Měsíční holčička zvrací po Bebě i Nutrilonu

tereza1995
23. pro 2016

Dobrý den, mám měsíční holčičku a kojila jsem pouze v porodnici a pak už jsem jen odstříkávala. A teď už mám MM málo a tak jsem chtěla dokrmovat UM. V porodnici byla beba a tak jsem si ji koupila i domu. Když jsem ji ale Sofince dala tak mi ji asi za 3 hodiny vyzvracela a takle to bylo ještě asi 4x a tak jsem zkusila Nutrilon a zase :( teče jí to vždy i nosem :( mám to zkoušet dál? Nebo zkusit zase jiné UM? Děkuji za rady

alinka1234
23. pro 2016

@tereza1995 Terezko, děti mi to dělali také, malá je na UM od začátku a první dva měsíce to z ní "letělo" hodně, teď má skoro tři měsíce a je to podstatně lepší, krmím častěj a menšíma dávkama, má "strop" na množství které do ní najednou dostanu, když bych jí dala navíc tak to z ní "vyletí" i s tím co by v ní jinak zůstalo. Dr mne nutila malou překrmovat kvůli přibírání, ale dopadalo to jak sem psala a po této zkušenosti to řeším podle sebe a dr neřeším ať si říká co chce, malá přibírá pomaleji ale je jinak je vývojově šikovná a v pohodě a zdravé děcko, jen pořád musím od dr poslouchat že nenabírá podle jejich tabulek z čehož jsem docela na nervy když to jeden musí poslouchat pořád dokola, dnes tam mám jet znova už podruhé tento týden na převážení a chystám se poslat dr do "háje" protože už toho mám dost, ona vidí malou 5 minut a já ji mám doma pořád tak snad vím co potřebuje a navíc mám už třetí dítě tak i nějaké zkušenosti.

neeva
23. pro 2016

@tereza1995 ahoj. Za tri hodiny? Blinka natravene mlíčko? Me maly taky ublinkaval, ale ne po takové dobe. U nas změna mlíčka nepomohla, prestalo to az se zavadenim tuzsi stravy. Po prikrmech už neblinkal. Pokud blinka tak dlouho po krmeni zkusila bych dávat mensi dávky častěji a urcite se poradit s lekarkou. Zeptat se na nějaké zahušťovadlo do mlíčka. A probírá hezky?

neeva
23. pro 2016

Přibira ne probírá 😀

tereza1995
autor
23. pro 2016

Děkuji moc! Sofinka právě má opačný problém, příbírá až moc 😄 "Podle tabulek" a podle doktorky. Taky každou prohlídku posloucháme jak jí máme dávat jen 40ml a víc ne. Ale když byla na MM bez UM tak mi nikdy nezvracela a vypila třeba i 120ml 😄 Když jí dám jen 40 tak pláče...taky se mi moc nezdá že blinká až za takovou dobu. Ale je to vždy jen po UM jinak ne :(

neeva
23. pro 2016

@tereza1995 ještě me napadlo jestli poradne odrihne a nenapolyka třeba pri krmeni z lahvičky hodne vzduchu. Pak ta bublina v bříšku muze vytlacovat mlíčko ven. Některá miminka jsou hltouni😀 nam pomohla i lahvička mam. Hodne pomalu tece.

tereza1995
autor
23. pro 2016

Ze zacatku rihat vubec neumela 😊 Ale ted vetsinou rihne poradne. Zkusim tu jinou lahvicku. My mame od avent 1 ale zda se ze tece dost.

ladulinka87
23. pro 2016

@tereza1995 Mela jsem to téměř totožné z prvkem a i MM a UM a osvědčil se mi Nutrilon AR.

tereza1995
autor
23. pro 2016

@ladulinka87 děkuji kdyžtak také zkusím 🙂

stastnablcha
26. pro 2016

ahoj. my sme sice teraz pri poslednej tak strasne nezvracali, ale pri prvom sme nastavovali mliecko dost dlho. teraz sme skusili amilk bifido... malej sedi 🙂

barumat
26. pro 2016

Pokud jí jinak mléko vyhovuje, zkus ar řadu, tj. anti-reflux. Jinak mně třeba dcera nutrilon začala zvracet ať časem a čím dál víc. K tomu se přidaly zácpy, prdy, bolesti. Tak jsem změnila na hipp. Co mě hlavně překvapilo, po nutrilonu malá kynula jako buchta, ale i po dvou hodinách když se pozvracela, vypadalo mělo přesně tak, jako když ho vypila. Taková tekutá umělá hmota. Když se mi párkrát poblila po hipp, nebo ho ublinkla, byla to vždycky jen voda, s tečkami natráveného sraženého mléka. A přibývala po něm tak jako přirozeně.