Přechod z mateřského mléka na umělé

pismenka
29. led 2013

ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat. Mému chlapečkovi je 6měs., do teď se kojil, už baští, sní celou skleničku a večer kaši před spinkáním a mezitím se v noci kojil a i přes den, ale už to kojení moc nechce a když si cucne, tak na chviličku a mě pořádně bolí prsa, už se mi nedělají boule,ale je to nepříjemné pnutí. Byli jsme minulý týden na horách,tak jsem mu dala umělé mléko, to baští jedna dvě 🙂 u dcerky si tohle nepamatuji, ta byla s jídlem hrozná a kojila se výhradně tak do 7-8měs. a ty prsa mě takhle vůbec neboleli. Tak se chci zeptat, co s těma prsama a také na to, že jak je zvyklí, že prso měl kdy bylo potřeba, zdá se mi, že i tu lahvičku chce kdy si zachce. To samozřejmě nemůže, nechávám odstup tak 2h než dostane další lahev. Jí oběd a tu večeři, mezitím má to mlíčko (UM). No a od té doby co má to UM, tak má nazelenalé hovínko, je to možné? a taky, kolik může vypít na jednu dávku UM 6měs. dítě? Dávám mu UM Hami. Večer jsem ho musela nechat plakat, protože měl kaši, i mléko a za hodinu se probudil a řval, jak když 14dní nejedl 😀 tak jsem si řekla tak to teda ne a pak tedy usnul. Dnes jedu k dětské MUDr., na prohlídku, mám si říct o nějaké ty prášky na přerušení kojení? máte s tím někdo zkušenost nebo to pnutí mám vydržet? dám mu tak 1x denně, tak trochu z prsa vypije a trochu se mi uleví, ale bojím se zánětu, na začátku kojení jsem měla a to bylo právě z těch boulí na prsou.

aneta0707
29. led 2013

ja sem musela ukoncit kojeni ve dvou mesicich, ale mlika sem mela porad nadbytek. pomohlo mi odstrikavani v teply sprse (uvolni se i zadni mliko) a nasledny chlazeni, to potlacuje novou tvorbu.
davkovani je napsany na krabici s mlikem - to uz si nepamatuju. myslim, ze tam budou i casovy rozestupy. zkousela si zacit davat nejaky svacinky? zda se, ze mimi je opravdu hladovy, kdyz chce mliko tak casto. zavedla bych vic prikrmu.
a nazelenaly hovinko mit muze - um obsahuje myslim zelezo
tak pevny nervy s otesankem 🙂

pismenka
autor
29. led 2013

@aneta0707 Tak jsem dostala homeopatika na ukončení kojení. MUDr. mě přemlouvala, ať si odstříkávám, že UM je i drahé,ale když si spočítám, kolik bych platila za půjčení odsávačky. Zkoušela jsem si odstříkávat, ale nic moc ☹ rukou mi to moc nejde, spíš by to chtělo asi tu odsávačku. Jsem z toho konce kojení smutná, prsa by dávala, ale Jaroušek už je moc nechce. Odpo jsem mu po obědě dala vodičku, místo toho mléka. No večer sní tolik kaše, že se bojím, aby ho pak nebolelo břicho 😀 😀

týýý jo, koukám že máš dětí nebo budeš mít děti brzy za sebou, máš můj obdiv, já bych do toho nešla 😀

aneta0707
29. led 2013

@pismenka pujcovat si odsavacku je blbost kdyz nevis, jestli ti potece mliko. poprvy jsem ji pouzivala uplne bez problemu a ted (spustilo se mi mliko v porodnici na pozorovani 😀 ) neodsaju ani kapku. musim odstrikavat. a hlavne odsavackou to jde chvili a ne porad - zastavuje se.

hele ja bych do toho dobrovolne taky nesla 😀 😀 😀 mela sem operaci vajecniku a doporucili mi deti hned, tak jsem je poslechla 🙂 na druhy sme cekali skoro rok, takze meli asi pravdu, ale treti si poridim tak ve 40 😀 v dnesni dobe dokazou doktori zazraky 😀
a obdivovat me nemusis - kolikrat si rikam, ze se pujdu obesit i z tyhle jedny. kolikrat vymysli i to, co nejde 😅 tak si rikam, co budou vymyslet ve dvou

pismenka
autor
29. led 2013

@aneta0707 šla bych i do třetího,ale to už by mi bylo 37 a to už dle mého budu stará, chci svým dětem stačit 😀 už jsem si vzala ty homeopatika a hned se mi ulevilo. No vidíš,tak by to bylo asi naprd - ta odsavačka. Nikdy jsem ji nepoužívala,tak že nevím jak funguje.