Alergie na pšenici. Z čeho vařit, péct?

ivalas
20. lis 2017

Ahoj, mému 3letému synovi byla diagnostikována mimo jiné alergie na pšenici (lepek jako takový mu nevadí nevadí). Chtěla bych poprosit o radu, z čeho vařit, péct, atd. No a případně nějaké vaše osvědčené recepty.... i na vánoční cukroví... Děkuji moc za rady!!!

petrasipkova1
20. lis 2017

Peču z rýžové mouky, mandlové, jáhlové, pohankové, ovesné vločky jsou super, žitná mouka. na internetu a hlavně na facebooku je spoustu receptů a rad : např. f.skupina Bezlepkové recepty - tam ale pozor hodně používají bezlepkové směsy typu Jizerka, které nejsou vůbec vhodné kvůli svému složení, ale inspirace je tam fůůra, potom recepty na Vaříme zdravě od prvních příkrmů, moc se mi líbí paní co má stránku http://www.skritcikuchyne.cz/ , také kvůli dětem vysazovala všechny alergeny snad co jsou na světě, má strašně znalostí, určitě se jí dá napsat. Pozor na skryté alergeny - chce to číst číst složení úplně všeho.

petrasipkova1
20. lis 2017
petrasipkova1
20. lis 2017

https://rawmania.cz/recepty/zakusky/item/504-ba...

receptů je opravdu spousta všude, chce to jen nastudovat informace, pohledat recepty, srovnat v hlavě, pokud je to jen jeden alergen tak je to krásný život 😀

ivalas
autor
21. lis 2017

Taky má toho víc, ale ta pšenice je hlavni a přijde mi, že je ve všem....díky za rady a odkazy, snad se s tím brzy szijeme....