Pokračovací UM (2). Tipy, zkušenosti?

riavais
28. črc 2020

Ahojte, náš malý je na UM od 3 mesiacov. Pije Kendamil ale v poslednej dobe mi príde, že sa do neho dva krát nehrnie. A preto uvažujem, že UM 2 už zvolím iné. Na výber mám ešte 2 mesiace (ak správne chápem, že dvojky sú až od ukonceneho 6.M). Prosím vás o skúsenosti, tipy...ďakujem 😊

merope
28. črc 2020

Tak mně se líbil i Sunar Premium, přišel mi podobný jako Kendamil. Ale spíše uvidíš, jak to bude vypadat, jak začnete s příkrmy. Tam se změnilo tak nějak všechno. U nás teda v tom, že pojednou UM nepil vůbec žádné a začal být "plně kojený" (já naštěstí měla trošku MM a byl podzim, tak to asi stačilo) - víc jsem mu ředila příkrmy a rvala UM do nich.

riavais
autor
28. črc 2020

@merope práve, že od doby kedy sme začali s prikrmami na doporucenie pediatra mu menej začalo chutnať UM 😊 ďakujem za tip, pozriem aj Sunar. Ale voči nemu som dosť skeptická, asi tým, že ma od neho odradzovali rodičia, v dobe keď to bolo jedine UM to vraj bol pekný hnus 😁

lula86
28. črc 2020

@riavais ty jo co bych za to dala... i když jsme začali s hippem 2 tak se ho může upít a to sní 250g jídla. Sunar se hodně změnil co vím.

andrea93133
28. črc 2020

@riavais Sunar už dávno není co býval 😆 už je to mléko úplně jinde 😉 já byla taky hodně skeptická, ale nakonec to bylo jediné UM co malé konečně sedlo.. 😉

martt
28. črc 2020

@merope Já jsem oba dva syny měla na Nutrilonu.

merope
28. črc 2020

@riavais Tak můj drobek měl z porodnice Nutrilon, nejdřív Nenatal nulu, pak Nenatal jedničku, pak klasický Nutrilon jedničku, pak možná nějakou dvojku, ale to už mi odmítal cokoli a já začla zkoušet - měla jsem vzorky Hipp Combiotic v jednorázových pytlíčkách, ten dopil ze žízně dneska ráno 😀 a nejdřív to asi půl hodiny držel v ruce jestli to jako myslím vážně 😀. Mezitím jsem u kamarádky ochutnala i Kendamil a moc dobrý. No a ten Sunar Premium (bohužel ten dražší a nebývají moc akce ☹ ) mi přišlo, že se výrazně líp rozpouští než Nutrilon a je podobný Kendamilu. No a teď jsem vyhrála na koníku 3 krabice BEPA od Nestlé, tak jsem zvědavá, co bude říkat na to. A jinak pije klasické kravské plnotučné.

No a co se týče pití, tak nejdřív pohoda, MM a případně UM. Pak začal blbnout s mlíkem z flašky natolik, že nepil ani odstříkané MM, tak jsem se vykašlala na odstříkávání. Jenom absolutní prsomil. To bylo tak od měsíce po zavedení příkrmů do víc jak roku, kdy prostě začalo být venku vedro. Ale ani tak mlíko prostě nee, mezitím občas pil vodu, ale fakt trošičku. Když bylo teď už vedro, začal mi vodu s džusem. No a vlastně až letos cca červen, kdy mi přijde, že MM už v podstatě nic nebylo a začala jsem mu to mlíko dávat klasicky místo kojení a dokud nevypil, tak džus nebyl, tak si zvykl - a teď pro změnu mám pocit, že (s výjimkou toho HIPP Combiotic) pije opravdu všechno a mezi značkami nerozlišuje. Dokonce mi dal i polotučné mlíko, když plnotučné nebylo po ruce.

riavais
autor
28. črc 2020

@merope ďakujem za skúsenosť, ja dúfam, že vypije čo bude a nebude vyberavý 😁

merope
28. črc 2020

@riavais Tak oni fakt asi mají různá období - zkus mu případně dávat víc vody a míchej mu to mlíko do jídla a uvidíš. Držím pěsti. Občas to je na palici.