Bolesti v oblasti pupku a na pravé straně břicha v 16tt

adds
13. únor 2015

Ahojte holky, jsem teprve na začátku 4. měsíce, ale už pár týdnů mě trápí bolesti břicha. Za těhotenství už jsem brala 2x antibiotika, teď naposled kvůli zánětu močového měchyře, ale podle posledních výsledků už zánět nemám. Lokalizovala bych bolest na oblast pupku, případně v blízkém okolí pupku a pak taky mívam bolesti v podbřišku spíš na pravé straně. Obojí bolesti mají pichavý charakter a jsou spíše nárazové. Gynekoložka mi říkala, že mám překrvené pánevní vazy, které drží dělohu. Stejně mám ale z těchto bolestí někdy divný pocit. Vím, že nejrizikovější období mám za sebou, ale pořád nemám vyhráno a ještě se může cokoli stat. Ty bolesti v podbřišku mívám hlavně, když zatnu břicho, nebo se prudce předkloním, nebo třeba když si natřepávám peřinu a tak.
Chtěla jsem se zeptat, jestli s tím taky někdo máte zkušenosti? A případně, co vám na to řekl váš doktor? Předem moc děkuju za reakce.

ewicka
13. únor 2015

@adds Ahoj. mám úplně stejné bolesti. Od píchání to přešlo ke křečím, které mě vyděsily ještě víc. Píchání a obzvlášť píchání na pravé straně je způsobeno napínáním dělohy a vazů, které ji drží. Je to úplně běžné. Na křeče mi dr doporučil magnesium, které mi hodně pomohlo. Neboj se, píchání je běžné, ale vystrašit umí pořádně...

motomischel
13. únor 2015

@adds ahoj holky. Tak už jsme tři. Taky jsem 15tt(zítra 16tt) a mívám to samé. V oblasti pupku teda ne, ale píchání na pravé straně a kolikrát mě jakoby bolí celá děloha. Někdy mě to zabolí a píchne když se chci třeba zvednout, dosednu, nebo stačí když prudčeji pohnu nohou, někdy i když jen v klidu ležím. Jinak jsem na neschopence, takže v klidu. V 10tt jsem taky měla antibiotika. Ptala jsem se na ty bolesti doktorky, protože jsem měla taky strach, ale říkala, že je to úplně běžné, že se děloha zvětšuje a všechno se posunuje a roste a že to prostě může bolet. Sice mě v tu chvíli uklidnila, ale pokaždé když to zabolí, tak mám o miminko taky strach. Jsem ráda, že v tom nejsem sama🙂

hancazivocich
13. únor 2015

Holky, vy mě zabijete, ale takové bolesti může způsobit i nadýmání... Já to měla v těhu...

adds
autor
13. únor 2015

🙂 moc děkuju , uklidnily jste mě, že ty bolesti jsou bežné a že je máte taky. Asi to teda opravdu nic nebude a je to jen tím, že se všechno už mění 🙂 ještě jednou moc děkuju 🙂

motomischel
13. únor 2015

@hancazivocich no co si budeme povídat, patří to k tomu 😀 kdysi jsem slyšela jednu maminku, jak se jí to povedlo neudržet na veřejnosti, tak se omluvila, že miminko musí taky dýchat 😀

jitavrtule
13. únor 2015

@adds mě břicho bolelo od 3. měsíce snad nonstop až do šestýho, různě píchavá, bodavá, tupá, tlačivá bolest. Vždycky pár dní to bylo hrozný a pak břicho trochu poporostlo a maličko se to zlepšilo a pak znova. Doteď je mi nepříjemný dlouho sedět, pak se ozývá víc, tlačí mě, hlavně večer, do toho tam sebou ještě mimčo pekelně mrská...takže za mě - buď bez obav, je to normální, pokud tě doktor hlídá, že tam není žádná infekce nebo zánět, tak se připrav na to, že různě intenzivní diskomfort v oblasti břicha tě bude provázet až do porodu 😉 já osobně teda růst bříška a to jak tam mimčo všechno utlačuje a ještě se hýbe rozhodně nepovažuju za něco extra příjemnýho.
plus hanca má taky pravdu - jestli nemáš úplně pravidelný režim co se vyprazdňování týče, a to nemá v těhotenství hodně holek, tak to může být i od toho.
Polohy a pohyby, které ti nedělají dobře, prostě neprovozuj, počkej za pár týdnů, to tě za ně začne trestat i mimino....takový dobře mířený kopanec na solar matku dost rychle odešle do patřičných mezí😀

adds
autor
13. únor 2015

Tak moc děkuju holky 🙂 a ještě jsem se chtěla zeptat, ať tady nezakládám další téma - míváte problémy s výtokem? Nemám ho teda takový od začátku těhotenství, až asi tak od 10. týdne mám takový silný, hustý, bílý výtok. Jakože nedoprovází to jiné příznaky, jen samostatný výtok, ale jiný než na který jsem byla zvyklá před těhotenstvím.

jitavrtule
13. únor 2015

@adds já ho měla, pak to trošku ustoupilo, ale i teď se to tam dole prostě chová trochu jinak než před těhotenstvím. taky mě to překvapilo, ale prý je to obvyklé (slova mé dr.). Podotýkám - nic nesvědí, nepálí, žádné kvasinky.

makuka88
13. únor 2015

Ahoj, mě takhle píchalo u pupku občas také, asi od 30tt ...řikala jsem to i dr, ale nic mi neřekla ... po porodu to zmizelo ..

adds
autor
13. únor 2015

děkuju za všechny vaše reakce, pomohly jste mi a uklidnily jste mě 🙂

jess20
1. dub 2015

obnovuju diskuzi nebot se me v 35tt zacalo stavat ze kdyz si v posteli chci sednout a zatnu bricho abych se posunula přijde neskutečně silna bolest na prave strane a jde to az do třisle...jsou to svaly/vazy nebo poslicci? Poslicci byvaji hlavne v klidu ze?

alasumo
6. led 2017

Ahojky maminky taky mne takto boli v podbrisku az krecovite tak jsem zacla brat magnezium a je to lepsi 😉 tak sem rada obcas mne to pekne i vydesi 😵

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru