Uměle mlíčko - téměř 3měsíční dítko má pořád hlad

olivers16
3. únor 2017

Ahoj maminky 🙂
Mému dítku budou zachvili 3 měsíce a furt jen papá (což jsem rada) Jsme od narozeni bohužel na UM ale sní toho strašně množství ..Zkoušela jsem i změnit mlicko ale ať je to jakékoliv vypije toho za den strašně moc a když se podívám ze zadu na krabici od Um tak si někdy říkám jestli to náhodou není špatný.S prikrmama asi začít ještě nemůžu ze ??

nijij
3. únor 2017

@olivers16 taky jsme na UM a malý věčně hladový. I kdyż jsem změnila mlíčko déle jak 2 hodiny nevydrží

olivers16
autor
3. únor 2017

@nijij přesně i tohle je náš problém 😄

lv
3. únor 2017

Příkrm až tak za 2měs.. pokud jí, spí, roste, dej jí podle jejích potřeb, krabice ne-krabice.
/E jí od narození snad pořád, 2h max 🙂/

msimankova
3. únor 2017

Ja jsem take porad koukala na krabici a pak jsem se na to vyprdla, davala podle potreby a mela jsem to udelat driv. Jestli je vse jak ma, nevadi to. Prikrmy az po 4. mesici.

barumat
3. únor 2017

Co krmíš? Já dávala Hipp Bio Combiotic. Má jen mléčné cukry, takže nemusíš koukat na dávkování, co by měl vypít, a může baštit podle chuti. Nebude Michelin jako po sunaru nebo nutrilonu, je to přirozená strava. Jinak pokud mu bude "za chvíli tři měsíce", tak nesouhlasím s @lv, můžeš začít přikrmovat za měsíc a fous, tj, od toho ukončeného čtvrtého. Já začala dávat kašičky na noc už dřív, ale to je o zvážení každé maminky, to neber jako radu. Nicméně pokud je miminko zdravé, s trávením nemá problémy, klidně bych začala s jednodruhovou zeleninou jednou denně i o týden - dva dříve. Ty čtyři měsíce jsou orientační pro všechny, tj. i pro děti nedonošené, co mají problémy s trávením, atp. Nemám ráda argumenty typu "když jsme byli malí, tak se to tak neřešilo", ale zrovna v tom jídle bych to tak nehrotila. Pro srovnání (ne jako radu!!!), my jako miminka jsme hned po šestinedělí dostávaly piškoty, vařenou krupičku, převařené a ředěné kravské mléko, šťávy ze syrové mrkve a jablek, pudingy, atd. Z mých vrstevníků nikdo nemá potravinovou alergii. To není rada, jen pro zamyšlení. Já osobně začala dávat asi deset dní před končeným 4. měsícem kaše od hipp na spaní, od 4. měsíce jsem začala dávat zeleninu, o dva týdny později ovoce. Od půl roku jogurty a tak dále.

soyevita
3. únor 2017

@olivers16 Já bych teda snažila dodržovat dávkování,když bude pít větší objem,bude více zatěžovat ledviny atd.
S příkrmy bych začala určitě až od ukončeného čtvrtého měsíce.
@barumat ani Hipp combiotic by si dítě nemělo pít,jak se mu zachce.Pořád se bavíme o UM,četla jsem pár článků o velkém podvodu ohledně UM a nedivila bych se,kdyby to byla pravda.Češi za např.za Sunar utraceji stovky milionu korun ročně.....A to je k zamyšlení.....
Jinak nevím,kolik Ti je,protože já rozhodně piškoty ani krupičku hned po 6nedělí nedostávala a co vím,tak většina maminek dávala kaši od 3-4měsíců,to samé bylo s pudinkem.Samozřejmě byly vyjímky,o tom žádná.
Z mých vrstevníků má spousta lidí Crohna,jsou celiaci,trpi alergiemi ....

olivers16
autor
4. únor 2017

@barumat Ze zacatku jsem dávala nutrilon pak hipp a teď jsme zkusili Hami ale žádná sláva.
Ano,ano to samé mi říkala babička 😄 ze jak skončila 6ti nedělka tak se prikrmoválo.👍

barumat
4. únor 2017

@soyevita Začátek osmdesátých let, já i manžel, oba z jiných sociálních vrstev a koutů republiky a oba jsme dostávali výše popsané. Potravinové alergiky znám, ale všechno je to od ročníku 90 výš.

tulena
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
tulena
Autor odpověď smazal
Zobraz
tulena
Autor odpověď smazal
Zobraz
disfraz
4. únor 2017

Náš malý byl taky pořádný jedlík. Kojila jsem, ale při růstových spurtech byl schopný přibrat i půl kila za týden. Takže jsem nás jen netrápila. Od 3 týdnů (první spurt) měl Nutrilon Pro Futura. Super, chutnalo a stačilo. V roce a půl jsme přešli na Sunar Complex. Stále teda vypije okolo 750ml za den krom obvyklého jídla, ale je sytý a nedojida se. Teď ve dvou letech měl 15 kilo a metr.

hohe
4. únor 2017

Dávej dle potřeby... Dítě nechápe, že dle tabulky vyčerpalo denní přísun UM, takže mu klidně dej... Nebo mi tam přidej třeba o třicet ml vody navíc nad běžnou dávku.

soyevita
4. únor 2017

@barumat No vidíš a ty co znám já jsou 70tky ..

soyevita
4. únor 2017

@tulena Ano,dítě není tabulkové,ale nemělo by se přejídat....

tulena
Autor odpověď smazal
Zobraz
monikagurthova
4. únor 2017

@olivers16 ahoj naše malá na Nutrilonu jedla co hodinu a kynula co jsme na Hippu tak jedla taky co 2-3 hodiny a pohoda přibírala normálně. Do dnešního dne je velký jedlík

soyevita
4. únor 2017

@tulena tak to jo🙂 Ty intervaly jsou kvůli trávení,ale aby se striktně dodržovaly ,je blbost.