Kolik ml má vypít 6denni miminko?

elisekkuchtik
26. črc 2019

Ahoj holky , mám 6 denní miminko . Bohužel nemám skoro žádné mlíko i když se snažím přikládat ,piju hodně čaje na podporu a i teď nově homeopatika. Pro velký váhový úbytek jsem musela nasadit UM. Ale moje otázka zní , kolik ml UM má vypít 6denni miminko ??? Máme kendamilk a malé moc chutná . Jen si nejsem jistá množství co 3hod. Děkuji za info . Hezký večer .

zelenaesmolda
26. črc 2019

@elisekkuchtik
ja jsem davala tusim 30ml cca co dve hodiny

vendes
26. črc 2019

20 ml po kojení přes prst ze stříkačky, doktorka chtěla po každém kojení, ale já dávala ob.

jitule_hrachule
26. črc 2019

@elisekkuchtik Ahoj prvního syna jsem take nekojila, hned v porodnici dostal antibiotika a sání z prsu ho unavovalo a jak si zvykl na pití z lahve, tak nechtěl z prsu vůbec sát, mléko jsem odstrikavala a dávala na střídačku s UM, tim se mi mléko přestalo dělat úplně, každopádně na krabici s každým mlékem je tabulka kolik toho vypije mimčo v různých obdobích. Syn se vždy na den přesně o tyden opožďoval, uz si přesně nepamatuji, ale jako příklad .. 30ml 1-2 tydny a jemu to stačilo na týdny 3 a pak najednou chtěl víc, tak jsem mu přidělala a při dalším krmení jsem rovnou dělala 60ml a většinou to vyšlo kazde 3 hodiny. V létě jsem na doporučení pediatra davala i čaj na žízeň, kojene dítě si cucne jen na žízeň. Každopádně až po porodu druhého syna, kterého jsem bez problémů kojila, jsem narazila na článek, kde se psalo o homeopatii .. taky jsem homeopatika na kojení brala a nic, vypila jsem litry kojiciho čaje .. a až po přečtení článku jsem se dozvěděla, že jsem mléko mít ani nemohla, těhotenství a porod mé tělo natolik oslabilo, že to jediná obrana co mozek vydal byla ta, že se prostě mléko tvořit nebude a zpětně tomu článku musim dát za pravdu, byla jsem strašně vyčerpaná, omdlévala jsem, měla málo železa... S druhým synem jsem se cítila výborně a to jsem v těhotenství neměla s dvouletakem čas odpočívat a přesto všechno šlo samo. Takže žádný stres, takových co nekojilo je hodně a kamarádky, které se pohoršeně dívají, že nekojiš, pošli k šípku, někdy to prostě tělo nedovolí. Jindy stačí dostatek tekutin, pohoda, odpočinek a zalézt pod deku tělo na tělo, ať prcek cítí teplo a kůži a chce se pořádně přisát.

popelka1984
26. črc 2019

Přesně už si nepamatuju u syna ale myslím že kolem 30 ml, řídila jsem se dávkováním na krabičce a podle potřeby jsem přidávala nebo ubírala.

nazka
26. črc 2019

@elisekkuchtik taky už přesně nevím, ale jela jsem přesně podle rad krabičky a bylo to v pohodě

krista25
26. črc 2019

Tabulka na krabici je orientační, podle ní se úplně nerid. Kolik toho vypije? Já osobně jsem tohle řešila s Dr. a kamarádkou co je zdravotní sestra, protože to co je psáno na krabici bych do něj v životě nedostala. A obě řekli co vypije to vypije. Mému bude 6 měsíců a vypije 130-150 ml. A měl by vypít 240 ml. Ale přibira krásně, hlady nerve tak to do něj netlačím. Akorát pak blinka. Sama víš nejlépe kolik toho prcek vypije, takže pokud uvidíš že prospívá a na váze bude pribirat tak se rid malým a ne tabulkama. 😊 Ale je to jen můj názor. 😊

neomenia
27. črc 2019

Nerid se mic tabulkiu na krabici, ale hmotnosti miminka. Melo by vypit cca 150-180ml na kg a den. To vydelis 8a dostanes pocet ml na davku. Tozn. Pokud vazi napr. 3,8kg, pak to bude 3,8*150, a to,co dostanes pak deleno 8.

neomenia
27. črc 2019

Deleno osmi, pokud pije co 3 h.

elisekkuchtik
autor
27. črc 2019

Všem moc děkuji . Z prsu vypije max 15ml a ani vic zatím neodstříkám. Zbytek vypije UM ,do těch 60ml . Což teda vychází 🙂 někdy i malinko méně podle chuti. Ale ještě jednou díky všem ...

katkaajirka
28. črc 2019

Posílám na dálku podporu. A pokud bys chtěla ještě kojení zachránit a rozjet, zkus kontaktovat laktační poradkyni z mamily, jsou fakt top. Můžeš vybrat podle kraje na https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-d...
Mě jejich LP moc pomohla s kojícími začátky, kdy mi v porodnici řekli různé informace, o kterých jsem se pak dozvěděla, že jsou úplně mylné a kvůli kterým jsem málem vůbec několika. Třeba, že mám málo mléka a malá potřebuje dokrmit, přitom stačilo ji mít jen déle a častěji na prsu a vše se srovnali. Díky LP z mamily jsem zjistila co a jak. Držte se!