Brávali si vaši rodiče i starší děti nebo jen mimina?

18. pro 2021

Dobrý den
Rada bych se zeptala , braly si vasi rodice u vas i vase 2 lete deti a starsi nebo jak se narodilo vasemu sourozenci taky mimino tak si brali jen to mimino . Protoze vsichni jsou poprdeni z mimina ze jo …

Moje mama kdyz jsem byla mala tak uprednostnovala starsiho brachu . A ted se bojim kdyz cekaji mimino ze to bude delat i vnoucatum a malou si uz nebude brat a nebude ji chtit .
Jeste se ani nenarodilo a uz o tom diteti furt od mami posloucham pritom tu zenskou jsem videla jednou a brachu vidam jednou do roka . Takze jak kdyby byli cizi

eliska_f
18. pro 2021

Upřímně ani jedny, vůbec hlídání od prarodičů nemáme, i když by se siklo.
Jinak starší děti tak od roku a půl jsou náročnější na hlídání než miminko, které leží v kočárku a "jen" se vozi. Možná proto bude preference rodičů vzít si ten klidný uliček než malého dablika..

kevi1
18. pro 2021

Moja svokra ma o dost blizsi vztah k dcere jak k mojmu manzelovi a tiez som sa trochu bala, co bude, ked sa narodi neter, ale svokra sa na nase deti vzdy tesi rovnako ako predtym.. idealne teda ked tam asi nie som ja 🤣 tak uvidis, mozno to tak nebude 🙂

krisstina93
18. pro 2021

Moje máma si bere jen staršího, mladší má 2 a půl a ještě u nich nebyl. Nechce se s miminem patlat, starší už je samoobslužný, tak dokud nebude samostatný i mladší, tak ho nechtějí.

ptule
18. pro 2021

Moje máma si dceru brala od 8 měsíce jednou týdně na celej den... ( Chtěla ji i dřív ale na to jsem nebyla připravená ) tet ji jsou dva a když je třeba tak u nich spí i přez noc a to občas i se starší sestřenicí 5 a bratrancem 7 ( je to babička na plný úvazek) ale třeba ke tchýni bych ji nedala. Možná až bude malá starší ale též o ní nejeví nijak velký zájem ( možná je to ale tím že je to už její osmé vnouče )

vikinkav
18. pro 2021

Ja mam zkusenost ze prarodice preferuji starsi deti, se kterymi se uz da domluvit.

pavca1982
18. pro 2021

Spíš si brali starší. Mimina nechtěli.

ee.liska
18. pro 2021

Naši si od mimin berou všechna vnoučata. Aktuální složení je 11 let 9,5 roku, 3,5 roku, 2 roky, 1,5 roku. Ideálně všechny najednou, pokud není možné, tak dle situace ty, které mohou

honeya
18. pro 2021

Občas tchýně pohlídala i mimino, ale třeba jen na max 2-3h, kvůli kojení. Teď si bere malého každý týden třeba i na 6 h. Když potřebujeme, není problém pohlídat. Ale na noc jsme ho zatím nedávali.

zmrzlinka
18. pro 2021

Nikdy nikdo si je nevezme....😂

jjasmina
18. pro 2021

Dávat mimino na hlídání, to snad ne, do roku bych teda své nikomu nedala 🤣

aspie83
18. pro 2021

Neberou si ani jednoho...

lenerka1
18. pro 2021

Velký nebo miminko, mají zájem o oba stejně, dědečkové jsou z malých miminek nervoznější, tak vždy v doprovodu babi, na pár hodin, když si musím něco zařídit, starší už chce sám od sebe i na déle, někdy i přespí, občas hlídají u nás, občas jdou děti k nim, buď obě nebo po jednom na střídačku.

jirovapa
18. pro 2021

Naši rodiče (chlapa i moje) si berou naše dcery (4roky, 2roky) od cca 1,5 roku na víkendy. Naši vždy vymyslí nějaký výlet, mají dokonce dopředu vymyšlené už nějaké nápady na výlety s většími dětmi a už si plánují, jak s nimi pojedou na dovolenou. Tchánovci neplánují dovolenou a výlety, ale třeba víkendy na chalupě jako teď. Ty hlídají i v týdnu, když je potřeba, takže to mají rozdělené. Naši bydlí daleko, takže ty vidí děti cca jednou za měsíc na ten víkend. Podle mě záleží na rodičích 🙂.

andelka
18. pro 2021

U nás vždy až starší. V podstatě děti si bere jen jedna babička. Ostatní jen návštěvy. Miminka ani náhodou nikdo. Moje mamka je blízko,vida děti často, hlídá tak od 8-12 měsíců sama, a na noc k ní starší chodili od 3 let. Nejmladší je jiná liga, ten půjde kdoví kdy. Ale půlden s babičkou taky zvládne. S druhými prarodiči max hodinu. Snad se to později změní. Zvlášť v dědu vkládám důvěru. Jeho dílna bude království.

izz76
19. pro 2021

Když byly dcery miminka, neměla jsem potřebu je někomu dávat na hlídání, proč taky.. Jinak prarodiče z obou stran mají všechny vnoučata stejně rádi, u nás je to opačně, naše 7leta dcera preferuje jednu babičku.