Ultrazvuk neodpovídá týdnům těhotenství

dominika07
12. črc 2017

Ahoj. Dneska jsem byla poprvé na kontrole u doktora s tím, že jsem těhotná. Řekl, že v děloze je zárodek, ale že určitě neodpovídá 6+3 (7tt). Poslední menstruaci jsem měla 28.5.. Pak mě vystrašil, že se může jednat o mimoděložní těhotenství, protože si všiml něčeho na mém vaječníku. Máte s tím některá zkušenost?? Jak může být v děloze zárodek a přitom se jednat o mimoděložní těhotenství? Jinak cyklus nemívám 28dní, ale spíš 30 -32 dní. Díky za odpověď

valisovasara
12. črc 2017

A míváš pravidelný cyklus měsíc co měsíc? Měřila si ovulaci testama? Víš kdy byla? Pokud byla ovulace později než uprostřed cyklu tj 14-16 dne, tak těhotenství klidně může být mladší a proto to neodpovídá. Mě to skáče asi o 11 dní skrz tu pozdější ovulaci.. a pokud viděl v děloze zárodek, tak mimoděložní by to být asi nemělo ne? Spíše cysta nebo tak...

dominika07
autor
12. črc 2017

Neměřila jsem si nic, ale cyklus mívám vždy 30 nebo 32 dní. Prostě jsme to s přítelem zkusili a měla jsem radost,že to vyšlo. Po dnešní kontrole mě radost přešla ☹ říkal, že zárodek tam nějaký je, ale že mám něco na vaječníku a to,že může být cysta nebo taky mimoděložní těhu, což mi taky přijde jako nesmysl, když mám v děloze zárodek. Tak mi dneska vzal krev a v pátek jdu znovu. Jinak mě vždycky přibližně v půlce cyklu pobolívá jeden vaječník a to mi řekl, že je normální.

valisovasara
12. črc 2017

Pokud nevíš kdy skutečně byla tak se ještě nenervuj vše to ještě může prcek dohnat. Já přišla k doktorovi v 7 týdnu s tímž e jsem čekala srdíčko a místo toho tam byl jen zárodečný vak. Tak mi dali 14 dní na to že se to pak rozhodne a po 14 dnech už tam byl. a dodnes to neodpovídá... V pátek uvidíš, pokud máš možnost zavolat si kvůli výsledkům krve udělej to 🙂 Jinak se snaž nestresovat onot o nějak dopadne 🙂. Jo a to že v půlce cyklu bolí vaječník značí to že probíhá právě ta ovulace no ..

dominika07
autor
12. črc 2017

Díky, uvidím v pátek. Snad to dobře dopadne😔

looolaaa
12. črc 2017

jako teoreticky se mohlo jednat o dvojčata - jedno sestoupilo do dělohy a druhé zůstalo ve vejcovodu. Možné to je ale ta pravděpodobnost je malá - spíš to bude ta cysta.
Že je v děloze zárodek a neodpovídá tt zatím není úplně vypovídající - klidně mohla být ovulace pár dní před MS.
Vyjádřil se nějak o stáří toho co vidí?

dominika07
autor
12. črc 2017

Říkal, že by to mohl být tak 4tt. Já snad do pátku nevydržím. Mám strašný strach.

dominika07
autor
12. črc 2017

A co by pro mě znamenalo, kdyby se jednalo o cystu?

looolaaa
12. črc 2017

@dominika07 jestli je to cysta, tak to většinou neznamená nic. Většinou zmizí. I rizika samozřejmě má ale to bych teď nechala být.

4tt - tak to by se mohlo jednat o otěhotnění před MS. A někdy jsou ty začátky prostě líný. Ale hlavně nevěšte hlavu!!! Ono vše nějak dopadne a strachem si nepomůžete. Důležité je, že víte jak se věci mají, Váš doktor si Vás jistě pečlivě ohlídá a když se vše sleduje takto od začátku tak i kdyby to jakkoli nedopadlo, případné komplikace budou minimální.
Nevím jestli Vás tím uklidňuji nebo ne, asi to říkám tak jako suše. Jsem zdravotník a některé věci už beru tak nějak s nadhledem. Navíc mám sice 3 děti ale také nesčetně raných potratů (ale to prostě k tomu těhotnění patří a je to naprosto standartní věc.) Navíc jak se říká po takovém nezdařilém pokusu je "pohnojeno" 🙂
Nicméně držím palce!

