Krmení UM u měsíčního miminka. Zkusit vyměnit UM?

nikola8888
17. pro 2019

Ahojky.
Chci se zeptat. Mám doma 1.měsíční holčičku a bohůžel už nekojím jsme na UM.
Chci se zeptat jestli musím malou budit každé 3 hodiny na jídlo i když mi nepláče hlady a spokojeně spinká nebo nevadí když mi spinká klidně i 5hodin?
A ještě byli jsme na Nutrilonu, ale ten malý nedělal vůbec dobře a pořád mi z toho zvracela tak jsme teď vyzkoušeli Bebu Optipro 1.
Přijde mi spokojenější a co jsme na ní tak mi vůbec nezvrací, ale přijde mi, že se jí zhoršujou bolesti bříška.
Když jsem kojila(asi jen týden) malá měla prdíky jen jednou, protože jsem snědla domácí knedlíky vůbec mi nedošlo že bych je neměla, ale jinak žádné takové problémy neměla.
Ale teď co jsme na Bebě tak se mi během dne budí po hodině co je nakrmená a bolí jí bříško a tlačí ven prdíky.
Když už je to fakt zoufalý dáváme ty Espumisan kapky, ale nechci to do ní moc cpát. Myslíte, že máme zkusit vyměnit UM? Teď je na té Bebě týden tak nechci nic uspěchat.
Omlouvám se, že je to tak dlouhé a předem děkuji za rady. 🙂

krista25
17. pro 2019

@nikola8888 ahojda já jsem malého nebudila, kdyz spal tak jsem ho nechala. Budila bych ho jediné kdyby byl problém s přibiranim. S vyměnou mléka bych ještě počkala, mohlo by to nadělat větší paseku. 😉Jinak malý měl Espumisan, dávala jsem ho 4x denně. A za týden bylo vše v pořádku. Takže bych se toho úplně nebála. Jak začal být aktivní tak jsem ho vysadila. Jinak jsou ještě dobre kapky Biogaia(probiotika). 😊

gingerbread
17. pro 2019

@nikola8888 Ahoj,nebuď ji pokud není nedonosena nebo nemá problémy s váhou.. aspoň já nebudila a to jsem kombinovala UM a kojení...vzdycky se vzbudila,když měla hlad sama fakt spolehlivé a byla jsem ráda když 1x za den aspoň těch 5 hodin v kuse spala užij si dokud takhle spinká🙂 - navic muze ji bolet brisko prave ze jeste nema vytravene mlicko...a ohledně kapek - zkus Babycalm je přírodní a pomáhá skvěle-kapky typu espumisan nám vždy zabiraly jen chvíli a musela jsem změnit značku...Babycalm nám pomáhal okamžitě a dlouhodobe

makronka222
17. pro 2019

Zalezi kolik kg mela, jestli byla v terminu. Ja svoje deti budila. Meli obe pod 3kg, obe o 3tydny driv. Byly unaveny a nevzbudily se samy ani nahodou. Takze ja budila po 4 v noci vzdycky

denca033
17. pro 2019

Nebuď ji. Pokud ti pribira normálně tak ji nech ať se vzbudí sama. Mě malej dokáže spát i 4hodiny v kuse. A nebudim čekám až se vzbudí sám a na víc i já během té doby co spinká udělám víc věcí doma. A výměnu um bych zatím počkala mohlo by to být horší. Počkej ještě chvíli třeba si zvykne a bude to lepší.

nikola8888
autor
17. pro 2019

No malá byla 5dnů po termínu 🙂
A musím zaklepat dneska mi spí klidně ty 4hoďky a bez bolestí bříška 🙂
Moc děkuji všem za rady 🙂
Jsem poprvé mámou a nechci nic pokazit. 🙂