Testování umělého mléka - nechce si ho někdo koupit napůl, kdyby mimčům mléko nechutnalo?

hanka_12345
1. dub 2019

Ahoj holky mam mozna netradicni dotaz...
Prechazim s malym na UM, mam koupeny Hipp ktery moc uspech nemel a tak chci vyzkouset vice znacek, co nam padne. Problem ale je, ze mame uz 18m a bohuzel uz nejdou sehnat vzorky a tak by me zajimalo, zda by tu byl nekdo ochoten do toho jit se mnou? Tzn.ze bych koupila napr Nutrilon a pokud by nesedl, byl by nekdo ochoten odeme to baleni odkoupit? Koupila bych to
samozrejme v akci aby jste z toho "vysli" co nejlip a odecetla bych z toho penize napr za 2 davky,nebo kolik bych odebrala, zbytek pokud by nesedl, poslala bych ho asi postou, postovne bych platila ja. Porad lepsi jak kdyby mi lezela doma pixle za 350kc nebo kolik. Dekuji z reakce.

miba10
2. dub 2019

Některé značky dělají cestovní sáčky. Viděla jsem to u Hami, Nutrilonu a Sunaru

hanka_12345
autor
2. dub 2019

@miba10 a kde jsi na to prosim narazila?na netu semi vzdy najde jen 1 nebo 2

ah1234
2. dub 2019

Môj osobný typ je že UM, čo bude malému v 18 mesiacoch chutiť nezoženieš. Ono to predsa len nechutí najlepšie to UM 😂 A také veľké dieťa už UM rozhodne ani nepotrebuje. 🙈

miba10
2. dub 2019

@hanka_12345 myslím že jsem to viděla v krámě. Ale pravdou je, že už je to nějaký ten pátek.

zelenaesmolda
2. dub 2019

@ah1234 dobry chutove je nutrilon profutura,je sladoucky.
jiank se delaji ochucene sunary,muze zkusit treba bananovy.proc by dite v 18m nemelo mit UM?do tri let by se nemelo kravske vubec davat

penelope87
2. dub 2019

@zelenaesmolda To je pěkná hloupost. Kravské mléko by se nemělo podávat do jednoho roku, a pak spíše v kysaných mléčných výrobcích. Ale ve srovnání s těmi práškovými UM plnými palmového tuku a umělými příchutěmi, je farmářské bio mléko 100% lepší a zdravější volba. (Samozřejmě v rozumném množství.)

miba10
2. dub 2019

@ah1234 tak to bych až tak netvrdila. Mám doma nejedlika. To ji nemám dávat UM a živa bude z čeho? Ze vzduchu? 🤦

zelenaesmolda
2. dub 2019

@penelope87 farmarske bio nepasterizovane mliko?tak to bych rocnimu diteti fakt nedala.navic kazdy opravud nema tu moznost.
palmovy olej neni pro nase zdravi nejak skodlivy,spis se jedna o niceni zivotniho prostredi pri jeho vyrobe.a pokud se mu chcete vyhnout tak nutrilon profutura ho neobsahuje.zatim je to jedine mleko,ktere ho nema,jine jsem neobjevila.
co se veku od ktereho muze dite kravske mleko tyce tak ani pediatri se v tom neshodnou,nekdo rika od roku a nekdo od tri let.

penelope87
2. dub 2019

@zelenaesmolda Nepsala jsem nepasterizované.

zelenaesmolda
2. dub 2019

@penelope87 tak pak v tom ale neni moc rozdil jestli jde o mliko z obchodu nebo z farmy.navic clovek mliko nepotrebuje,zadny savec ho nepije po ukonceni kojeni.o tom,co se s kravama deje,aby mely mliko a jak otresne tohle zachazeni je ani nemluvim,to je na jinou debatu

penelope87
2. dub 2019

@zelenaesmolda Rozdíl je přesně v tom zacházení, životních podmínkách i kvalitě mléka. A fajn, je možné argumentovat tím, že v dospělosti jiné druhy mléko nepijí. Na druhou stranu lidé už tisíce let chovají zvířata na mléko a maso a další produkty.
Nikoho nenutím pít kravské či jiné mléko, ale od určitého věku je to daleko přirozenější a prospěšnější, než pít vysoce průmyslově zpracovaný nápoj z prášku.

