Problém s lahvičkou. Co byste poradily?

bublinka_luca96
13. zář 2019

Dobrý den, mám takový problém. Malá moc nepřibírá, ptotože už se mi nedělá zřejmě tolik mléka. Doktorka mi řekla, abych vždy jednou nakojila a jednou dala umělé mlíčko a tak to střídala. Už několikrát umělé dostala a papala ho normálně. Lahev mám pořád stejnou a mlíčko také a najednou mi začala lahvičku s umělým odmítat. Dudlík saje a když ji dám k prsu tak také, ale jakmile vyměním prsa za lahvičku, tak je zle. Mám strach, že tímto stylem moc nepřibere. Myslíte, že to mám zkoušet a že by se to mohlo zlepšit? Děkuji

adelka951
13. zář 2019

Toto je cesta k rychlemu odstaveni. Muzes prikrmovat cevkou po prsu, kdy se laktace vice podporuje. Take kojit co nejcasteji a vzdy z obou prsou, klidne co hodinu.

dora13
13. zář 2019

@bublinka_luca96 jak je stara? a co znamena, ze moc nepribira? v jakem casovem horizontu? ono se obcas bohuzel stava, ze pediatri tohle radi i v pripadech, kde to vubec neni potreba, kazde dite proste nepribira podle tabulek a pritom je uplne v poradku.
jinak jak je uvedeno uz vyse, je to cesta k velmi rychlemu odstaveni, cim min budes kojit, tim min mleka se ti bude tvorit. pokud mala vylozene neplace hlady nebo tak neco, tak bych ji UM na silu necpala. kazde dite proste nemusi mit v pul roce deset kilo.

zuzita15
13. zář 2019

@bublinka_luca96 presne jak pise dora13, pediatri radi radi UM, aniz by to bylo potreba. Lepsi je zapracovat na laktaci, dostatecne pit, jist, hodne kojit. Moje mala taky pribirala malo, menila jsem kvuli buzeraci pediatra, ted je ji rok a porad to neni cvalda, no a, je spokojena, usmevava, vyviji se, jak ma, tak co. Kaslat na pediatru a kojit, kojit, kojit. Jinak kojene deti casto odmitaji lahev stejne jako odmitaji dudlik, proste prso je prso.

eithelwing
13. zář 2019

Dcera také přibírala v prvním půl roce pomaleji. Náš pediatr měl rád tabulky, ale vždy mi jasně řekl, že ten rozptyl pro normu je tak široký, že se tam opravdu vejdou i drobná miminka. Dcera byla na chvostu, ale pro něj stále v normě, něco vždy přibyla, a to mu stačilo.
Takže bych rozhodně neházela všechny pediatry do jednoho pytle. :D
Každopádně kojit a kojit, nejlépe z obou prsou. Na zvýšení laktace je to super. Pozvěte si domů laktační poradkyni, poradí, pomůže. Snažte se být v klidu, což se sice hezky říká, ale hůř dělá, sama jsem také měla nervy v kýblu, když nám kojení nešlo.
Držím palce. 🙂

ange_de_la_morte
13. zář 2019

Řešila jsi to s laktační ? Ptáš se na lahvičku ale myslím že je spíš na místě řešit jestli je vůbec třeba 🙂 Ne každé miminko je tabulkové a přírůstek hmotnosti je třeba hodnotit komplexně - momentálně jste spíše ve stavu že hrozí odstavení ( mléka se bude dělat méně a méně když místo každého druhého kojení budeš dávat UM) a láhev nechce .... Moje dcera taky nepřibírá podle tabulek, pediatrička nám cpe UM - přitom dcera je spokojená, baští hezky a hodně, jen prostě nepřibírá tolik jak by si p.doktorka přála ..... Hlavně stále přikládej k prsu, mazelete se v posteli, nos miminko na nahém těle, ... - mlíčko bude, neboj 🙂

bublinka_luca96
autor
14. zář 2019

@dora13 no je jí pět měsíců a pár dní..... Za měsíc mi přibrala 26 dkg