Antquarium, máte zkušenost?

diamanta
23. kvě 2016

Zdravím. Syn dostal k vánocům mravencarium s modrym gelem. Zjara jsme na zahrade chytli asi 8 mravencu, ale vubec nikdy nezacali rozsirovat špejlí vytvořené chodbicky, vsehovsudy je tam jeden jedinej novej tunel par cm. Az do min tydne zili, ale zacly se objevovat cerna mista, a nyni je vse bile plisni, a mravenci chcipli...bylo to celkem drahe, nevim kde jsme udelali chybu. Mate nekdo zkusenost?

dana3262
24. kvě 2016

Asi jste dovnitř sáhli při manipulaci se seminky rostlin nebo gelem a infikovali prostředí. Není to možné?
I když mi není jasné, že ho potom neinfikuji samotní mravenci když se mají nachytat venku..

diamanta
autor
24. kvě 2016

Spejli jsem dle navodu delala dirky...sterilni to byt nemuze, to nejde. Napadlo me, ze to prvni cerne mohl byt trus mravencu, a zacal se kazit. Fakt nevim, o cisteni nepsali, stejne by to neslo, udrzet tam mravemce pri otevreni bylo jak udrzet blechy na taliri...proste sr zacli rozlezat, takze ani nejake vetrani neni mozne, jsou tam pidi otvory, tot vse. Uz bych to nekoupila, zklamani.

dana3262
25. kvě 2016

@diamanta hm..Je to blbost..nehledě na to, že ti mravenci asi trpí..
Nám teď klíčí, tak dám vědět, jak to dopadlo..

diamanta
autor
26. kvě 2016

Klíčí? Mate s vegetaci? My meli jen modry gel, nic vic...a ze mravenec trpi to urcite, funguji jako cele spolecenstvi, ne jednotlivci.

tamitami11
1. srp 2016

před pár lety jsme ten gel měli a fungovalo jak mělo (10 mravenců se tam na začátku nasadilo). No, snad od té doby nezměnili složení nebo tak...

dana3262
2. srp 2016

@diamanta tak nám vyklicilo. Kluci tam dali 3 mravence, ale podle mě to byli lesní, takoví větší. Vyzrali asi 1 cm dlouhou chodbicku s pak nic. Měli jsme ne tam, nevím...3 týdny? Už od začátku mi přišlo, že jsou tam jen dva. Předpokládala jsem, že ten jeden uhynul. Po třech týdnech jsem si všimla, že rostlinky začínají plesnivet, tak jsem kluky vyhnala, ať okamžitě mravence vypustí. Prý tam byli fakt 3. Antquarium skončilo v popelnici.

To už jsou lepší takový ty akvárka, jak si tam vypestujes ty pravekky zvířátka, který zijou pár dní tak jako tak.