Azylový dům. Co by bylo nejlepší?

4. lis 2021

Ahoj maminky, chci se zeptat na váš názor. Chceme otevřít azylový dum pro matky s dětmi nebo hospicovou péči. Proste mit tam lidi na poslední cestě zda rozumíte. Hodne se v tom melu co by bylo nejlepší. Co by vás více zaujalo?

barmil
4. lis 2021

Zaujalo? Ty to bereš jako byznys? Byla jsi vůbec v takových zařízeních?
Byla jsem v azylaku, byla jsem v hospicu, pro dospele, i pro děti a můžu Ti říct, že když to bereš takhle, tak si snad nic neotvirej, protože Ti naprosto chybí empatie a bez ní to fakt dělat nelze. To musí dělat lidi z přesvědčení, ne pro peníze.

srnii
4. lis 2021

Spíš o co by byl v dané lokalitě větší zájem, co by se tam víc hodilo. Je třeba udělat v místě průzkum. To není o tom, co se víc zamlouvá lidem zde ale o tom, o co by byl větší zájem tam kde to budete dělat. Navíc každé z těchto zařízení je hodně specifické na personál i na prostředí ale předpokládám, že když chcete něco zakládat, že se orientujete, jaké jsou na zřízení určitých zařízení požádavky.

krisstina93
4. lis 2021

Tak zaujalo nezaujalo, spíš bych koukala o co bude větší zájem ve vašem okolí, máte poblíž už nějaká podobná zařízení? Šla bych do toho, co je v okolí potřebnější.

marimanta
4. lis 2021

A víš jak taková zařízení fungují? Ony třeba azyly nejsou plné hodných, milých a nešťastných maminek... Oproti tomu hospic bude asi úplně jiná oblast.
Co by nás zaujalo...? Mně ani jedno, zatím nejsem klient tam ani tam. Obecně klientela se bude velice velice lišit. Ale celkově... Zakládat takové zařízení podle rad matek v diskusi asi není úplně ono 😉
Plus teda mě napadají otázky - máš prostory? Kapitál? Vzdělání? Budeš tam i pracovat? Máš na to povahu? Máš záruku kvalitního personálu? Atp....

barmil
4. lis 2021

Jinak v azylaku mas většinou fakt fetacky a alkoholicky, děti mají jak smetí, dal tajné berou a chlastaji, dělají bordel. Nikdy nezapomenu, kdyz jim dělali přednasku o látkovani, že tím ušetří, kdyz nebudou kupovat jednorázovky, ale prat si, pracku a prostředky tam mají zadarmo. A po přednášce všechny látkový pliny v koši. To samé menstruacni kalisky.
Všichni daruji a jsou dojatí, chudinky maminky, ale chudáci jsou jen ty deti, ty ženský se tam válí, vse za ně dělají socialky, vse dostanou, jídlo, oblečení, věci na děti, všeho hafo ze sbírek a ony se ještě ofrnuji, že to není nové. Zasloužily by leda přes prsty, ničeho si neváží, akorát sedi, pijí kafe a kouří. Nabídky práce odmítají, že nemají čas.
Hospic pro děti. Byla jsem v jednom, který je křesťanský, s dětmi tam bydlí rodiče. Víra a komunita se jim všem snaží ten odchod ulehčit, ale je to smutné místo a upřímně si nedokážu představit, že bych tam byla zaměstnána, zničilo by mě to.
A hospic pro dospělé nechápu. V dnešní době je tolik ambulantních služeb, sester, lékařů, sociálních, jednu vlastní známí a jsou schopni doma zařídit vše, samozřejmě kromě stavu, které vyžadují jip a nonstop přítomnost lékaře.. Umírat se má doma, nidky bych tam své příbuzné nedala.

pginka
4. lis 2021

ze skusenosti jak se některé sestry i doktoři chovají no hnus ani ja bych tam nikdy své blízké nedala. A co se tyče azylovych domu ?! Byla jsem v jednom a mužů rict mazec. Místo toho aby maminkam pomohli tak je ještě oberou i o to poslední . Jsou tam maminy co nemají střechu nad hlavou , alkoholický , týrané , a ty pravýdla horsi jak v kriminále . Veci co si dovezou lidi aby to věnovali maminkam co to potrebuji tak si strčí do těch svých šatníku a rozprodaji😔jidlo co mají maminkam dávat si rozebere vedení mezi sebou hnus

pginka
4. lis 2021

@barmil jo tak to bych chtěla vidět který azylak to je

barmil
4. lis 2021

@pginka u Hlinska, Dlaň životu.

martt
4. lis 2021

@pginka Není azylak jako azylak. Ale moje teta na proti jednomu bydlí. Tenkrát jsem tam nesla po synovi oblečení vsechno málo nošené vypadaly jako nové něco úplně nové a hračky. Se sociální pracovníci jsme se domluvili, že maminky svolá aby si vybrali a zbytek co nebudou chtít ať si vezmu zase domů, že se jim to kupi . Maminky přišli bylo jich cca 15 všechny kromě jedné si nevybrali vůbec nic důvody byli: není to značkové, nové apod.. O hračky se strhla bitva , ale když jsem pak slyšela jednu co říká druhé "doufám, že tohle prodám, alespon za dve kila, abych měla na cigára " druha prohodila" taky doufám, že něco dostanu abych mela na retka" takže od te doby nikdy víc do azylaku nic nedávám.

martt
4. lis 2021

@barmil Záleží v jakém kraji. U nás ambulantní hospicové služby mají dost plno a nestihaji. Známá to nedavno řešila pro manžela, všude ji řekli, že ji pomůcky půjčí, ale zdravotní sestru ji poslat nemohou kvůli tomu že toho mají plno a sestry nestíhají. Že pokud se uvolní místo, že ji dají vědět. Bohužel než se místo uvolnilo , tak její manžel zemřel.

pginka
4. lis 2021

@martt no tak to azylovy dům ve Valmezu je ubohý vůdci maminkam , nic jim tam nedají a ani když maminky nemají s čeho vařit a jdou za animatorkou tak oni jim daji jidlo které si musí maminky zaplatit přitom na to nemají a oni jim ho pospravne mají dat zdarma i plenky sunar proste vše co je potřeba oni to mají placené státem a takto tam okrádají a to nemluvim o tom (najmu) maminky tam můžou být jen rok a měsíčně platí tolik peněz ze jsou rádi ze s tím zbytkem co jim zbyde výživou na půl mesice . Ano úřady jim proplatí taky , ale není to žádná sláva 😞bylo s toho smutno a hlavně špatne ze jsem tam vedoucí vynadala a řekla ze na ne podám stížnost , ona se zaslala a řekla ze klidně mužů ze oni jsou chráněni , hnus😔

tudcek
4. lis 2021

Jaký mas finanční plán?

zelenaesmolda
4. lis 2021

@barmil A hospic pro dospělé nechápu. V dnešní době je tolik ambulantních služeb, sester, lékařů, sociálních, jednu vlastní známí a jsou schopni doma zařídit vše, samozřejmě kromě stavu, které vyžadují jip a nonstop přítomnost lékaře.. Umírat se má doma, nidky bych tam své příbuzné nedala.
Tak ne kazdy ma finance a prostory na to,aby si domu nastehoval sve stare rodice a 24/7 se o ne staral.

barmil
4. lis 2021

@zelenaesmolda přijde mi to jako samozřejmost, oni se o nás taky starali, tak je automaticke, že se my postaráme o ně. Dříve to bylo normalni, že generace žily pospolu a pomáhaly si. Pak to smaznul komunismus. Ale např v Itálii, Španělsku není tolik domovů důchodců a děcaku jako u nás, ta pospolitost rodiny je větší a jako rodina se nebere jen táta, máma, děti, ale velká rodina.

prezdivka
4. lis 2021

Nejsi-li troll a přesto se musíš ptát tady, tak radši neotvírej nic.

prejeta_zaba
4. lis 2021

@barmil
@zelenaesmolda tak hlavně skoro nikdo na to ani nemá odvahu a vybavení, aby umírajícímu člověku v bolestech píchal morfin a 24/7 mu zajišťoval péči. Zdravotník ti přijde jednou za tři dny udělat převaz nebo donese léky. Pokud ho tedy vůbec seženeš a zaplatíš. O tom ten hospic právě je, že není jen masová záležitost jako LDNka a zároveň tam ten člověk potřebnou péči má, není odkázaný na to, jak si příbuzní poradí. Zrovna taková zařízení smysl mají. Že není personál, to je věc jiná. 🤷‍♀️

prejeta_zaba
4. lis 2021

Já si teda myslím, že to ani nejde založit jen tak. Taky si nemůžeš jen tak založit školu nebo nemocnici, to bude spadat pod nějaké veřejné služby a omezuje to zákon, ne? 🤷‍♀️ Už styl, jakým se ptáš mi vůbec nepřipadá vhodný k nějakému takovému podnikání. 🤷‍♀️ I kdybys byla nakrásně schopná a pracovitá, máš v regionu dostatek personálu? Jak to budeš financovat? Co tím vlastně chceš sdělit? Taková zařízení mají sloužit lidem, ne výdělku.

tasimia
4. lis 2021

@barmil prosím tě o jedno.. neházej všechny azylové domy do kupy. Ano, jsou Azylové domy, kde jim je jedno, jak se uživatelky chovají, co dělají, zda berou návykové látky. Ale pak jsou Azylové domy, které k tomu přístupuji jinak. Nebyla si ve všech.

