Odmitani sunaru a nespavost

nikitka2323
22. kvě 2019

Maminky mam skoro ročního prcka a problem je ten ze uz delsi dobu trva odbobi nespavosti. V noci kdyz se mi vzbudil na krmeni jsem v naruci nakojila a do deseti minut spal. Ted ho nemuzu mit v naruci porad se prohyba odpojuje a place. Tak si ho beru do postele kde je na prsu treba i hodinu a pul ale stale se odpojuje dela blbosti seda si place. Nejde mu usnout. Zkusila jsem si odstrikat a z obou prs jsem vytahla 20ml coz je nouze. Zkousim dat sunar ale odmita. To je histerie. Tak tedy nevim jak s touto situaci nalozit. Prsa mam uplne rozkousane a o spani se neda ani mluvit. Napadlo me misto kojeni podavat treba kasi ale prijde mi divne v noci krmit kasi. Jaky mate na to nazor?

nikitka2323
autor
22. kvě 2019

@nikitka2323 jeste me napadlo co do sunaru mixnout nejake ovoce at chutna? Treba jahody?

sarlotka18
22. kvě 2019

@nikitka2323 Ahoj.. Měla jsem stejný problém, žádné umělé mléko malej chtěl tak jsem ho odstavila úplně a mlíčko mu vůbec nechybělo.. Na noc jsme dávali jen čaj.. Jinak přes den různé příkrmy, kaši, zeleninu atd.. A stačilo mu to byl spokojený 🙂

julielim
22. kvě 2019

a co dostává večer na večeři? co mu dát něco, co víc zasytí? Roční dítě podle mě v noci už nemusí jíst, možná má jenom žízeň.

nikitka2323
autor
22. kvě 2019

@julielim na veceri ma bud kasi nebo nejakou zeleninu ale stejne jeste pred spanim davam mliko. Praveze on mi bez prsa nechce usnout. Zkousim davat caj ale odstrkuje ho

sarlotka18
22. kvě 2019

@nikitka2323 pár dní to bude trvat ale pak zapomene na mliko a bude v pohodě.. Musí si jen zvyknout bez prsa.. 🙂

verionka
22. kvě 2019

Také bych zkusila odstavit. Já teda přestala kojit až v roce a půl, ale první večer bylo sice usínání náročnější a s pláčem, ale pak se spaní rapidně zlepšilo.

nikitka2323
autor
22. kvě 2019

@verionka a nejake tipy a triky jak mimco uspat? Na prcka nezabira nic...kdyz ho chci uspat v naruci prohyba se v postylce i posteli cestuje ukolebavky ho spis rusi...

zelenaesmolda
22. kvě 2019

@nikitka2323
jahodny ne,ty jsou vysoce alergenni

verionka
28. kvě 2019

U nás to chtělo prostě jen trpělivost. Prostě jsem se rozhodla, že kojení ne, koupili jsme mu nového plyšáka, jako že na usnutí místo toho, ale samozřejmě první večer byl řev. Chtěl utíkat z ložnice, brečel u dveří, já v klidu ležela na posteli a prohlížela jsem si jeho obrazkové knížky a lákala ho, ať si jde "číst se mnou", plakal asi pět minut, pak přišel, prohlíželi jsme si knížky, pak se pritulil k plysakovi, hladila jsem ho a usnul. Ještě se v noci párkrát vzbudil, ptal se na mlíčko, ale vždycky jsem mu řekla, že ne, že už je velký kluk, tak po chvilce pláče usnul (vedle mě na posteli, při hlazení) a druhý den už na mlíko zapomnel úplně...takže u nás celkem v pohodě, ale těžko říct, jestli by to zabralo i u vás, každé dítě je jiné..

vikaleo
29. kvě 2019

Je možné, ze by pomohlo, když rozdělite prso a usinani, nejspíš se nebudi hladem, ale z toho, ze neumí usnout znovu sám, bez tvé pomoci. Kdybys ho, například, uspavala houpanim, tak nejspíš by se budil stejně často, ale vyžadoval by houpani. Navíc kolem 1 roku je růstový spurt (mentální), který situaci ještě zhoršuje.

puhelin
29. kvě 2019

Ja jsem uspavat u kojeni prestala ve 22 mesicich (byla jsem v 1. trimestru a vecer a v noci mi byvalo casto spatne, musela jsem odbihat a neusnula by), ale pomohl novy ritual. Precetla jsem pohadku, pak zhasla, neco vypravela nebo zpivala a v objeti usnula. V noci se pak pokazde prituli bud k manzelovi nebo ke mne. Jen si myslim, ze takhle male miminko to hur pochopi, ze se najednou vecer kojit nebude.