ah1234
2. dub 2019

@zelenaesmolda zaklad UM je tak ci tak kravske mlieko, len upravovane samozrejme. Ja sama mam dieta na UM ale budem najradsej, ak v 18 mesiacoch nebude ani na UM, ani na kravskom mlieku, lebo si myslim, ze kravske mlieko nie je prospesne pre ziadny ludsky organizmus (u nas je to aj tak irelevantne, maly ma ABKM). Ale to je samozrejme moj nazor 🙂 napisala som, ze take velke dieta uz UM nepotrebuje, je vela deti vratane mna co boli kojene max do roka-roka a pol a zaroven im matky nedavali ako nahradu kravske mlieko, takze si skutocne myslim, ze to nie je vylozene potrebne. Nikde som nenapisala, ze by na UM byt nemalo. Autorka pise, ze maly Hipp nechce, nechce za mlieka davat peniaze.. Tak som len poukazala na to, ze ani nemusi, lebo UM nie je nutne v tomto veku uz.

zelenaesmolda
2. dub 2019

@penelope87 tak srovnavat to,co jime dneska s tim,co jedli nasi predkove pres nekolika stoletimi moc nejde,oni zili v uplne jinych podminkach a meli jinou stravu.nase strava je bohatsi a pestrejsi a to celorocne.obecne kravske mliko k zivotu vubec nepotrebujeme,je to jenom zvyk.

vendes
2. dub 2019

Hami a Nutrilon mají cestovní balení, ale asi jenom pro mléko č. 2. Mám stejně starou dceru s UM jsem zkoušela od Hami, nechtěla. Mně se zase nechtělo vyhazovat peníze za UM, které nebude pít, tak prostě UM nedostává, kojit také nechce. Má jogurty, sýry a mléčné kaše od Kendamil, kde UM je, takže mi přijde zbytečný UM zavádět. Doktorka je stejného názoru, batolecí mléka jsou podle ní marketing, pokud dítě normálně jí všechno.

vendes
Autor odpověď smazal
Zobraz
dzejn002
2. dub 2019

@zelenaesmolda A z čeho usuzuješ, že by se kravské do tří let nemělo dávat? Pokud dítko toleruje bílé jogurty, není důvod mu místo mateřského mléka, pokud se už nechce nebo nemůže kojit, dát v 18. měsících právě kravské. Samozřejmě ne krabicové, ale ideálně čerstvé, pasterované, v bio kvalitě. ;)

fandysek_1
2. dub 2019

Už bych také UM nedávala pokud prospívá a nejsou žádné problémy. Zbytečně učit na láhev a pak zase odnaucovat za pár měsíců.

hanka_12345
autor
2. dub 2019

No jo holky ale kdyz on skoro neji,nebo jen malo, mam strach aby mu nechybely vitaminy atd. Nekdy je jen na mliku a nic jineho do nej nemuzu dostat

hanka_12345
autor
3. dub 2019

@vendes tyjo, dobry a prosimte to davas 1 kasi denne? aby mela vitaminy a tak? nebo vickrat? jo a kolik toho tam je v jedne porci, nevis nahodou? 🙂

vendes
3. dub 2019

Dávám ráno ke snídani, protože jí chutná, kdyby jí nechtěla, tak má třeba chleba s něčím. Dostávala i od Hami nebo Sunaru, ale ty jí moc nejely a mně také ne, přišly mi dost chemické, navoněné. Tak jsem zkusila ty Kendamil, jsou ale dražší. Vyfotím krabici s údaji.

vendes
3. dub 2019

Tady třeba borůvková, pak je ještě banánová, ovesná bez příchutě a nemléčná rýžová.

zelenaesmolda
3. dub 2019

@vendes ja kasi od sunaru moc nemusim,nevim proc se mi hrudkuje.vetsinou pouzivam DM kase,mela jsem i nutrilonovou a ta je chutove fakt dobra 🙂

vendes
3. dub 2019

@zelenaesmolda Díky za tip. Jinak mlíka Kendamil jsou bez palmového tuku a v kaších by měl být z obnovitelných zdrojů.

zelenaesmolda
3. dub 2019

@vendes daji se normalne koupit nebo se musi objednat?tady v cr jsem je nikde moc nevidela.
a dobre vedet,ze je bez palmoveho oleje,zatim jedine mliko,co ho nema a co jsem nasla byl nutrilon profutura,ostatni ho maji,i ten levnejsi nutrilon.
na kolik cca vyjde ta kase a mliko?

vendes
3. dub 2019

Mlíko nevím, nikdy jsem ho neměla. Kaše je kolem 75 Kč/125 g krabice (cca 6 porcí). Kupuju na Alze nebo Feedo.

simoneta97
21. dub 2019

Zkuste Sunar premium 🙂 je sladký,chutná i mě 😂 a nebo dělá sunar i ochucená UM 😊 kdyby vám premium nesedl,tak ho odkoupím 😊

bassetlady
21. dub 2019

Bio UM Kendamil - chutná i mě a že já jsem vybíravá