Vyšlo to - I. trimestr 🙂 Rodíme podzim, zima 2011

evcikevil
11. únor 2011

Ahojky holky,pokud máte stejnou radost jako já a máte taky tak krásný pocit,že čekáte stvořeníčko s milovanou osobou,honem sem 🙂Já jsem to zjistila dnes ráno a před chvilkou jsem to oznámila příteli 🙂Jsme nadšení.Pravděpodobné početí je u nás 15 dní,takže termín porodu kolem října,listopadu.
Máte už nějaké příznaky?
Mě akorát popichuje v podbříšku,jinak nic 🙂

dablik_k
12. únor 2011

Ahojky,

u mě to vyšlo celkem nečekaně, vrátili jsme se s přítelem z dovolené a dva týdny na to jsem zjistila, že čekáme přírustek 🙂...Sice oba trochu vyplašení, ale nadšení a radost (aspoň u mě) převládá 🙂 Termín porodu by měl vycházet na říjen 🙂

Příznaky už jsou...od 4.tého týdne krapet nevolnosti a zhoršují se.. ☹, snad nebudou celé těhotenství.

mannadela
13. únor 2011

Ahojka, my se snažili s manželem 11 měsíců a v lednu to konečně vyšlo. Jupííí 🙂.Takže termín bych měla mít asi začátkem října. Zatím se cítím docela dobře, jen občas mám žaludek jak na vodě, ale dá se to snést. Tak snad s to nezhorší 😖 .

boudovka
13. únor 2011

Čau holky, já jsem krapet pokročilejší - termín půlka září, ale ráda se přidám. My jsme mimčo chtěli, tak máme radost. Zatím se moc netěším, s tím začnu po 13. týdnu po výsledcích screeningu.

mannadela
13. únor 2011

@boudovka Tybrďo, já jsem v tomhle naprosto neinformovaná ☹ , vůbec netuším, co všechno za vyšetření mě čeká a kdy. Ale snad se dovím něco ve čtvrtek, to jdu na kontrolu. Mám pocit, že při poslední návštěvě na gynekologii měla doktorka nějak málo času 🙂 - nic moc mi neřekla, jen mi zakázala cvičení zumby 😒 .

boudovka
13. únor 2011

@mannadela Moje ségra má dvě děti, to se pak dozvíš i to, co vlastně ani vědět nechceš. Mně doktorka taky vždycky řekne, že je vše ok a kdy mám přijít. Oni asi těch těhotných už viděli mraky a nepřipadá jim to tak důležitý jako nám.

mannadela
14. únor 2011

@boudovka Tak to máš s tou ségrou docela dobrý. Aspoň se jí můžeš ptát, když je potřeba. Moje ségra zatím děti nemá a i mezi kamarádkama jsem první, kdo čeká dítě. Takže jsem takový průzkumník 😀 .

boudovka
14. únor 2011

@mannadela No, průzkoumníci to mají těžký. Já mám parádní nový příznak těhotenství: krvácení z nosu. Během posledních dvou týdnů dvakrát, poprvé v životě. Začínám chápat, proč se těhotenství říká jiný stav.

mannadela
15. únor 2011

@boudovka Hahaha 😀 , tak tos mě teda pobavila. Teda nezlob se, vím, že je to dost nepříjemné (krvácení z nosu jsem zdědila po taťkovi, takže mě to čas od času taky potrefí), ale přišlo mi to jako vtipný popis Tvého jiného stavu 🙂. U mě se to teda krom lehké nevolnosti projevuje tak, že mám na nějaké jídlo hroznou chuť, sním z něho pár soust a pak přijde nějaká záklopka, že vím, že ještě jedno sousto a zvracela bych. No, ale aspoň se tak nikdy nemůžu přecpat 😉 .

boudovka
15. únor 2011

@mannadela Hmm, já mám chuť na nezdravé věci. Teď jsem snědla krabí pomazánku s majonézou.

mannadela
16. únor 2011

@boudovka Jééé, krabí pomazánka... mňam, mňam... tu jsem měla převčírem. Taky jsem neodolala.

andy82
16. únor 2011

holky já to na sobě poznala tak, že stejně jako poprvé jsem víc unavená, ale hlavně my je pořád strašná zima, takhle to na mě poprvé poznala známá, že jsem v tom, že jsem byla pořád zabalená a to byl červen, teď jsem zhruba v 5. týdnu, takže počkám až na první ultrazvuk a pak dám do statusu a navíc nechceme, aby se to ještě vědělo a fórum čte hodně lidí 😀

boudovka
16. únor 2011

Čau holky, dneska je fakt děsnej den. Jsem utahaná, bolí mě břicho, nálada pod psa. A krabí salát došel☹

mannadela
17. únor 2011

Tybrďo, o únavě mi povídejte. Poslední týdny mám pocit, že mám spavou nemoc ☹ . Ten včerejšek byl ale asi fakt prokletej 😀 . Už v devět ráno se mi zavíraly v práci oči a kolem oběda jsem u počítače normálka usínala - a to nepřeháním. Nevím, jak jsem se dokopala k tomu, že jsem šla odpoledne cvičit. To mě trochu probralo. Ale jak jsem večer dorazila dom, najedla jsem se, osprchla a zalehla k manželovi na gauč ... a v devět mu usla na břiše 🙂 . Myslela jsem, že tu únavu mám z toho, jak přestavujem barák a lítáme kolem toho. A taky z toho, že jsme si pořídili psa - a já se mu pořád věnovala, aby to byl šikulka vycvičenej. Ale posledních 14 dní mám celkem klid a únava neodchází. Chjo, chjo 😢.

boudovka
18. únor 2011

@mannadela Včera to bylo fakt dobrý, vůbec jsem se večer nemohla hýbat, všechno mě bolelo. Fakt paráda. Ale blížím se ke konci 3. měsíce, pak by to mělo být dobrý.

mannadela
18. únor 2011

@boudovka Tyjo, taky se tak těšíš na víkend? Já se ho nemůžu dočkat, pečlivě odpočítávám každou hodinu. Jsem ráda, že jsem si v týdnu nadělala třičtvrtě hodiny a dneska můžu běžet ve tři. Jupííí 🙂 . Jenže stejně ten víkend zas tak rychle uteče a já si nestihnu ani odpočinout 😖 . Včera jsem byla u doktorky. Už jsem viděla, jak tomu našemu "červíčkovi" tluče srdíčko. Byla jsem z toho úplně hotová - takový miniaturní to je a už to má srdce 😀 .

petule246
18. únor 2011

ahoj holky, velká gratulace k dvěma čárkám na těhu testech! Mne k vám zavála trocha nostalgie - loni jsem touhle dobou zjistila, že čekáme druhé mimi. Přiznám se, že v první chvíli jsem byla doslova zděšená neb jsem měla 10ti měsíčního hošíka, který mne zaměstnával docela vydatně a rozhodně moje těhu nebylo naplánované ... ale dnes už mám prcky dva a jsem za ně moc ráda. Takže všem držím palce, ať máte krásné těhotenství, pohodový porod a dítko, které vám bude dělat jen radost.

kac.kac.kacena1
18. únor 2011

Ahoj holky,

chci se zeptat na vaše zkušenosti. Měla jsem jakoby divný pocit, že bych mohla být těhotná (i když vzhledem k přerušované souloži a případnému termínu početí pár dní po MS to považuji za poměrně málo pravděpodobné) a tak jsem si udělala test. První jsem dělala předvčírem ráno, byly tam dvě čárky, rozklepaly se mi nohy. I když byla druhá čárka slabá, byla vidět. Test byl 20mlU. Druhý den ráno jsem si pochopitelně udělala další, výsledek byl podobný jen možná trochu míň výrazný. Třetí, další den, tedy dnes jsem udělala ráno další, od jiné firmy a 10mlU a na tom nebylo nic, nebo jsem to aspoň nevybrejlila. Tak jsem z toho zmatená. MS mám mít až za 4 dny, takže je to brzo, vím, ale přesto, proč tam tedy byly předevčírem téměř jasné dvě čárky? Navíc mám příznaky... nevolnost cca 5 dní (teď už ne), včera pálení žáhy, velká chuť k jídlu, časté močení...

díky za každý názor

lupinpupin
19. únor 2011

Ahojky Holky,
pořád hledám k jakému tématu se mám přidat a jak to tak vypadá,tak jste mi nějak padli do oka.
Já mám teda taky trošku dřívějsí termín 22.9.2011, tak doufám,že nevadí.
My jsme si miminko s manželem plánovali,ale že se nám podaří založit tak rychle jsme tedy nečekali. Po vysazení anti se nám to podařilo hned druhý ciklus. Když jsem zjistila,že jsem těhotná,tak jsem byla nesmírně šťastná a když jsem to odpoledne řekla manželovi,tak jsme byli šťastný oba dva.
Hned jsem se objednala k dr. a ten nám těhu potvrdil. Teď jsem v 10t a snad je vše v poádku.
Sice jsme v pondělí jeli do Motola na pohotovost, jelikož jsem začala krvácet, ale naštěstí je vše v pořádku. Dostala jsem nějaké hormony a ascorutin na sřážení krve a již je vše o.k. Můj dr. mě chtěl hned poslat na rizikovku,ale naštěstí jsem to prozatím vyřešila dovolenou a uvidíme co bude na další kontrole.
K těhotenství mě tedy doprovází nevolnosti...trošku snima bojuji,ale už jsem na ně i malinko vyzrála. Ráno mi žaludek plave jak na vodě a tak aby mi bylo dobře, najím se ještě v posteli a pak je mi fajn. Další krize na mě přichází v podvečer a to jsem tedy uplně k.o. jídlo je můj nepřítel a nedostanu do sebe nic. Naštěstí nezvracím, tak alespoň to a postupně to i odeznívá,tak doufám,že bude brzy po nevolnostech. Co máme s mimískem rádi a jíme ve velkým jsou přesnídávky, banány, jablíčka, hroznové víno a jahody 🙂 Manžel se mi směje,že miminko ještě nemáme a kupujeme přesnídávek jak kdyby jsme jich měli pět.
Cestování řeším zázvorovými lízátky proti nevolnosti v těhotenství a jsou i moc dobrý.
Doufám,že vás můj příběh moc nenudí a že se k vám můžu přidat.
Přeji pěkný den a krásně těhotenství i vám Lucka

lupinpupin
19. únor 2011

Jo a krabí pomazánku, tu taky můžu 😀 jen se bojím tý majonézy,tak se ji raději vyhejbám,ale někdy se ubránit nejde 😵

boudovka
19. únor 2011

@kac.kac.kacena1 Ahoj, první test jsem měla ducha, druhý taky a třetí vyšdl negativní (a ten měl být hodně citlivý), další byly pozitivní a teď jsem v 11. týdnu.

boudovka
19. únor 2011

@mannadela Půlka víkendu za mnou a stále nejsem odpočatá. A navíc jsem si přinesla dost práce domů, takže k ní teď zasedám. Ale v pondlěí jsu k doktorce a bude průkazka🙂

lupinpupin
19. únor 2011

Já jsem dostala průkazku tento týden...je to zvláštní...všejsem hned pročítala,ale jelikož dr. škrábe jak kocour,tak jsem si toho stejně moc nepočetla...jen to co vyplňovala sestra 🙂
Práci domů ti nezávidím....znám to moc dobře taky si ji občas beru domů,ale je to na šišku...

boudovka
20. únor 2011

@lupinpupin No uvidíme, moje špinění se zase trochu zhoršilo, tak jsem napnutá, co se zítra dozvím. Strašně doufám, že tu průkazku dostanu. Chtělo by to malý domácí ultrazvuk, aby člověk mohl človíčka vždycky zkouknout:🙂
U mě e práce domůl standard, takže bývám spíš nervózní, když žádnou nemám☹

lupinpupin
20. únor 2011

@boudovka držím na zítra palečky,aby vše dopadlo dobře!!! Dočetla jsem se, že špinění a nebo krvácení v tomto období je normální...jak se zvětšuje děloha,tak to prostě někdy takto je. Určitě zítra průkazku dostaneš a budeš se kochat 😉 .

Už vám holky dělali i nějaké jiné vyšetření než jen ultrazvuk? Odběry krve...? Já mám příště akorát donýst moč a krev až prý někdy v šestnáctým týdnu...?

miichaella
20. únor 2011

Ahoj holky, mám konec 7. tt, příznaky jen únava, ale včera jsem začala špinit, tak jsem z toho dost nervozní, zítra jdu k doktorovi, takže jsem taky dost napnutá a ultrazvuk doma by se mi teď taky hodil 🙂 .

lupinpupin
20. únor 2011

@miichaella držím palečky,aby vše dobře dopadlo!

Jen nevím jestli bych se v tom ultrazvuku vyznala...nějak nevím kde je co i když mi to doktor vysvětluje... 😅

evcikevil
autor
20. únor 2011

Ahojky holky,všechny vás vítám a jsem ráda že je nás tu čím dál víc🙂 Dneska jsem, si dělala testík,byly tak krásný //,dnes je to 24DPO a na kontrolu mám jít 28.2.,protože na 1.kontrole ještě nic nebylo vidět,tak snad už odejdeme v pondělí s fotečkou🙂Trošku mě 1.kontrola zarazila,že mi těhu nepotvrdit,ale 4tt(od MS)bylo ještě asi opravdu brzy.....
Jinak teď řeším docela nemilou situaci s prací,protožejsem ve zkušebce do konce března.......Když půjdu na neschopenku teď,vyhodí mě a budu muset na pracák,a budu mít rodičovskou na 4 roky,když vydržím v utajení(což nevím až mi začnou nevolnosti)rodičovskou bych si mohla vybrat,ale musela bych 6týdnů pracovat v prostředí,který by nebylo vhodný ☹ Tak vůbec nevím......
Poradíte někdo jinou možnost řešení ?

mysycka
20. únor 2011

Ahojte těhulky, všem moc gratuluju ke //. Jinak se moc omlouvám, že jsem Vám sem vlezla, ale nějak by nám odpovídalo časové období. Teda, abych Vám to blíže vysvětlila, těhotná ještě nejsem nebo to ještě nemám potvrzené ☹ . O miminko se snažíme s manželem něco přes dva roky a tak jsme v úterý 15.2 podstoupili umělé oplodnění, tak teď musíme čekat jestli se miminka chytnou nebo ne. Jsem strašně nedočkavá, protože to čekání je fakt hrozný, ale test bude až tak příští týden v pátek, dřív by to asi ani nemělo smysl. Na kontrolu jsme obědnaní až 4.3 tak uvidíme jak to dopadne. Jinak teda doufám, že Vám moc nevadí, že jsem se Vám sem vetřela a budu se moci přidat 🙂

evcikevil
autor
20. únor 2011

@mysycka Ahojky,čím víc,tím líp kliudně se přidej!!!🙂Tak to držím palečky ať vám to dobře dopadne 🙂 Já mám na kontrolu 28.2.tak to bude snad taky vše ok 🙂 Snažíte se 2 roky,uf tak o to víc vám to přeju 🙂

mysycka
20. únor 2011

@evcikevil jojo děkuju, taky doufáme že to dobře dopadne. Jinak mě teda začínají bolet prsa a mám pocit, že i častěji chodím na záchod, jen si myslím jestli to není nějak moc brzo na to, abych už teď měla příznaky. No už se nemůžu dočkat až budu moct testovat 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru