Registrace k porodu, nesedí termíny

alenkara
11. říj 2017

Ahoj holky, co nevidět se mám registrovat do porodnice (od 14+0). JENŽE... 🙂) Podle ultrazvuku jsem teď 13+5, kdežto podle PM 13+0.

Další JENŽE... sestřička mi do těhotenské průkazky sice napsala termín porodu 17. 4. (odpovídá PM) a prý se toho mám držet při registraci, ALE zase mi tam nějak divně napsala týdny (podle těhotenské průkazky mám 14+0 už zítra).

Takže teď absolutně nevím, kdy se mám vlastně registrovat. Zítra? Nebo za týden? Sestřička mi do telefonu řekla: držte se toho, co máte v průkazce. Ale ať to počítám, jak chci, ty týdny s termínem porodu prostě nesouhlasííí.

beruda
11. říj 2017

Kam se budete registrovat? Třeba Apolinář má na stránkách uvedeno, že se máme řídit podle poslední menstruace. Pouze kdyby byl rozdíl mezi PM a ultrazvukem větší, než 14 dní, tak je to jinak...

alenkara
autor
11. říj 2017

Do Podolí... Asi se tedy budu řídit průkazkou, tam mám termín porodu 17.4. a uvedeno, že 14+0 budu zítra 👶

saffy
11. říj 2017

Řešila jsem to samé, vychází se z termínu porodu dle PM.

galatea_a
11. říj 2017

Toto píšou na stránkách Podolí:

Který termín porodu se uvádí do elektronické registrace - termín podle PM (poslední menstruace) nebo termín podle UZ (ultrazvuku)?
Oba dva termíny jsou možné a budeme je u osobního potvrzení registrace akceptovat.

Jak mohu zjistit, který den se budu moci zaregistrovat do porodnice?
Zadejte termín porodu do příslušného pole formuláře (pozor na správný formát) a klikněte na „Ověřit dostupnost termínu“. Objeví se vám upozornění s uvedeným správným datem pro provedení registrace.

Můj gynekolog mi vypočítal jiný den pro registraci, než je uvedeno na vašich stránkách. Který údaj je správný?
Podle různých metod se může přesný výpočet správného týdne o 1-2 dny lišit. Rozhodující je termín porodu a datum, které se vám ukáže po zadání tohoto termínu do pole „Termín porodu“ a kliknutí na „Ověřit dostupnost termínu“.

Zkusila jsem zadat termín na příští týden a byl už obsazen. Jak je to možné, když jsou těhotné s tímto termínem teprve v 13. týdnu?
Termín nebyl obsazen, nýbrž nebyl ještě zpřístupněn. Každý den ráno garantujeme 12 volných míst pro nové registrace na příslušný termín porodu.

alenkara
autor
11. říj 2017

Holky děkuju moc! Už v tom mám konečně jasno! 🙂

Mrkla jsem do toho Podolí, zadala termín porodu 17. 4. (podle PM) a vyskočilo mi, že se nemám registrovat dřív než 17.10.

Přitom sestřička na gyndě mi dnes tvrdila, že musím už zítra, že podle PM jsem zítra přesně 14+0 (mám to tak i v průkazce). 🙂) Halt na tom je s počty trochu jako já...

galatea_a
11. říj 2017

@alenkara Kdyžtak si to spočítej na těhotenské kalkulačce, abys věděla, v kolikátem tt jsi - podle termínu porodu 17. 4. jsi teď 13+1 😉
http://www.maminkam.cz/tehotenska-kalkulacka#fo...

ginnyweasley
12. říj 2017

V Podolí je jedno, jestli se registruješ podle UTZ nebo PM, akorát to musí být zapsáno v průkazce. Registrovala jsem se před pár dny a jejich stránky docela pročetla.
Řiď se registračními podmínkami porodnice (dřív než ti to dovolí jejich formulář, se ti stejně zaregistrovat nepovede;).

vladienka
12. říj 2017

@ginnyweasley ani to nemusi byt v prukazce, ja som sa registrovala podla terminu z prveho screeningu a len som im ukazala papier zo screeningu. V prukazce som mala len termin podla ms

ginnyweasley
12. říj 2017

@vladienka No vida, já se přihlásila podle PM, takže u toho druhýho čerpám z webu Podolí. (Ten druhý jsem taky od svojí doktorky neměla vyplněný, ale řekla jsem si že ho klidně z té zprávy ze screeningu do té průkazky opíšu, když na té kolonce Podolí tak záleží;)).

janyshka
12. říj 2017

Registrujte se podle PM. Pokud není rozdíl více než týden, tak se stáří těhotenství počítá podle PM. Navíc málokterá z vás rodí přesně v termínu. Je to jen orientační. Žádný stres 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru