V kolikátém týdnu a kdy jít na gynekologii?

myki9
11. zář 2017

Ahoj zkusene maminky🙂 prosim o radu, jsem nejak zmatena. Posledni MS jsem mela 31.7., pak byla na preventivni prohlidce. Ted mam 11 dni zpozdeni a 3 pozitivni testy🙂 v kolikatem jsem vlastne tydnu? Myslela jsem, ze pujdu na potvrzeni v 6., sestricka me ale objednala az presne za mesic☹ prijde mi to dlouho. Uz nejak nezvladam v praci, je trochu rizikova, tak mam strach. Mohu jit na prohlidku drive? Sestra moc mila nebyla, tak nevim. Moc dekuji za rady

leki
11. zář 2017

V prvnim tehotenstvi jsem volala cela vystresovana na gyndu, ze jsem asi tehotna a nevim co delat a objednala me na druhy den (a to jsem jeste ani nemela zpozdeni ms, doktorka na me vyvalila oci, ze co tam delam, ze to jeste neuvidi, no, videla..). U druheho mi sestra rekla, ze koupeny testy nelzou a objednalame asi na 10ty tyden, ze do te doby se toho muze jeste stat.. A ze se mam chovat jako tehotna. Nevim jak rizikove je tve pracoviste ale pokud to potrebujes probrat s doktorkou, rekla bych to sestre a poprosila ji, zda nemuzes prijit driv.

vilibalda
11. zář 2017

Vzhledem k tomu, že čekám třetí, jsem se chtěla objednat na 8tt, ale sestra mě objednala až na 10tt a to jsem ji musela ukecávat, jinak chtěla až o 14 dnů později... Nechápu, že tak pozdě, ale někteří doktoři to asi tak dělají ☹ Jediné, na co se sestra ptala, že by mě objednala dřív, bylo, zda si chci miminko nechat...

sobist
11. zář 2017

Mě bylo řečeno, že se objednává v 8tt (na netu jsou různé stránky které ti to spočítají podle poslední MS), jenže jsem byla v blbé situaci kvůli práci a potřebovala to vědět co nejdřív. Z krve mi vyšlo těhotenství asi v 5tt (upřímně už nevím, ale fakt brzy, objednala mě dva dny po telefonátu), testy mi dělaly slabou čárku. Tak nějak ještě před krvi mě v těhotenství utvrdil digitální test.. ale ono všechno to není spolehlivé, navíc když to zjistíš brzy, pořád se může spousta věcí stát - takže tak jsem k tomu i přistupovala. 🙂 Teď mám 14dni do termínu, tak ať se zadaří i tobě. ;)

margarithka
11. zář 2017

U prvního těhotenství jsem volala týden po vynechání menstruace a sestra mě objednala až 14 dní na to, že dřív to nemá cenu. Pak jsem skončila v nemocnici a skutečně se srdíčko objevilo až na začátku 7. týdne. Takže aktuálně s objednáváním nikam nechvátám a vidím to na telefonát na konci příštího týdne, kdy budu (snad) začátek 7. týdne. Vím, že mi v 8. týdnu brali krev, v 10. týdnu jsem obdržela průkazku a info, kam se můžu objednat na velký utz.

Ovšem kamarádka, která je aktuálne těhotná na den stejně už na utz byla, doktor nic neviděl a teď ve středu jde znovu...tak nevím, jestli nechce nic zanedbat nebo tahá od pojišťovny peníze.

Každopádně bych doporučovala zavolat ke svému lékaři a zeptat se, protože to zjevně každý delá trochu jinak.

andelka
11. zář 2017

U prvního jsem volala hned a objednali mě taky brzy, takže na první prohlídce jsem byla na přelomu 5-6tt. Nic moc tam nebylo, stejně se muselo čekat. Za 14 dní už bylo srdíčko a dostala jsem průkazku a všechny žádanky ( na krev a nt). Podruhé jsem to věděla taky brzy,měřím bt takže těhotenství zjistím 14 dní po ovulaci a mám jasno. Ale volala jsem až v 8 tt a objednali mě na další týden,bylo to akorát.

emmanessa
11. zář 2017

Já volala k MUDr. hned jak jsem objevila pozit. test. Sestra nepříjemná, že se neobjednává, že mám přijít některý den buď v po nebo st, kdy jsou případy bez objednání - což u mojí MUDr . může běžně dle zkušeností znamenat čekat i 4 hod. Tak mi nezbylo nic jiného, ale čekala jsem JEN kolem dvou hodin a pak mi těhotenství potvrdila, byla jsem v 5. tt a už dokonce viděla srdíčko. Bylo to hodně brzo.

fallingstars
11. zář 2017

@myki9 Já jsem šla v 9. týdnu a sice to bylo dlouhé, ale ve finále jsem za to byla ráda, ušetřila jsem si to, co potká spoustu nemálo holek, co jdou k doktorovi prakticky hned, a sice kontroly po týdnu, protože hned třeba není srdíčko... takhle to bylo buď anebo. Pak jsem šla až ve 14. týdnu na první screening. Příště bych to udělala stejně.
Nevím, co znamená trochu riziková práce, to musíš posoudit sama...😉

kachnicky
11. zář 2017

Ja bych pockala minimalne na 8 tt. Už jen z toho důvodu že pak gynaři zbytečně stresují maminky že jim třeba ještě nebije srdíčko apod. Navíc neustale sledovani ult neni zdravé, jsou holky co jdou v prvním trimestu 4-5x na ult 😟😟😟

myki9
autor
11. zář 2017

Moc dekuji za info. Tak ja to zkusim vydrzet🙂 a snad bude vse ok

babanci
12. zář 2017

Já bych se tam tak brzo ani nehnala, nač taky? Jsem těhotná a oni mě s tím nepomůžou? 🙂 Leda bys opravdu měla potíže v zaměstnání, nějakou těžkou práci a potřebovala bys změnit. Ale já bych měla spíš problém s nepříjemným zdravotním personálem, jak by na mě byla sestra hustá, tak bych byla ještě hustší.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru