Týdenní holčička pije umělé mléko + mateřské mléko

mjk007
8. dub 2017

Ahoj, máme týdenní holčičku. Zatím mám pořád málo mléka a malá se mi k bradavce nemůže přisát, přes klobouček to nevytáhne. Odsávám tedy mléko. Přes den mi většinou stačí mé nastřádané mléko a na noc dáváme UM Hipp. Chtěla bych předejít prdíkům a uvažuji o probiotikách Biogaia. Mohou je takhle malá mimča? Když se dává UM, tak většinou dávají dětem i čaj. Nejste někdo v podobné situaci? Mám dávat i čaj?

anezkak
8. dub 2017

Doktor nam biogaiu doporucil, jsou to jen laktobacilky, pro strevni mikrofloru velmu uzitecne. Davali sme od 0m do zhruba 8m. Kdyz by bylo nejhure - muze se espumisan. Caje na prdiky moc nefungujou zadne..pediatr nam ani zadny caj ani nic jineho nez mleko davat nedovolil.

kecalka2
8. dub 2017

Čaj dávat nemusíš.Ani se to moc nedoporučuje takhle malým mimiskům.Mléko stačí.Ale pokud přes den kojíš ,tak pij hodně kmínový čaj nebo si uvař čaj z fenyklu.To pomáhá hodně.Dostane se ti to do mléka.

kacireksro
8. dub 2017

Ja mam teda starsi holcicku,ale trpely jsme pres 2 mesice zacpou.a od te doby co bere Biogaia tak je vse ok.Takze diky bohu za ne !!!!

soyevita
8. dub 2017

@mjk007 Čajík rozhodně nedávej.Prdíkům se asi nevyhneš,můžeš sama konzumovat kvalitní probiotika,budou Ti přecházet do mlíčka.Můžeš popíjet kmínový a fenyklový,jak píše kecalka2.Výborný mají v DM.Škoda toho kojení,odstříkávání je náročné a zdlouhavé.Někdy trvá dlouho,než se rozjede laktace.Teď u poslední dcery se mi rozjížděla hodně pomalu, na porodní váhu se dostala až po měsíci.Dcera je kojená a teď má skoro 10kg.....
Spíš bych se snažila pořešit to přisátí s LP

barbara04
8. dub 2017

ja tedy synovi dávala lžičku kminoveho čaje pred každým kojením a bylo to lepsi. naopak fenykl u někoho problem zhorší... s kombinaci MM a UM neporadím, v porodnici mi ale říkali ze to dela v brisku vetsi melu no☹ drzim palce a treba se podaří a přisaje se...

ivet1987
8. dub 2017

Ja od porodnice kolika trochu a přikrmovala, čaj jsem nedávala, protože to mateřské mléko bylo vlastně na žízeň spíš, um se dokrmil. Na prdiky se bojím že fakt nic opravdu nezabere, je to moc individuální a projde si tím asi každý. My dávali Espumisan,nemyslím že by nějak moc pomohl, nosila jsem v šátku,tam měl fajn polohu a ulevilo se mu 😀

mjk007
autor
8. dub 2017

Děkuju za rady 🙂 budeme se s tím dále prát a čajík dávat nebudu 🙂 Třeba až mi poteče mléko víc, tak si ho malá vytáhne. Jsem ráda, že alespoň trochu jí ho můžu dopřát. Snad jí to bříšku nebude dělat velkou neplechu 🙂

jarmy_
9. dub 2017

Pokud chceš plně kojit, najdi si LP, mléko se nejvíc tvoří právě v noci a tím že v noci nekojíš, bude se to hůře rozjíždět resp. se nemusí rozjet vůbec. Přisát se mimčo asi nechce, protože mu místo vůně tvé, voní právě silikon z flašky. Já zažila podobnou situaci, po návstěvě KVALITNÍ LP jsme postupně odbourali silikonový klobouček, bylo to náročné ale podařilo se.

dvork
9. dub 2017

@mjk007 Kapky BioGaia mohou úplně malá mininka. Mám dvojčátka narozená ve 29tt a kapičky nám doporučili zakoupit na neonatologii. Hned od druhého dne od porodu je oba dostávali do mateřského mléka (to je ještě krmili sondičkou rovnou do žaludku). V jejich případě pomáhaly rychlejšímu vyzrávání střeva. Ale potížím s bolestí bříška nemusí probiotika zcela zabránit, to souvisí také s celkovou nezralostí zažívání. Pokud by se kojení nerozjelo, určitě je lepší probiotika dávat, i když zrovna v tom Hippu také jsou, i když jiná.

mjk007
autor
10. dub 2017

Děkuju za rady 🙂 Mlíčka se mi dělá čím dál víc. Dneska jsme už UM vůbec nedávali 🙂 Už mám koupenou Biogaiu a Infacol. Ptala jsem se i doktora na čaj. Říkal, že pouze když by byly velký vedra (což nejsou), takže nedávat.

soyevita
11. dub 2017

@mjk007 No super🙂,čaj jsem nedávala, ani když byly vedra,častěji jsem kojila....
Tekutina se zavádí s prvními příkrmy,až sní větší množství.Ale sama uvidíš🙂