Přechod na UM, může se UM podávat v lahvičce s pítkem?

gaba_g
22. únor 2018

Mile maminky,
jdu si pro Vase zkusenosti ci radu. Male je temer 11 mesicu a stale kojim (snidane,odpo svacina,pred spanim a v noci). Protoze mam jiz dost bolestive znicene bradavky,uvazuji o UM,mozna by stacilo jedno,dve kojeni pres den nahradit UM,aby prsa mela cas se zahojit.
Dotazy: 1) Nazory na mleko Bebivita? 2) Muze se mleko podavat v lahvice s pitkem? S pitkem pije cajiky atd.,klasicky dudlik na lahvicky nikdy nemela.

Dekuji za vsechny reakce

alzbeta_kubicek
22. únor 2018

Já bych kolem roku už dítě na um neucila, není pro to důvod. Spis bych poresila tu bolest bradavek: spravne kojení nebolí. Hodně často se kazí technika sání dudlíky, lahvičkami a pítky.. a pak kojení bolí.

Takže bych spíš vyřadila dudlík a pítko a všechno, z čeho dítě saje a upravila techniku potí z prsu (podle mamila.sk), s 11 m dítětem už se dá dobre domluvit, ze má např. Víc otevřít pusinku. .. bolest poleví a vy můžete odstavit, až budete chtít, ne kvůli bolesti.)

Pokud odstavit chcete tak jak tak, volila bych domácí nezivocisne mléko (ovesne, mandlove..) a klidně do pítka. I um muže z pitka, ale fakt pro to nevidím důvod... jen je potřeba dbát na vyváženou stravu.

Já odstavovala kolem 15m a cíleně jsem nenahrazovala prs jakoukoliv lahvickou. Na hlad je jídlo, na žízeň voda ze sklenice a na tuleni i uspání je maminka, ne flaska.

Hodně zdaru.)

gaba_g
autor
22. únor 2018

@alzbeta_kubicek Dudliky nepouzivame a technika kojeni snad neni uplne spatna. Nemam bolave primo bradavky,ale dvorce kolem ze zoubku. Nemyslim si,ze me primo kouse pri piti,ale asi ji pri tom sani zoubky trochu prekazi a jak jsou tenke,jsou jak ziletky. Mam 3-4 mm “trzne” rany,kazde kojeni je bolestive. Nahore 4 a dole 2 zuby ma od 7 mesicu a az ted cca 3 tydny,mam tento problem.
Nicmene dobry tip zkusit vynechat i lahvicku s pitkem,z hrnecku to taky zkousime a myslim,ze se docela dari.

alzbeta_kubicek
22. únor 2018

Ziletkovy zoubky znám..) syn je měl dost brzo (4m) a hodně rychle se s nimi naučil zacházet.. tak možná ve vašem případě by pomohla konzultace s laktacni poradkyní..? Já bych rada poradila, ale fakt nevím... jen myslím, ze přece i s těmi zuby se spoustu děti kojí, tak to jít musí.) držím palce.)