Nutrilon 5 - od ukončeného 3. roku dítěte

petcep
7. únor 2015

Mám v plánu dávat svému dítěti mlíčko 1x denně do 3 let. Ale teď jsem zjistila, že je nutrilon 5 (od 3. roku dítěte). Dáváte některá z vás umělé mlíčko dětem starším 3 let?????Pokud bych věděla, že je to pro to dítě nejlepší, tak bych mu to taky dávala i po 3 roku. Ale jak dlouho? Do čtyř let, do pěti? a jak často? jednou denně? nebo jednou týdně? Zajímají mně vaše zkušenosti. Předem mockrát děkuji!

lv
7. únor 2015

plánovat to můžeš, jak chceš, a ono to rozhodne děťátko - jedna dcera přestala s mlíčkem před 1.rokem úplně, snad v 9-10m, a druhá pije 2-3 flaše za den a má 2 a třičtvrtě..UM budu dávat do 3-3,5, postupně plánuju převést na normální kravské + rostlinná mléka /což dělám občas i teď, když mi um dojde, nebo mám zrovna udělané rostlinné/..nutné to už určitě nad 3rok není, dávat hodně drahý Nutrilon /já mám jiné ceny, tak dávat budu/

petcep
autor
7. únor 2015

@lv Takže myslíte, že čím déle bude bumbat nutrilon, tím lépe?

petcep
autor
7. únor 2015

@lv Napadá mně ale, když se dává tak dlouho (třeba do 4 let), nemůžou se pak kazit zuby?

lv
7. únor 2015

zuby se můžou kazit i dřív, takhle velký dítě už si může dat mliko a jit si umýt zoubky. Obecne beru Um do 2let, pak už je možny přechod na jina mléka. Kojené dítě někdy um nechce a po ukonceni kojení jej nepije.

lucifereeek
7. únor 2015

tak to je na tobě, já plánuju malé dávat sunar do 3let a pak už budu dávat normální kravské, od těch 3let je to dle mě jen reklamní tah, v tomto věku pokud dítě jí jogurty a jiné mléčné výrobky, tak UM nepotřebuje

ann_gie
7. únor 2015

Reklamní tah je dávat UM po prvním roce, natože ve 3 letech 😲

billi
7. únor 2015

My máme kluka 3 roky a UM dáváme, má ho 1x denně na chuť. Jinak má dávno normální mléko, jí jogurty i sýry. Máme na to finance, jemu chutná. Kdyby ho neměl, tak se podle mě dávno nic neděje.
PS: Není to tak dlouho, co mě doktorka přesvědčovala, že UM klidně do 6 let, když ho bude pít.

petcep
autor
7. únor 2015

@ann_gie Mystlíte, že po prvním roce už mléko nepotřebuje?

andrrriiik
7. únor 2015

Já bych po roce dávala už normální kravské.Proč budu utrácet za UM,když může kravské?A docela dobře si nedokážu představit,že by třeba ve školce pilo UM.Tam bude pít už kravské mlíko,tak proč bych mu dávala doma UM.A druhá věc je,čím déle se odkládají alergeny,tím horší to pak je.Koneckonců UM je stejně taky kravské,jen obohacené o vitamíny a živiny,a ty má tak velké dítě už v normální stravě.

nonnni
7. únor 2015

@petcep ne, kravske mleko po roce zivota nepotreuje. Potrebuje mlecne vyrobky (stridme), ale vapnik ziskava daleko lepe ze zeleniny, nez preslaneho a predrazeneho UM. O ostatnich viaminech a mineralech ani nemluve, melo by mit perstrou stravu. Mmch, existuje nejedna studie o tom, ze kravske mleko lidske kosti odvapnuje.

sabatko
7. únor 2015

Syn má 5 let a nutrilon bez příchuti pije stále, je citlivý na sladké a slané chutě a zrovna kravské mléko mu vůbec nechutná, prý že je sladké a sýry buď sladké nebo slané. Minimálně jí jogurty, ochucené vůbec (bílý občas vezme na milost) a tedy hodně baští pomazánky z tvarohu, lučiny nebo másla. Ve školce mléko, kakao ani meltu nepije, mají variantu čaj... Takže jsem za nutrilon ráno a večer vděčná.

elu
7. únor 2015

nedávat vubec!!!! vždyt to smrdí jak bolavá noha

sara84
7. únor 2015

Dávala jsem do 3 let, ale ne Nutrilon, ale ty mlicka pro menší děti, složení mi přišlo kvalitnějsi, a davala jsem Bebevitu německou.A po 3 roce jsme mlicko odbourali, měl ho na večer a pak vyčistit zuby a spát, tak aby jsme se zbavili plenky na noc a přes den ho už nechtěl.Tak má ráno plnou láhev klasickeho kakaa a je spokojený, dáváme Franko a moc mu chutná!

andrrriiik
7. únor 2015

@nonnni Tak to je pravda.Ono ani moc přímo mlíko nepotřebuje,ale hlavně mléčné výrobky.Zas na druhou stranu si myslím,že trochu mlíka denně dítěti neublíží,a neodvápní mu kosti 🙂 Ale když už mlíko,tak kravské,rozhodně ne UM.

nonnni
7. únor 2015

@andrrriiik jisteze mu troska neuskodi, ale taktez mu nic dobreho nedoda. Je to jen medialni masirka matek, ale dite z toho ma nula nula nic vyzivove a navic casto se tim deti zaplacnou a neji poradne jidlo. Ja bych vic nez kravske davala budto kozi mleko, nebo pak treba mandlove a dalsi toho typu.

