Pláč po dopití dávky UM. Myslíte, že je to hlad?

pulpoo
17. led 2020

Ahoj/dobry den, chtela bych se poradit. Mam 3 mesicni holcicku, ktera je plne na UM. Posledni cca tyden mi prakticky pokazde po dopiti davky mlika breci, resp. spis rve, vzteka se. Kdyz ji zkusim dat vic, je to uplne stejny. Trva to jen chvilku, treba 2 minuty. Kolikrat se mi stalo, ze jsem si rikala, ze ma jeste hlad, tak jsem ji treba z 30 ml pridelala. Za tech par minut, nez dodelavku pripravim, tak uz prestane brecet. Ale dalsi mliko si vezme, dopije, co ji dam a breci nanovo. At ji pridelam 30 nebo i 60 ml. Mam pocit, ze kdybych ji snad udelala pul litru, po sebrani lahvicky bude stejne rvat 😀. Nechci ji trapit hlady, ale nejsem si prave jista, jedtli je vazne hladova. Plac trva jen chvilku a ji mi porad ve stejnych intervalech, 5x denne, v noci se budi jednou. Kdyby mela hlad, tak by asi nevydrzela spat od 8 do pul 4 rano, ne? Myslite, ze je to hlad? Nemate nekdo podobnou zkusenost, ze by se dite rozcilovalo po odebrani lahvicky? Hlady ji samozrejme trapit nechci, ale zas ji nechci zbytecne prekrmovat. Pribira dobre, spis vic nez min, pri posledni kontrole prakticky kilo za mesic.

veronikav31
17. led 2020

@pulpoo dělá to jen během dne? kolik jí děláš? Um neznamená,že nemůže mít hlad, některá UM je jak voda,některá je sytá.Co dáváš za UM? Já měnila UM protože syn se budil často a mléko jej nezasytilo

marketa1218
17. led 2020

Hlad to být nemusí ,ale bolení bříška mě napadá. Holčička mi to také občas dělala, jakmile si odříhla bylo to pak hned lepší

pulpoo
autor
17. led 2020

Dela to ted prakticky po kazdem krmeni, nejmin po tom nocnim, asi jak je rozespala, tak tolik nebreci, ale trosku taky. Davam Kendamil, uz asi od 14ti dnu doted. Jinak mala je pomerne velka, pri narozeni 4 kila, ted ve 3 mesicich ma asi 6,5, ale je i dlouha, takze extra faldiky nema. Manzel ma 196 a ja 178, tak asi bude po nas 😉. Mliko ted delam ze 150-180ml, 5x denne, dneska vypila celkem asi 930ml. Ale vecer treba dostala z tech 180ml a hroznej rev, tentokrat delsi, nechtela prestat, tak jsem ji 30 dodelala, ale stejne pak po vypiti brecela. Uz teda jen chvilku a prestala. Tim odrihnutim to asi nebude, ona prestane brecet sama, jeste nez si odrihne, a pak uz se na me kolikrat smeje a je v pohode. Pak mezidobi mezi krmenim, treba 3,5 hodiny je v klidu. V noci spi i pres 7 hodin. Rikam si, ze kdyby byla hladova, tak by brecela pres den treba za 2 hodiny... Ale na druhou stranu moc nevim, cim jinym by ten rev po dopiti mohl byt 🤷‍♀️. Nekdy z toho revu uplne zrudne, propina se, no uplnej amok. Treba prave dneska vecer. Ale kdyz dopila tech dodelanych 30 ml, tak ji to uplne “brkalo”, nezvracela teda, ale pusobilo to na me, ze to na ni uz bylo moc, ze se prepila. No jsem z toho naka zmatena, prijde mi, ze vubec nedokazu poznat, jestli je nebo neni hladova. Pripada mi, ze je, ale po vetsi davce zas vypada prepite a navic breci stejne 🤷‍♀️.

sobist
17. led 2020

Mám stejně starou dcerku a dělá to samé - většinou je to teda brknutí-hlad-brknutí (+/- ještě dvakrát to samé, jak kdy). Do toho občas prdíky, co zahání právě sáním z lahvičky (to jsem vypozorovala už když měla koliky po Vigantolu), takže když mám dojem, že by měla být sytá, zkusím dudlík.
Taky mi teď začala jíst víc večer, takže se ta dávka mlíka špatně odhaduje.
A na to říhání taky teď potřebuje víc času. Dřív si brkla sotva co jsme jí otočili/zvedli, teď si leží a přijde to až později a klidně víckrát (a pak chce třeba ještě 30ml :D).

Tak sice nepřicházím s radou, ale aspoň víš, že v tom nejsi sama. 🙂 :D

pulpoo
autor
17. led 2020

@sobist Je pravda, ze clovek ma lepsi pocit, ze v tom neni sam 😉. Snad to bude jen nejaky prechodny obdobi. Dudlik jsem zkousela, nekdy si ho vezme, nekdy v tom breku vubec. Ja jeste kdyz myslim, ze uz ma dost, tak zkousim dat misto mlika caj z druhy lahvicky - davame behem dne trosku fenyklovyho kvuli prdikum. Ale maly celkove moc nejede. Kdyz breci po tom dopiti mlika a dam ji caj, je to jak kdy - nekdy trochu vypije, pak uz ho nechce a je klid. Ale někdy ji to asi jeste vic nastve. Kdyz zjisti, ze to je caj, tak prestane sat a breci jeste vic 😀.