Ohřev vody v mikrovlnce. Vadí tomu, když je uvnitř špinavá? Nebo další tipy?

spiny
28. srp 2020

Cetla jsem, ze vodu na UM je mozne ohrat v ciste mikrovlnce. Jenze protoze muj muz se v zivote nenauci pouzivat poklop, neni mozne ji cistou udrzet a je vevnitr neustale jako prase 🙄 chci se tedy zeptat, kdyz koupim cisty poklop, ktery budu pouzivat jen na ohrev vody na UM, je mozne ji takto ohrivat i v zasrane mikrovlnce nebo hrozi nejake potize? Ted ohrivam ve vodni lazni a v noci je to docela ocistec. Rada bych si ten proces urychlila. Nebo nemate nejake dalsi tipy? Diky moc.

pe_tu_ss_ka
28. srp 2020

@spiny prevarenou vodu na noc do termosky a zredit studenou kojeneckou.. Tak jsem dělavala mléko malé, když jsem dělala chuvu..

ovin
28. srp 2020

@spiny Měla jsem vždy teplou vodu v termosce a v případě potřeby smíchala s předem odměřeným množstvím prášku.

spiny
autor
28. srp 2020

@ovin nj jenze i voda v termosce chladne, to zas clovek musi ruzne redit se studenou, pripadne doohrat. A to je uz zase opruz. Termosku beru s sebou ven.

tasimia
28. srp 2020

Ohřívám buď v vodní lázni nebo v mikrovlnce, doktorka mi říkala, že naprosto v pořádku, že ohřívání vody v mikrovlnce zdraví neublíží 🙂

riavais
28. srp 2020

@spiny ja si vodu pripravujem do termosky, v noci je to spása 😊 a cez deň to dosť urýchľuje prácu. Inak máme indukciu a to je voda ohriata za pár sekúnd. Pre mimčo mám vyhradené v čom vodu ohrievam a tak...všetko čisté a takmer bez práce 😊

alcar
28. srp 2020

@spiny parkrat tu vodu do termosky zkus a uvidis, ze to brzy vychytas. Zase tak rychle v ni nechladne. Mne vydrzela do rana vzdycky varici. Ale mam termosku Salewa.

spiny
autor
28. srp 2020

@alcar ale to musis redit se studenou, a protoze nevis kolik presne v ty termosce ma, tak je to proste zas michani a odmerovani. A tomu se chci v noci vyhnout. Puvodni dotaz byl tedy na to, jestli muzu tu prevarenou kojeneckou vodu ohrat ve spinavy mikrovlnce 😁

spiny
autor
28. srp 2020

@tasimia urcite neublizi, o mikrovlnku jako takovou nejde, spis mi jde o to, jestli nevadi, ze je neustale poprskana a spinava :/ ale tak asi ne no... Nevim.

alcar
28. srp 2020

@spiny jo sorry, samozrejme ze muzes. Nic se te vode nestane. Ale s tou termoskou to fakt zkus. Tri noci a pak to vychytas. Ta teplota je v te termosce stabilni celou noc. Ja treba davala mliko furt ve stejnou dobu a uz jsem presne vedela, ze mam dat 120ml studene a 30ml horke a bylo to cajk. To dite stupinek sem nebo tam nepozna. A kdyz jsem to treba nekdy neodhadla a bylo to teplejsi, tak jsem tam prilila treba 20ml studene nebo teple, aby to bylo ok. Ale to fakt vychytas, vzdyt je to furt to same dokola.

tasimia
28. srp 2020

@spiny umýt. Jinak to ohrej ve skleněné lahvičce s víčkem a nemusíš to řešit.

spiny
autor
28. srp 2020

@alcar Zatim ten rezim vychytavame, ale je fakt, ze v noci je to po tech cca 4 hodinach vzdycky. Moc diky za tipy a rady. Urcite to minimalne zkusim a uvidime co nakonec bude nejlepsi.

spiny
autor
28. srp 2020

@evika_1105 Jo, ja vim, ze se v mikrovlnce muze, ale nekde jsem cetla, ze musi byt naprosto cista. A to u nas neni realne, kdyz si tam manzel ohriva ruzna prskaci masa a parky. Na toto mi bohuzel odkaz neodpovida :/

zelenaesmolda
28. srp 2020

@spiny
ja jsem to delala tak,ze jsem mela prevarenou vodu v termosce,vzdycky jsem si cast nalila do flasky at vychladne a pak dolila tou horkou.