andrrriiik
7. únor 2015

@nonnni No,abych pravdu řekla,já už těm studiím nevěřím.Jednou je kr.mlíko zdravé,pak zas ne,nedávno jsem zas četla,že něktří nedoporučují,jiní zas jo.Je to vše jen o byznysu,ne o studii.Takže se řídím tím,že kdysi byly už mimina na kravském mlíku,a nikdy to neublížilo.Vzdyť UM je taky kravské mlíko.

nonnni
7. únor 2015

@andrrriiik no to je sporne zda to neublizilo, to si muzeme povedet az budeme po menopauze a stari. Ze nekdo doporucuje a nekdo ne je asi tak na stejne urovni, jako kdyz nejaky tydyt doktor doporuci jako prvni boty pro dite kotnikove a pevne boty, nebo doporuci, jako nejprirozenejsi polohu pro novorozence a kojence leh na zadech.

ann_gie
7. únor 2015

@petcep říkali nám to všichni doktoři-jak pediatra, tak na alergu, tak na gastru - pokud má dítě pestrou stravu, tak nepotřebuje prý žádné mléko, žádné mléčné výrobky, natož umělé mléko 😉 syn má na mléko alergii, po roce věku už nemá nárok na speciální UM... jinak kdyby neměl alergii, tak bych dávala kvalitní mléčné výrobky, pokud by jooo chtěl UM, tak bych mu je samozřejmě neodpírala, ale nenásilně ubírala a nahrazovala 😉

andrrriiik
7. únor 2015

@nonnni Tak ve stáří je normální odvapnování atd.i bez mlíka.Nevím,jak s těma botama,jaké se tedy doporučují?Ale s tou polohou teda souhlasím 🙂

andrrriiik
7. únor 2015

@andrrriiik Myslím jako s tebou souhlasím 🙂

nonnni
7. únor 2015

@andrrriiik to se jiste odvapuji, ale neni od veci se treba kouknout na Harvardskou studii, ktera bezela 12 let a studovala 78 000 zen a ty, ktere pily pravidelne mleko, tak mely ve strari daleko vussi pocet zlomenin. To same u muzu tomu zase byla venovana jedna australska studie uz z roku 1994.

Dite by nemelo mit zadne boty a pokud uz nejake boty mit musi, tak by mela byt podrazka tak mekka, ze ji bez problemu ohnes palcem a ukazovackem jedne ruky tak, ze se spicka dotkne paty. Coz je povetsinou utopie.

Pediped, Shooshoos, Little blue lamb...ono tech vyrobcu kvalitni obuvi bude vic, ale v obchodech to tady nevidis.

andrrriiik
7. únor 2015

@nonnni Jj neljépe protiskluzové ponožky.To je nejpřirozenější 🙂 Jinak s tou měkkou podrážkou to slyším poprvé 😒

nonnni
7. únor 2015

@andrrriiik hele, predstav si, ze mas uraz a musis se ucit znovu chodit a nohy ti navliknou do preskacu, kde se ti poradne nehybe kotnik a navic ti tvar boty tlaci nohu do prkenne a neprirozene polohy...a pak se v tom uc chodit a jeste si nezadelat na platfus, ci neco horsiho. Jedna z nejvetsich prasaren na ceskem trhu jsou takove ty kotnikove backorky s uplne prkennou podrazkou...neco horsimu se snad diteti na nohu uz navleci neda☹ http://detskaobuv.hpcechtin.cz/35-230-thickbox/...

andrrriiik
7. únor 2015

@nonnni A tak to je fakt.Asi by se mi v tom blbě chodilo.Jinak ty klasické kotníkové bačkurky měla moje dcera,jak začala chodit 🙂

nonnni
7. únor 2015

@andrrriiik a pamatujes si, jakou mely prkennou podrazku? Uplne blbe...a vsadim se, ze ti navic byly doporuceny😢

nonnni
7. únor 2015

@andrrriiik hele, takhle by to melo vypadat...kdyby pritlacila, tak dotlaci spicku az k pate a to bez vetsi namahy...

http://modernkiddo.com/images/hf_bend.jpg

andrrriiik
7. únor 2015

@nonnni Tak to už nevím,jestli mi byly doporučeny,ale něco na tom bude.Přece jen se blbě chodí v pevných botách,že?

nonnni
7. únor 2015

@andrrriiik no hlavne ti ta noha je nucena do neprirozeneho pohybu.

elu
7. únor 2015

Holky, c blaznite, mléko na piti at už umělý nebo od krávy vůbec nedavejte, jen tím zaplisnite dítěti žaludek, mliko ma jakokykoliv savec Pitt jen do doby než ztrojnasobi svoji porodní váhu...tzn. Cca do roka, pak at ji zeleninku, ovoce, masicko, pije vgodu, čaj,ale nenalejvat děti mlikem, je to největší chyba, co můžete ve szrav.ovani udelat

mafeska
7. únor 2015

@petcep jak vidíš dle rekací, je to věc názoru. Moje zkušenost je ta že dcerce dávám každé ráno láhev UM a takto to plánuji do nástupu do školky. Už mi někdo řikal že je to zbytečný že ušetřím že ho už dávat nemusím atd, nenechám si do toho mluvit, je to moje věc 🙂