icon

Neocate při podezření na abkm a plynatost. Máte zkušenost?

docinek
2. lis 2019

Prosím o radu.. Máme 3. týden toto mlíčko, podezření na Abkm, kvůli celodenním kolikám.. Malý je po něm strašně zaplynovaný, špatně spí, kroutí se i v noci.. Chtěla bych se zeptat, jestli jste to také někdo takhle měli, popř. vaše zkušenosti.. Děkuji

Strana
z2
vikiza
3. lis 2019

@docinek Ještě mě napadlo... Nedávate Vigantol? Prý způsobuje bolení... Já ho dávala a možná to bylo i tím. Nevěděla jsem, že to může způsobovat. Vycetla jsem to náhodou, kdyz jsem uz Vigantol nedávala

docinek
autor
3. lis 2019

@vikiza už od měsíce máme vysazený, ale děkuji za tip

marketa1218
3. lis 2019

@docinek pomáhá, taky holčička trpí na prdiky a po entikonu se vyprdi krásně občas to v ní zarachla a brečí, ale není to tak hrozné. Dávám do Hippu, plné kojení nám nejde. 15kapek ráno a 15 večer.

docinek
autor
3. lis 2019

@marketa1218 děkuji, vyzkoušíme.. A dáváte jen ten Enticon a přes den nic jiného?

aljonecka
18. zář 2021

@docinek Dobrý den, jak jste prosím nakonec dopadli s tím Neocate? Máme úplně stejné problémy jako vy tenkrát :(

priefi
18. zář 2021

@docinek jaké Neocate máte? Teď nově je prý nějaké Sineo a to dělá některým dětem tyto problémy. Když tak chtěj klasické Neocate. Pokud máte klasické, je třeba užívat i probiotika, např. Biogaiu.

aljonecka
18. zář 2021

@priefi No máme právěže to Syneo, takže asi v tom bude problém.

priefi
18. zář 2021

@aljonecka mi o tom říkala doktorka, že je nově, ale že dělá problémy

priefi
18. zář 2021

@hope09 Nutrilon Alergy Care obsazuje ještě trošku BKM, Neocate BKM neobsahuje, takže ve výsledku Nutrilon by to mohl ještě zhoršit.

aljonecka
18. zář 2021

@priefi tak to moc děkuji za info. Budu to muset s doktorkou pořešit.

priefi
18. zář 2021

@docinek jinak často bývá alergie na vejce a nezřídka kdy i banán, jablko, brambor...

priefi
18. zář 2021

@aljonecka není za co 😊 Syneo má v sobě údajně navíc probiotika (a kdo ví, co ještě) a prý ty probiotika asi dělají paseku.

slunea
18. zář 2021

Nečetla jsem diskusi... Ale chci říct, že alergie může být na cokoliv. Ano, nejčastější je mléko, ale setkala jsem se s tím, že zrovna mléko nevadí, ale vadí spoustu jiných potravin. Tak možná prcek může být alergický na nějakou složku toho Neocate. Myslím, že kdyby mu vadila BKM, poznala bys zlepšení už na dietě. Není něco, co je v Neocate a zároveň jsi to jedla, když jsi kojila?
Z krve se pozná jen IgE alergie, ta u kojenců není tak častá. Ani bych neočekávala, že něco vyjde. A přitom non-IgE alergie/intolerance (podle toho, jak to kdo nazývá) to může být.
Jinak jako velmi hodnotný zdroj informací považuju skupinu na FB Spokojené děti bez potravinových alergií.

Strana
z2