dominika07
autor
12. črc 2017

Díky moc

fandysek_1
12. črc 2017

Já mám miminko mladší o 8 dní a je to tak od začátku. Měla jsem také delší cyklus a tím jak oni mají nastaveno na 28 dnů na ultrazvuku může to tam haprovat. Přesný termín porodu a stáří miminka mi řekli, až na prvním screeningu 13 týden. Takže zatím buď v klidu. Jestli to má být tak bude 🙂.

luska__
12. črc 2017

ahoj, neboj se 🙂 já jsem dneska 31+0 podle MS , podle ultrazvuku 30+5
a v pondělí,když jsem byla 30+3 podle ultrazvuku a ms 30+5 jsem měla Eliáška podle hodnot
hlavy, bříška, stehenní, pažní kosti velkýho od 29+něco do 30+něco.
Váhový odhad byl 1490g, řekli mi, že je drobnější, ale že prospívá dobře, že to jen nebude 4kg macík.
Nebála bych se toho.
Já sama měla 50 denní cykly. A když jsem 30DC měla ducha, tak jsem to brala, že kolem toho 18-20DC byla ovu..
bude to dobré, držím palce

Kamarádka má od začátku velký mimino.
Měli sex 1x přesně 13DC , ovu má jako hodinky a podle ultrazvuku jí posunuli termín o 10 dní do předu, což je nesmysl, prtože měla ještě menstruaci a navíc z jednoho sexu :D si je jistá,kdy k tomu došlo.
Stejně tak to může být u tebe.
My měli sex snad denně, a ovu jsem nehlidala. Hlavní je,že tam zárodek je! nestresuj se(ja byla uplne silena) odlitala jsem do Vietnamu v tvým týdnu..

dominika07
autor
12. črc 2017

Diky moc vsem,me hlavne vydesil tim mimodeloznim tehotenstvi. Tak snad pro me v patek bude mit lepsi zpravy

luska__
12. črc 2017

@dominika07 nebude 🙂 ozvi se

peta34
12. črc 2017

Tak stejnou situaci jsem řešila před 2 týdny. Na vaječníku nakonec byla cysta, která už není vidět ani na ultrazvuku. A podle ultrazvuku jsem v 7 tt, podle výpočtu menstruace bych měla být v 9tt. Prostě neovuluju podle tabulek. Takže být tebou tak jsem klidná.

demetritis
12. črc 2017

Mela sem to u vsech tehu tak klid bud byli vic nebo min zalezi na ovu

petapetruska
12. črc 2017

Je jako bych to psala já! Taky jsem byla cca v 6tt na kontrole a nikde nic,byla jsem hned poslána do nemocnice,že je to ve vaječníku,tam nikdo nic neviděl,hcg malé,čekalo se 4dny! 4.den mi dělala Dr utz snad 15minut a to už jsem byla na to jakože Mimi fakt naštvaná, že jsem mu v duchu říkala,ať se teda už do háje někde ukáže smrad malej a v tom ji slyším jak říká AAA tady něco je! Takže jsem normálně těhotná,teď v 10tydnu,Mimi je o víc než týden menší než dle ms, cyklus jsem měla jako ty..holt ta ms není vždy směrodatná

dominika07
autor
12. črc 2017

Ježiš to mě uklidnilo, že v tom nejsem sama. Tak snad to bude i mě mít dbrý konec. Dám pak vědět.

petapetruska
12. črc 2017

@dominika07 jj,holt zlobi uz od zacatku,ja si ho ted vic vazim,taky se povedlo napoprve a je mi ted uplne fuk zda holka nebo kluk,hlavne kdyz budeme ok,necham si prekvapko do porodu.

dominika07
autor
14. črc 2017

Tak po dnešní kontrole jsem trošku klidnější. Zárodek v děloze je větší a to na vaječníku se nijak nezvětšuje. Doktor říkal, že to teda vypadá na tu cystu. Znovu mi pro jistotu vzal krev a za týden jdu znovu na kontrolu 🙏

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru