Co nesušit v sušičce?

milu_ji
8. bře 2022

Ahoj zeny, konecne jsme si poridili vysnenou susicku, v domneni kolik prace a casu nam to usetri, tesila jsem se jak budu mit vsechno pradlo svezi a bez prachu a vlasu... Jenze jsem ted zjistila, ze na 3/4 nasem obleceni je ze se nesmi susit 🙈🙈🙈 tak se ptam, mam se tim striktne ridit nebo tam nektery pradlo muzu strcit i tak, treba na nizsi teplotu? Protoze to jsou vesmes bavlneny veci a vubec nevim proc tam nesmi. Nejakou krajku, hedvabi apod, nemame vubec... Max par svetru z vlny, ale ta susicka ma program na vlnu a mimo jine asi 15 dalsich programu na ruzny typy pradla... Mame miminko, tak jsem tam chtela davat i bodycka pro miminko, ale to snad nemam jedine ktere by tam smelo. Ani rucnik s primesi bambusu tam nesmi. Jake mate zkusenosti?

danvitka
8. bře 2022

Dávám vše kromě domácích zvířat 😂

elesse
8. bře 2022

Nedavam svetry, merino, bambus mi vetsinou utece, ale taky se snazim ho nedavat, funkcni obleceni taky ne. Jinak vsechno, jen neco se proste srazi:D ale treba detske je v pohode snad vsechno

martiniquest
8. bře 2022

Nedavam tam merino, vlnu, hedvabi, softshell. To je vse. A samosebou spodni pradlo s krajkou, protoze to dostava zabrat.

emamaira
8. bře 2022

Dávám taky prakticky vše. Nedávám merino, a par "cenných" věci. Sušička opravdu hodně pomůže, ale musíš počítat že hodně věcí se trochu srazí, je to jak v pracce, vysoké teploty prádlu nesvědčí. Stalo se mi jen jednou, že z trička velikosti L bylo asi tak XS😀

emillyhk
8. bře 2022

Nedávám krajkové spodní prádlo. Nemáme merino ani funkční prádlo, to bych taky nedávala. Svetry suším, ale ne úplně (tak 80%?), nechávám doschnout rozložené na sušáku. Kromě ručníků suším všechno na program "teplý vzduch", zdá se mi nejšetrnější. Srazili se mi jenom ponožky, tak s tím už počítám a kupuju větší. Manželovi ponožky se díkybohu nesráží 😂.

krisstina93
8. bře 2022

Ja tam dávám asi vše, co nepřežije sušičku, to u nás nemá co dělat :D akorát u těch věcí co tam jakože nepatří musím kupovat větší velikost, ono je to po prvním sušení srazí :D akorát tam nedávám fakt věci jako krajky, dceři tylové sukně apod, co se bojím že by je to zničilo.

cuuza
8. bře 2022

Snažím se nedávat svoje prádlo, funkční věci ale zatím se nic nesmrsklo, za to u nás může max lednička 🙂

themuffin
8. bře 2022

@milu_ji dávám vše krom sportovního oblečení, bund, menstruačních kalhotek

milu_ji
autor
8. bře 2022

Moc dekuji vsem, a co treba lelosi leginy, bezesve kalhotky z lindexu - jsou takove dost pruzne, ponozky, dziny? Zkouseli jste?

misamisenka
8. bře 2022

Já nedávám akorát plavky, pogumované věci z Lidlu, vlněné rukavice a čepice a sváteční šaty. Nesportovní podprsenky se snažím dávat do takového toho zavíracího obalu, aby se mi na to nepřichytil nějaký suchý zip třeba. Naprd se tam dávají nepropustná prostěradla - se mi vždycky zamotají a pak kvůli tomu moc neuschnou. Teď jsem tam i jedno zničila, protože jsem ho dala sušit s dekou, sušička to blbě vyhodnotila a sušila moc dlouho. Na běžnou dobu ale v pohodě přežije taky. Oblečení suším všechno dohromady na bavlnu a dávám skříň s plusem, takže delší program. Deky a polštáře suším na program přikrývky. Zimní bundy, spacáky a péřové polštáře suším s třema tenisákama (je dobré je před použítím namočit). Legíny do sušičky taky dávám, ale nemám žádné drahé. Džíny bez problému, až na jedny, co mají v pase gumu a ta po sušení v sušičce smrdí (když je tam nedám, tak nesmrdí).

pipi_puncocha
8. bře 2022

@milu_ji dávám úplně všechno, i tebou vyjmenované. Lelosi legíny, tepláky i mikiny, spodní prádlo mám takřka jen Lindex. Já tam dávám i podprsenky, bundy, džíny, zkrátka vše. 😅 Co nepřežije sušičku, tak holt smůla. Vím, že se ty věci možná víc ničí, ale nemám to doma v malém bytě kde sušit.

marta_kovar
8. bře 2022

Já třeba mám už sušičku, která zvládne asi 95% všech těhle specifických věcí- svetry, košile, sportovní oblečení atd. Ale suším v ní naprosto všechno. A vždy bylo všechno okey. 🤷🏽‍♀️ Asi musíš hold jenom zkusit. 😀

elesse
8. bře 2022

@marta_kovar moje susicka na to programy ma taky, ale vetsina tech veci nestala par korun, tak se mi nechce to zkouset

j.a.n.i
8. bře 2022

Mam odvetravaci susicku, ktera susi na nizsi teplotu nez kondenzacky a davam do ni naprosto všechno. Tedy kdom spacaku a to protoze je moc velky.

liberol
8. bře 2022

@milu_ji lelosi legíny úplně v pohodě 👍

lucinka_16
8. bře 2022

@milu_ji Dávám vše. Ddětské věci se občas scvrknou...ale to je daň za mé pohodlí 🤭

nebetka
8. bře 2022

Nedávám tam oblečení značky Gant, svetry, trika s flitry, plavky, softshellové kousky,..

alubif
8. bře 2022

Nedávám rifle, plavky, tepláky a mikiny z pepca. Podprsenky. Jinak vše. Na sportovní mám program.

hasara33
8. bře 2022

@milu_ji dávám všechno kromě softshellu, kožených věcí a péřových bund 😁😉

nnnadja
8. bře 2022

Dávám vše kromě mého oblečení🙂 🙂 a drahých mikin od syna. Nechci at se to srazí.

petulkadodo
8. bře 2022

@milu_ji Bambus tam nedávej, mně se bambusové pleny hrozně srazily! Jinak suším v sušičce běžně dětské prádlo, spodní prádlo kromě krajek, bavlněné oblečení včetně třeba tepláků s gumou, ručníky, ložní. Nedávám tam svetry, sportovní prádlo, krajky apod.

westie
9. bře 2022

Detske davam vse, spodni funkcni obleceni i nepromokave kalhoty (reima, unuo), mame susicku se specialnim programem a zatim je vse jako nove. Davam i zimni bundy, kombinezy, lyzarske kalhoty.
Nedavam tam ty kusy, u kterych by mi zasadne vadilo drobne zmenseni velikosti, coz pro me jsou veci do prace - halenky, saty.
Pocitej s tim, ze neco se muze zmensit - manzelovi se zmensila obyc bavlnena tricka, tak si zvykl kupovat o velikost vetsi a neresime, jestli to do susicky muze nebo ne.
A vse, co obsahuje bambus, se scvrka dost vyrazne.

rozitta
9. bře 2022

Nedávám vše výše zmíněné a navíc už nedávám dětské ponožky 😆 z vel. 27-31 byla vel. 25. Než mi došlo, že nám skokově neroste noha, tak jsem za nové fusekle dala přes 300 🙈

ivi88
9. bře 2022

@milu_ji Sušim vše, softshel, perove bundy, rifle, lelosi leginy, trička s flitry i trpytkami.. Nepamatuju si, že by se něco zničilo, je potřeba volit správně programy. Občas se něco srazí, ale to je daň za pohodlí, vůbec nezehlim.

takyjedna
9. bře 2022

Na cedulky vůbec nekoukám, to bys tam nemohla davat vlastně vůbec nic.. a dávám podle svého pocitu. Dětský bavlněný asi absolutně všechno. Vynechávám akorát pletené svetry a podprsenky s kosticemi. Nebo něco hodně specifického...