 zuby,takze cekam, kdy zacnou rust. Pri druhe jednicce nahore, pila snad 5x za noc. Nic jinyho ji neuklidnilo a dat prso je to nejjednodussi a navic to pomaha. Ale snad,kdyz uz bude vedet, ze prso ne, tak treba uklidni cajicek z hrnecku🙂 . Po teto diskuzi bude odstavovani jednodussi a jsem zase o krok vice pripravena. Brzy zahajim akci "mlikostop". Dekuju Vam za podporu.

veronikabro
15. bře 2016

Já dávám oběma synům Hipp Junior, protože myslím, že kravské mléko jejich tělíčka hodně zatěžuje. Obsahuje zbytečně moc bílkovin a je tučné. Hipp jim dodá vitamín D a železo a ty jsou pro malé hodně důležité. Dětem navíc chutná, máme ranní a večerní hrneček. Ale je to na každém rodiči, jak se rozhodne, každému vyhovuje něco jiného.