Vyrážka. Je to umělým mlékem, nebo něčím jiným?

evitang
17. čer 2017

Ahoj holky. Malá je od začátku na UM. V porodnici dostávala Nutrilon, který ji seděl. Doma jsem ji nasadila obyč Nutrilon. Začala po něm hovínko, jak kámen. Tak jsem jí nasadila Nutrilon Omneo Pro Comfort. Stolice se začala změkčovat, ale ve stejnou dobu se jí objevily malé pupínky na bříšku. Jenom asi tři. Jsou to takové mini pupínky s tekutinou uprostřed, kolem zarudlé. Myslela jsem, že to jsou potničky a začala mazat Sudocremem. To sice docela zabralo, ale začaly se objevovat nové. Nejdřív záda - ty už má teď rudé a teď nově i obličej.
Myslíte, že to může být alergie na kravské mléko?

Stolici teď má hodně řídkou. Ideální strukturu měla tak tři dny nazpátek. Teď je vodovitá a malé zas nejde kakat. Plus má hodně zaraženejch prdíků, musela jsem jí pomoci rourkou.
Předem díky za vaše zkušenosti.

evitang
autor
17. čer 2017

Takhle to vypada. Ma ted i dost suchou kuzi na obliceji a trochu se loupe. Ale nejsrm si jista,kétli to s tim souvisi. Mudr rikala, ze loupani na tele je u miminka normalni. Jenom jeste dodavam, ze na tom novem mlice je 12 dni.

evitang
autor
17. čer 2017

A nevíte někdo, jaký Nutrilon se s největší pravděpodobností dává v porodnici? Tipla bych si, že HA, ne?

gnozka
17. čer 2017

Muze se jednat i o novorozenecké akné mala ho mela . Byla to pomerne veliká vyrážka . Dělala jsem černý caj a plínku ji to tim čajem otirala a za par dni se to zlepšilo . Můžete zkusit .

evitang
autor
17. čer 2017

@gnozka Zkusim. Dekuju za tip. :] Ten Sudocrem ji ten oblicej hrozne vysusuje.

ladako
18. čer 2017

Ja dokrmuju Nutrilonem alergy care, je na predpis,kvuli kojeni drzim bezmlecnou dietu, u dcerky maji podezreni na alergii na krav.mleko kvuli ekzemu, ale vypada jinak,nez ma vase holcicka.

evitang
autor
18. čer 2017

Uvidime, co na to rekne mudr. Ten cerny caj zabral na tele, ten oblicej ma porad osklivej. Ale treba to chce jenom cas. Pupinky tedy potiram cajem, ale mezi tim ji mazu suchou pokozku Indulonou (tu nesnasim :D, ale mudr rikala, ze na detskou loupajici se pokozku nejlepsi). Je to docela alchymie..😅
@ladako tak snad se vam to zlepsi. U spoustu deti pry alergie casem vymizi :]

ladako
18. čer 2017

@evitang dekuju, kozni dr. rikala, ze by v roce mel byt ekzem pryc, tak uvidime.

sisinkaj
18. čer 2017

My měli to samé. Malý se narodil a měl hodně suchou kůži, mazala jsem indulonou ale do pár dnů, měl ten samý exém. Dr doporučila každý den umýt v černém čaji, dělala jsem půl litrový hrnek s pěti sáčky a vylila do vaničky plus voda a asi za dva dny to bylo pryč, na suchou kůži ta indulona pomohla taky, ale byl skoro až bílý, vždycky po koupání jsem ho takhle namazala. Ale podle foto fakt vypadal stejně..

gnozka
18. čer 2017

@evitang n tom obličeji co si pamatuju to trvalo dele . Ale s tim čajem určo pokračujte . Indulona neni špatná ale neprehanela bych to .

evitang
autor
21. čer 2017

@sisinkaj pokracuji v indulone i v caji. ☺ Pomaha oboji. Jen ty pupinky ji spatne zasychaji na te tvaricce,na ktere spi. I kdyz ji hlavu podkladam. Ale to uz nejak vychytame.

gnozka
21. čer 2017

Super 🙂 určite to bude lepsi . Deti na to proste trpí . A navíc je ted i vedro . Tak ta kůže trochu trpí .

sisinkaj
21. čer 2017

@evitang my je máme taky teď občas na jedné půlce hlavy, když mně tvrdě usne a zpotí se, to hold ale se nedá nic dělat. Já ho v čaji koupu každý den cca od narození a to už mu je půl roku, no ale nám zabírá úplně suprově. Ještě mám nevýhodu, že se fakt hodně potí, extrémně, má to po příteli, takže v tomhle počasí je to furt dokola. Ale tím čajem se nám to daří dobře hned léčit.

evitang
autor
22. čer 2017

Ted spis pro zmenu resim, jak u ni vyresit to, ze dava tu hlavicku porad na jednu stranu. Podkladam ji moukou, ale ona uz se dokaze odstrcit a stejne si tu hlavu polozi nalevo, jak nema.. Tak ji zas posunu tu mouku k hlave a zas se odstrci. Nakonec se pretoci tak, ze spi v postylce napric. :D To uz toho mam plny zuby a vratim ji do spravne pozice a zacne to nanovo..

sisinkaj
23. čer 2017

A postýlku máte jak? Náš malý to taky dělal má hlavu zed jak šišku,hlavně udělalo své že se furt otáčel na stranu, kde mě viděl.. pak když jsem ho otočila i s postylkou a, bylo hotovo..

evitang
autor
25. čer 2017

@sisinkaj mala se za mnou jeste neotaci. Postylku ma celem ke zdi jako my postel. Ted ji s tim pytlikem nedam chvili pokoj,tak uz si tu hlavu zacina davat na druhou stranu. Rovne ji na spani sama od sebe nikdy nenecha. Nevis,kdy diteti mizi ten sisaty tvar hlavy?

sisinkaj
26. čer 2017

To nevím, my budeme mít 7 měsíců a furt to trochu má. Až bude sedět a pak i chodit tak se to většinou dá dohromady, dokud leží, tak se to moc nespraví...