Jediné umělé mléko, které pije, se přestalo vyrábět

lrg
9. lis 2014

Mám dost velký problém. Dcera patří mezi ty extrémní nejedlíky, jí strašně málo potravin a i toho co jí, sní porci jak pro vrabečka a je hodně hubená. Spása pro nás bylo jediné UM, které jsme po půl roce zkoušení do ní dostali a ona ho úplně miluje. Je to Nestlé Doremi Junior, ale ne sušené, ale tekuté v krabičkách po 200ml. Vypije většinou tak 4 krabičky denně, hlavně přes noc. Díky tomu jakž takž přibírá a hlavně do sebe dostane železo, vápník a vitamíny, které z normální stravy nevezme v dostatečném množství. Ale co čert nechtěl, tento týden jsme lítali po celé Praze, protože byl výpadek od výrobce a teď už to vypadá, že je nejspíš přestali vyrábět úplně. Dnes nám dojdou zásoby a já řeším, co s tím. Jasně, že by mi asi každý druhý řekl, kupte jí jiné a buď ho bude pít, nebo má smůlu. Ale kdo má doma podobně nežravce jako já tak ví, že když dítě něco nechce, tak to do něj prostě nedostanete. A s ohledem na její váhu mě děsí představa, že by přestala pít mléko úplně. Prodávají stále to samé mléko ale v sušeném stavu a všechny mají takový ten ocásek, který ona prostě nesnáší. Navíc pije mléko jen studené, takže bych každou dávku musela nechat nějakou dobu vychladit a všude píšou, že se má podávat vždy čerstvé. Pak mě napadlo zkusit kravské mléko třeba s Grankem, ale ve 20-ti měsících je na to asi ještě brzy. Můžete mi někdo poradit, co byste na mém místě dělaly?

hojda
9. lis 2014

Po roce už bych se nebála zkusit kravské mléko, pokud tak málo jí, tak bych vybrala bio plnotučné, aby dostala to nejlepší a zkusila to. Často děti UM odmítají a kravské pak vezmou. Nebo pokud máte ještě nějaké zásoby, tak jí to pomalu zkoušet mixovat s jiným mlékem (klidně i tím kravským. Hlavně nedávat klasické mléka z krabice. Jinak UM můžeš udělat i do studené vody, není s tím problém, bez problémů se mi rozpustila.

hojda
9. lis 2014

Ještě bych zkusila napsat přímo výrobci, jak to s tím mlíčkem je, jestli se dá ještě někde sehnat.

aaa
9. lis 2014

Tady to vypadá, že ho ještě mají http://www.mamishop.cz/produkty/products/view/2...
Jinak každá rada drahá, nepila by nějaká ochucená kefírová mléka, actimel nebo něco podobného? Případně sušené UM ochucené, viděla jsem myslím vanilkové a banánové. Spíš než granko, bych zkusila kravské plnotučné s rozmixovaným ovocem, takový jakoby shake, to by jí taky mohlo chutnat, dosladit třeba sirupem z agáve. A co mlíčko s kaší, co se prodává v krabičkách a dá se pít studené?

lrg
autor
9. lis 2014

@aaa Děkuju, už jsem zkoušela objednat přes několik webů, ale hned se mi ozvali, že mají jen pár kusů skladem. Taky chci zkusit to sušené vanilkové, ale jak píšu, všechny prostě mají takovou specifickou chuť. Ale určite to budu zkoušet. Zkusím i to ovoce, kdyby to pila bylo by to super, protože ani ovoci a zelenině moc nedá.
@hojda Já právě s normálním UM nemám zkušenost a všude na krabicích píšou jen do převařené vody o 37st.

aaa
9. lis 2014

@lrg Um se může nechat vychladit, jen je potřeba ho vypít do dvou hodin. Pak mě ještě napadá, podívat se třeba v Německu, pokud by tam měl někdo cestu, jestli by se tam dalo sehnat. Chápu, že je to na palici, když malá nic jiného nechce a je potřeba, aby přibírala. Držím palce, aby se zadařilo sehnat nebo aby přišla na chuť něčemu jinému.

lrg
autor
9. lis 2014

@aaa to je právě na prd, ty krabičky jsou super v tom, že se jedna otevřela, ona jí vyžunkla a když k ránu chtěla další mlíko, tak hned bylo po ruce zase čerstvé. Ale zkusím to kravské, nebyla jsem si jistá, jestli už se může v tomhle věku pít denně. Kdyby si na něj zvykla, bylo by to skvělý, protože přeci jen zrovna tyhle mlíčka lezou teda sakra do peněz.

nolies
9. lis 2014

@lrg Ahojky. A co zkusit mlíčko s kaší v krabičce od Nestlé? http://www.zbozi.cz/vyrobek/nestle-mlicko-s-kas... .

lrg
autor
9. lis 2014

@nolies Už jsem zkoušela dříve a bez úspěchu, ale už je to nějaký pátek, zkusím zase, díky za typ!

nolies
9. lis 2014

@lrg Taky mám doma nejedlíka ☹ Pak bych už jedině zkusila to kravské mléko s ovocem. Držím pěsti. 🙂

hojda
9. lis 2014

@lrg To jen jen pro malá miminka, u vás se už převařovat voda nemusí.

lucifereeek
9. lis 2014

malá mi taky nepije normální UM, ale přidávám ji vždycky 1 odměrku Granka a miluje to, dělám to tak od 18m

kotito
9. lis 2014

odkud jste? zkuste napsat do skupinky z vašeho města a poprosit maminky co mají děti na UM aby vám trošku daly a uvidíte, třeba příjdete na nějaké co jí bude chutnat. Jsou i banánové příchutě.
Pak mě ještě napadlo dát půl napůl UM co jí nechutná a rýžový nápoj Zajíc. Dcerka je nejedlík a mlíčko jsme také hledali dlouho aby ho pila, pak měla zdravotní problém a nesměla ani to UM. Zkusili jsme různá rýžová mléka a tohle vyhrálo.... Normálně o něj přes den žadonila 🙂

lrg
autor
9. lis 2014

Tak jsem se ptala paní v DM, ta mi to projížděla v PC a řekla, že už se nebude vůbec dodávat ☹ Koupila jsem hned tu samou značku sušené a byla jsem nadšená, jak šlo dobře rozmíchat ve vlažné vodě a chutná fakt skoro stejně a co myslíte, hodila mi ho na hlavu. Teď celá rodina špekuluje, co zkusit a už jsem z toho unavená předem, protože přesně tohle jsme zažili před rokem, když jsme půl roku neustále zkoušeli a řešili UM.

kvakuska
9. lis 2014

@lrg a nejde jí třeba jen o to balení, na které je zvyklá? Známá krabička s brčkem? Děti jsou vychytralé 😠

lrg
autor
9. lis 2014

@kvakuska vůbec vůbec právě, ona si celá šťastná sedla do křesílka, vzala si svůj hrneček z kterého to pije a hned se začala šklebit. Nevím, holt si asi bude muset zvyknout, hlady snad dobrovolně neumře.

1velrybka
9. lis 2014

@lrg Ahoj, úplně tě chápu. Já mám teda teprve 9měsíční holčičku, ale od 3 do 8 měsíců mi odmítala jakékoli mlíko (A to byl teprve problém - hlavně ze začátku, když byla jen na mlíku). Teď vzala na milost Sunar (banánový). Tak ho honem objednej z více internetových obchodů, i když mají pár kousků, ať máš aspoň něco. Sice asi vyjde draho kvůli poštovnému, ale pokud je to u vás opravdu takový problém, tak ti to zato stojí. Zkoušela jsi už to klasické kravské? V jejím věku ho může bez problémů. Ještě mě napadá možnost oslovit maminky z různých měst, aby se podívaly v obchodech, jestli tam nemají ještě zásoby. Jestli chceš, můžu se taky u nás mrknout, jestli náááhodou nebude...Kdyžtak mi pošli detailní fotku do zpráv, abych případně nebrala něco jiného. A taky minimální a maximální počet kusů.

blondynka400
9. lis 2014

@lrg zkus mrknout ještě do alberta (hypermarket). U nás občas nějaké mají (třeba dva dny nic a najednou se objeví 2 krabičky), dcera ho má taky ráda.
Podle mne to není tolik značkou mléka, ale tím, že není sušené. V chutí je to totiž šílený rozdíl.... Já u první dcery žila v zahraničí, kde jsou tyhle hotová mléka běžné a kupují se víc, než sušené. Jak na to byla naučená, sušené nikdy nechtěla. Když jsem se vraceli zpět, vezla jsem sebou zásobu mléka asi na půl roku dopředu 😀 Když došlo, vozila jsem si ho z DE, kde je běžně k dostání v každé drogerii nebo supermarketu. Byla to jiná značka, ale jak to bylo hotové nesušené, pila všechno. Mají snad všechny značky... Většinou v litrovém balení nebo půllitrovém. Nevyjde to ani tolik draho, litr stojí kolem 1,70 EUR. V té době ještě toto hotové mléko prodával Hipp (půl litru asi za 80kč) a pak ještě myslím Sunar . Nedávno jsem viděla někde na netu i takto udělaný Plasmon. Ale jestli je to i teď to nevím....

lrg
autor
10. lis 2014

@hojda
@blondynka400
@1velrybka
@kvakuska
@kotito
@lucifereeek
@nolies
@aaa
Tak jsem holky nelenila a zajela rovnou do Nestlé, mají tam i krámek, kde jsem vykoupila všechno co měli a paní mi řekla, že se mění název a obal toho výrobku, ale že do 14-ti dnů už bude normálně v obchodě. Takže jsem nejšťastnější na světe, protože jsem včera bulila jak mimino, jak do ní dostaneme vitamíny a železo 🙂 díky moc za podporu!

kotito
10. lis 2014

@lrg tyjo super!!!!

aaa
10. lis 2014

@lrg Paráda 😵

1velrybka
10. lis 2014

@lrg Tak to jsem ráda 🙂

hojda
10. lis 2014

😵

blondynka400
10. lis 2014

@lrg děkuji za pozitivní zprávu, dcera bude ráda, je vždycky smutná, že už není.. Sice je už na něj veliká, ale když jí chutná... Kdyby si měla náhodou cestu do DE, zkus se fakt mrknout tam. Nevím kolik ti toho za den vypije, ale cenově se to fakt vyplatí....

lrg
autor
10. lis 2014

@blondynka400 Já jsem koukala včera na německé online shopy a vůbec nic jsem nenašla.

blondynka400
10. lis 2014

@lrg já z online shopů nevím. Kupovali jsme ho vždy v obchodě. Tchán bydlí kousek od DE hranic, takže kupovali oni a nebo když tam byl manžel služebně....