Začátky s UM a bolení bříška

zuzan88
23. říj 2018

Maminky chci se zeptat... Když přecházíte na umělá mlíčka, měla vaše mimi že začátku nějaké trápení s bříškem? Mám měsíční miminko a zkoušela sem na noc dokrmit nutrilonem. Mlíčko chutná to ano, ale ted se nemůže chudák vykadit a k tomu opět ty problémy s prdikama...má otázka zní-je to jen než si zvykne nebo mu jednoduše toto mléko nesedí?

gembula
23. říj 2018

Říká se, dát tomu víc dní, jenže po Nutrilonu mála kakala jen jednou týdně :(. Přešli jsme na Sunar a zlepšilo se to.

luj89
23. říj 2018

MM je krasne stravitelne, coz se o UM neda rict, proto casto prijdou na radu bolesti briska. Hodne si maminky chvali UM z DM. Nicmene opravdu je nutne UM? Proc dokrmujes na noc?

kackacerm
23. říj 2018

@zuzan88 Ahoj, take jsem dokrmovala na noc UM, k veceru jsem mela malo mleka a proste to nestacilo. Zacinala jsem s Nutrilonem, po kterem mala zacala mit nepravidelnou stolici a hlavne mi to mleko hrozne smrdelo. Po doporoceni jsme presly na Sunar Premium a spokojenost. Stolici ma pravidelnou, nesmrdi kazdy prd a chutna ji. Ted uz je jen na UM, pekne pribira a problemy s prdikama nema .😉

zuzan88
autor
23. říj 2018

@luj89 protože nemám dostatek svého mléka. Při kojení se nezasytí, takže odsávám... Bojujeme s tím už od porodnice. Beru i homeopatika na podporu kojení, ale je otázka času, kdy nebude dostatečně množství na jeho potřeby.

luj89
23. říj 2018

@zuzan88 Jenze dokrm UM lahvi je zacatek konce s kojenim. Je super, ze se snazis rozkojit 😉. z vlastni zkusenosti muzu rict, ze je potreba si pozvat kvalitni laktacni poradkyni. Ditko nepribira na vaze? Nebo proc si myslis, ze nemas dost mleka?
Zakladem je nepouzivat dudlik lahvicky ucici hrnky, neseparovat ditko ale naopak byt co nejvic v kontaktu kuze na kuzi (pres den v satku, v noci spat spolu). Homeo jen po porade s homeopatem a max tyden, muhou mit jinak i opacny efekt...

swetlusska
23. říj 2018

Zkuste mlíčko Hipp a probiotika k tomu. Já jsem také kojila málo (1,5 roku ale malé množství denně). K tomu jsem normálně dávala ještě lahvičku s mlíkem Hipp. Takže dítě bylo zvyklé jak na prso, tak na lahvičku a krásně v pohodě prospíval i přibíral. Takže žádný stresy..

ajronka
23. říj 2018

Dokrmuji od porodnice, jelikož jsem měla málo mléka. Teď uz se to lepší, tak snad UM brzy vyřadíme. Jinak pokud je to opravdu nutné, tak doporučuji Hami, po Nutrilonu měl malý šílené bolesti bříška. A hlavně nekrmit přes lahvičku. Dokrmuji přes cévku, tím pádem saje moje MM i UM zároveň. V mezičase mu dávám jen své prso, klidně i na cumlání. A odsávám teda hlavně kvůli stimulaci prsou. Jinak doporučuji pít hodně melty. Ta je fakt výborná. A vysadit homeopatika, pokud je bereš déle. Jo a nahřívat prsa mi taky pomáhá. Zkus to ještě bez UM. Malý bude mít 7 týdnů a pořád se nevzdávám naděje, že budu jednou plně kojit.

luj89
23. říj 2018

@ajronka ja dokrmovala cevkou do 5 mesicu, nekdy to hold trva dele. Tak drzim palce, at se u vas taky zadari 🙂

taspy
31. říj 2018

Já doporučuji Naše mléko od Goldimu, Je z kozího mléka, takže je pro mrňousky lehce stravitelné a nebolí po něm bříško 🙂

horseska19
31. říj 2018

@zuzan88 moje sestra byla o obou kluků velice spokojená s Hipp. Kluci neměli problémy s bříškem ani s kakáním.
Jinak jen bych ráda podotkla, že já plně kojím, malej má dudlík, odstříkávám mlíko a někdy krmí tatínek, když jsem mimo domov a nemáme jedinej problém. A ještě k tomu nekojim v noci, protože prďola ji celou prospí. Jen chci uklidnit že ne vždy tohle znamená konec kojení 🙂 ale třeba jsme nějaká podivná výjimka 😁 jo a ta melta nebo Caro je prý na podporu laktace skvělá. Ještě jsem tu četla, že pomáhá i kopr 🙂