Kravské a umělé mléko. Může se míchat?

kajuska2151
26. kvě 2021

Ahoj potřebuju poradit může se kravské míchat s umělým kamarádka mi řekla že do kravského dává 3 až 4 odměrky umělého děkuji za odpovědi

mimco
26. kvě 2021

@kajuska2151 tak pokud to není v návodu na krabici u.m., tak asi ne😳

cuuza
26. kvě 2021

Zadělává prckovi na problém s ledvinama, fakt bych to nedělala...

karkulka63
26. kvě 2021

Proboha proč????

malinkaelinka
26. kvě 2021

Nedává to smysl. Umele mléko se přece schválně upravuje tak, aby bylo pro miminko co nejlépe stravitelné, aby mělo potřebný poměr živin. Kdyby kravske stačilo, dává se kravske. Ale nestačí, je pro telata ne lidská miminka. Takže vzít produkt, který někdo pracné vyrobil a optimalizoval a míchat ho s původní neupravenou surovinou je kravina.

jana_zofie
26. kvě 2021

Cože? Jakože sušené mlíko do mlíka?
Jednak je to blbost a u kravského záleží na věku miminka. Do roku se kravské místo umělého na pití vůbec dávat nemá.
Malá je kojená, takže jsem pak v rámci toho, že se mi nechtělo furt kupovat UM jen kvůli sem tam kaši, míchala UM (samozřejme do vody) a kravské mlíko ředěné vodou, když jsem občas dala kaši k snídani. Takže předpokládám, že ve chvíli, kdy se už pomalu UM nahrazuje mlékem kravským, tak míchat asi můžeš, ale ne prášek do mlíka, ale až s hotovým UM.
Nemění nic na tom, že dávkovat UM do mlíka je prasárna, která nedává smysl. Vždyť je to jenom přidávání bílkovin do na bílkoviny bohaté věci.

kajuska2151
autor
26. kvě 2021

Děkuji moc za odpovědi já jsem nevěděla to zkoušet ani nebudu malá mi v noci spí špatně tak jsem se jí zeptala co by mohlo zabrat aby spala celou noc tak mi poradila tohle

merope
27. kvě 2021

@kajuska2151 Pokud má malá míň než rok, tak kravské určitě nedávat, určitě UM. Pokud je starší než rok, tak bych zvažovala, kde je jaký problém, ale určitě neřešila mícháním UM do mlíko.

Jinak střídat UM a kravské určitě není problém - pro starší děti (od 1 roku věku), do 3 let se doporučuje určitě mléko plnotučné, já nejraději kupuji farmářské.

michaela666
27. kvě 2021

@kajuska2151 Já tuhle hloupost slyšela hlavně od babičky a prababičky, takže to bude asi nějaký pozůstatek z dřívějška. Hned jak zjistily, že máme UM chtěly po kamarádkách shánět čerstvé mléko přímo z kravína.

jako_mala_holka
27. kvě 2021

To jsem nikdy neslyšela a určitě bych to nedělala, má to svůj důvod, proč se dává UM... I po roce se klasické kravské mléko má používat pasterizovane, plnotučné a jen při vaření, na pití snad až od dvou let (nevím přesně)... Já plánuju dávat normálně UM i po roce, batolecí

jako_mala_holka
27. kvě 2021

A to, že se miminko v noci budí, je úplně normální 🙂 naše téměř roční se budí taky, někdy stačí dudlík, když ne, dostane mléko a čistou plenku a většinou spí dál

jjasmina
27. kvě 2021

@jako_mala_holka malá se budi i v 15 měsících, odstavuju postupně, tak trochu lepší

jako_mala_holka
27. kvě 2021

@jjasmina však jo, prostě to tak je