ovin
28. srp 2020

@spiny Do termosky jsem nedávala úplně vařící, ale teplou vodu, která vydržela až do rána, nevychladla. Vodu jsem přelila přímo do lahvičky, na které byla ryska a předem odměřené mléko jsem nasypala k tomu. Trvalo to pár vteřin, žádný opruz.

denisahlavicova
28. srp 2020

Od začátku ohřívám v mikrovlnce.

purplerain
28. srp 2020

Měla jsem ohřívač prikrmů. Vždycky jsem si dala do lahvičky vodu a dala to do ohřívače. Pak jsem jen vstala a nasypala um. A dala hřát další lahvičku. Ohrivacku seženeš levně po bazarkach. Já tu svojí prodávám za 200,- a je jak nová ( neprodávám tedy tady). Takže ty ceny jsou přijatelné.

denisahlavicova
28. srp 2020

@spiny ani my nemáme každý den čistou mikrovlnku a každý den ji od pár prskancu necistim a malé nic není. Ono stejně ty výpary z jídla cucha celý den. Pokud nejsi nějaká ' fajnovka ' tak bych to nějak neresila.

denisahlavicova
28. srp 2020

@spiny nevim jak u jiných, ale u NUK lahvicek je navíc taková krytka, takže to můžeš zakrýt, dát do mikrovlnky.

spiny
autor
28. srp 2020

@denisahlavicova Fajnovka ne, ale prave mikrovlnku celkem zanedbavam co se tyka uklidu. Kor ted s mimcem na ni prdim uz uplne. Jsem uchyl spis na cisty zachod 😂. Pouzivam MAM a k tomu krytka bohuzel neni. Ale treba by stacilo pres tu lahvicku polozit treba jakoukoliv sklenicku. Tim se k tomu nedostanou vlastne ani ty smrady a nic.

malytlustyhroch
28. srp 2020

@evika_1105 jo, jak pan doktor pise, skryty var pri ohrevu tekutin v mikrovlnce je docela sila, zazila jsem to jednou (ne s UM) a byl to fakt adrenalin

tasimia
29. srp 2020

@malytlustyhroch jaký skrytý var?

denisahlavicova
29. srp 2020

@spiny nebo přikrýt talirkem,tackem

spiny
autor
29. srp 2020

@denisahlavicova jsme asi vyresily problem se špinavou mikrovlnkou 😁 tak moc díky, super.

zuzroko
29. srp 2020

Mám plecháček, ve kterém mám předem převařenou vodu než jdu spát a pak ji jen v noci přihřeju, je to během chviličky. Já mám proti mikrovlnkám nějaký skrytý odbor a nechci malé v tom ohřívat vůbec nic 😀

95newmommy2020
29. srp 2020

Já bych ti doporučila rychlovarnou konvici, která umí stupně. Používám v kombinaci s ohrivacem vody, kde mám flasku. Je to velmi pohodlne.

evka_slovenska
29. srp 2020

@spiny Ja davala kojeneckou vodu s petlahve ktera se prevarovat nemusi. Na sporaku jsem mela jeden hrnec s ruckou ktery byl jen male na vodu. Vecer pred spanim jsem odmerila x odmerek do flasky, x ml do hrnce a prikryla plastovym talirkem at se tam neprasi. V noci vstala, zapla plyn, strcila cisty prst a az se mi to zdalo ok vypla, zalila, zamichala a slo se papat. Cca 45 sekund

malytlustyhroch
30. srp 2020

@tasimia Skryty var. No, to uz se netyka cistoty mikrovlnky, ale nastrah ohrevu vody v mikrovlnce. Nevim jestli to popisu dobre a jestli mam vsechny terminy spravne. Ale jde o to, ze se tekutina v mikrovlnce ohreje nad 100°C ale vlivem ruznych okolnosti, nezacne bublat, takze neni videt, ze uz je varici. Pak to vezmes do ruky a bud v tu chvili, nebo treba, kdyz to polozis na kuchynskou linku, tak to dostane ten chybejici impuls a nejednou to cele vypeni, nebo vyprskne - samozrejme varici. Mimo mikrovlnku to vznika snad jen, kdyz varis destilovanou vodu v super cisty kadince, ale proste v ty mikrovlnce to vznika snaz. Ohrivam ruzne veci casto, a stalo se mi to jednou, myslim ze to bylo s rozputenym maslem, nebo mozna s mandlovym mlikem... Kazdopadne to byla docela sila.

marti89
30. srp 2020

Ohřívala jsem vždy trochu vody v rychlovarný konvici a ředila studenou, už jsem věděla po pár flaštičkách, kolik mám dát poměr na potřebnou teplotu.

tasimia
30. srp 2020

@malytlustyhroch no to se mi ještě nikdy nestalo, ty jo 🙂