Co když otěhotním na dovolené?

maja568
14. pro 2018

Ahoj, prosím o Vaše názory a zkušenosti.. Mám za sebou už jeden vyvolaný potrat ve 20.týdnu kvůli vývojové vadě. Teď máme zaplacené letenky do Thajska a jde mi o to, zda se můžeme pokusit o mimčo už na dovolené nebo radši počkat až budeme doma? Nejradši bych to zkoušela hned na dovolené, jenže mám strach z letadla, infekcí .. takže teď nevím jestli je lepší pro jistotu počkat, když máme špatné zkušenosti. Výsledky z genetiky ještě nemáme, ale 3 měsíce od potratu to už jsou..Poraďte, jak byste se zachovali vy?

pavlinar
14. pro 2018

nečekala bych

barchen
14. pro 2018

@maja568 Take bych necekala. Ty prvni tydny neovlivnis. Bud bude vsechno v poradku nebo ne. Hlavne byt psychicky v klidu.

priefi
14. pro 2018

@maja568 nechala bych to na Tvoji intuici. Jde o to, ze pokud budes psychicky vyvredena, ze se neco muze po...., tak to bude jen na skodu a budes porad v napeti, zda mimi, ktere by se tam povedlo, je v poradku. Nekteri jedou prave na dovcu, aby se mimi zadarilo. Ale Thajsko je Thajsko no...

michaela_2
14. pro 2018

@maja568 jestli už takhle přemýšlíš - máš v hlavně různé obavy, pak bych rozhodně počkala až po návratu a dovolenou si užila naplno!! 🙂
Ono by to asi opravdu neovlivnilo - moje doktorka říká, že vnější vlivy na ty těžké vývojové vady prý prokázaný vliv nemají, je to otázka smůly toho, kdy dojde k nějaké mutaci při oplodňování. Ale zase proč se tím zbytečně stresovat, když už máš za sebou jednu špatnou zkušenost. Pojala bych Thajsko jako relax a odpočinek, před snažením se o miminko 🙂

gruyerre
14. pro 2018

@maja568 Záleží na tom, jak dlouho tam budete...jestli třeba 14 dní, tak bych se tam snažila, těhotenství se stejně dozvíš až doma. Pokud na nějakou dlouhou dobu v řádech měsíců, tak bych radši počkala, protože 1.trimestr je rizikový a návštěva lékaře nebo dokonce hospitalizace v těchto destinacích je pro mě noční můrou.

lucinkamarecek
14. pro 2018

@maja568 ahoj nechci strašit a plašit, ale měli jsme s manželem koupené Thajsko jako svatební cestu a věděli jsme že do půl roku se začneme snažit, nevím jestli destinace kde je zika je vhodná. Možná řekněte, že jsem plašilka , ale kvůli tomu jsme radši letěli jinam. Záleží kam jedete a nastudovat si pořádně co kde je za nemoci. Je fakt , že by sis krásné odpočinula a šlo by to možná raz dva.

lachtanice86
14. pro 2018

Ten začátek je stejně buď a nebo. A pokud se na to cítíte tak proč ne

babanci
14. pro 2018

Takto bych vůbec neuvažovala. My si právě z dovolených děti vozíme. 😀 Proto se nám všechny rodí na jaře.😀

merope
14. pro 2018

Řešila bych, kdy mám ovulaci a kdy se mi chce sexovat a ne to, že na dovolené nee, protože by se mohlo něco stát. Sex nemusí být jen kvůli dítěti!!! A Thajsko opravdu není země s nějakou nízkou úrovní hygieny, pokud budete v rozumných hotelích. Můžete si dát předehru ve sprše 🙂. Prostě když mi nevadí počít miminko, tak nepoužívám antikoncepci. A sexuji, jak se mi chce. Hygienu dodržuji všude přibližně stejně - máš ji/ho špinavého/špinavou, tak si ji před sexem prostě umyj čistou vodou 🙂. Dá se sexovat i v lese pod stanem a tam rozhodně ta hygiena nebude nějak horší než v Thajsku v hotelu.

Mimochodem - mnoho holek otěhotní, když sexuje za účelem potěšení a neřeší, jestli otěhotní nebo ne. Osobně jsem už jen tak ze setrvačnosti zkoušela 5. IVF, ale rovnou počítala, že to nevyjde, ale říkala si, že to jako ještě zkusím, ať v budoucnu nelituji. Naplánovala jsem si dovolené, kola, práce tolik, že to jsou v podstatě 2 úvazky. Kdy myslíš, že jsem otěhotněla? Když jsem řešila každý den, jestli jo nebo ne, když jsem pak neměla další plány, protože to "musí vyjít" a je zbytečné dál plánovat - nebo když jsem měla už pomalu naplánované, co budu dělat v životě jako bezdětná? Správně - když mi sestřička řekla, že jsem těhotná (těhotenský test jsem si ani nedělala, že na to kašlu, že to stejně nevyjde a zbytečně vyhozené peníze, šla jsem rovnou až na krev), tak jsem na ni koukala asi dosti divoce a divně a nevěřícně. Jako jo, doporučený režim po ET jsem dodržovala, ale nic víc navíc. A druhý den po krvi jsem vyrážela pryč s tím, že nejraději s kolem. Kolo zůstalo doma 😀.