tasimia
4. lis 2021

@pginka máte rok a to říkám rok, na to aby jste se v Azylovém domě daly do kupy. Většina mamin o to ani nestojí. Jsou Azylové domy, které dostávají věci od dárců, ale pak ty, které to pro své uživatelky kupují sami. A ty očekáváš, že vše dostaneš zadarmo? Co tě to naučí? Co ti to dá? Do obchodu taky nemůžeš přijít jen tak, vzít si věci a odejít. Jinak opravdu neznám Azylový dům, který by to měl hrazen státem. Azylový dům dostává na provoz - výplaty zaměstnancu, elektřina, plyn ( ani si nepřej vidět ty nedoplatky 200tis a výše třeba jen za vodu) a rozhodně nedostává na to, aby kupoval Vám maminám plenky a UM. 40% z Vas, jde bydlet do dalšího Azylového domu a tak to funguje i 10 let 🙂.
A měsíčně by si platila v normálním bytě mnohem více, nehledě na to, ze skoro celé Vám to proplácí stát. Vím, že se ti tento názor nebude líbit, ale co si za rok udělala, aby si z toho Azylového domu odešla, když se ti tam tak nelíbilo? Ba naopak, nadáváš, že si tam mohla být jen rok 🤷🏻‍♀️.

journals
4. lis 2021

Jakou mas motivaci zridit takove zarizeni?

journals
4. lis 2021

@pginka asi jsi fungovani azylovych domu uplne nepochopila. To neni ⭐️⭐️⭐️⭐️ hotel s all inclusive pobytem

pginka
4. lis 2021

@tasimia ty trubka , kdo rikal ze jsem tam byla ! Ja jsem to myslela pracovně a když nevíš tak drz raci hubu . Laskavě se do mě přestaň navazet!

tasimia
4. lis 2021

@pginka ano, přesně takhle se chová PSS 🙂. Tleskám a posílám lásku ❤️. Jednání holý hadr a teď napíšeme, že jsem tam nikdy nebydlela.

merope
4. lis 2021

@tasimia Já teda z toho příspěvku taky pochopila, že tam nebydlela, ale že buď zná někoho, kdo tam bydlel nebo tam řešila něco pracovně.

pginka
5. lis 2021

@merope za prve pracovně a za druhe jsem tam mela známou které jsem pomáhala

mirin89
5. lis 2021

Jako zaráží mě, že se rozhoduješ mezi dvěma diametrálně odlišnými službami. Každopádně pokud bys chtela otevrit azylak precti si důkladně zakon o socialnich sluzbach, prostuduj si, co jsou to standardy kvality, jaké jsou zakonne pozadavky apod., ona to totiz neni uplne sranda a neni to jen o tom poskytnout strechu nad hlavou, je za tim spoustu formalit a papirovani a predpokladam, ze hospic na tom bude dost podobne, mozna to tam bude i celkove prisnejsi.

barmil
5. lis 2021

@tasimia v dalším příspěvku jmenuji ten, o kterém jsem psala.
A je to azylak, na který se vybírá v kostelech, peníze, jídlo, oblečení. A pak tam jdeš a to oblečení prodávají, protoze ho nikdo nechce. Krásný, značkový věci. Kocarky pro děti dávají pestounum, protože mamy si přeci použity kocar nevezmou.
A kdyz jsem předávala nakup, luštěniny, mouky, cukr, těstoviny, ryzi, úklid prostředky atd, tak se na to koukly a rekly a kde jsou hotovky a skleničky a sly od toho.. A sedi v kuchyni a kouří a pijou kafe. A pak čteš ty dojemný žvásty, co píše paní ředitelka, kdyz vsude zada o věci pro maminky a deti, kdyz jim dojdou státní peníze, jde brecet na faru a farníci vždy pomohou, pak se na ně dělá sbírka na Vánoce peněžní, ted na podzim jidlo a ošacení a potřeby pro děti, na jaře znova..

journals
5. lis 2021

@barmil mam bohuzel hodne podobnou zkusenost po ktere uz do azylaku nikdy nic

zelenaesmolda
5. lis 2021

@barmil
ono ti to muze prijit z moralniho hlediska jako samozrejmost ale realita bude casto uplne jina.Samozivitelka,ktera zije v 1 pokojovem byte asi tezko prestane chodit do prace a nastehuje si tam rodice,kteri potrebuji 24/7 peci.
Ja bych treba se svoji fyzickou kondici nebyla ani schopna se o takoveho cloveka postarat,nedokazala bych ho zvednout nebo otocit.

ele_nka
5. lis 2021

Mě tu zoufale chybí domy pro vozíčkáře. Znám lidi na vozíku co ve 30 letech museli jít do domova důchodců jen proto, že se sami nevyčůrají.