Co vám nejvíce pomohlo při porodu?

babulinkab
16. kvě 2011

Ahoj holky, co takhle trochu pomoct těm co ještě nerodily a poradit jim co vám při porodu nejvíce pomohlo a co vás nejvíce zklamalo ?
Za sebe odpovím:
- nejvíce mi pomohlo skákání na balonu a pochodování po pokoji
- nejvíce mě zklamala vana, byla jsem otrávená tím, že jsem byla omezená v pohybu a bolesti jsem ve vaně špatně snášela

takyja
16. kvě 2011

Pomohlo:
1) přítomnost manžela: postaral se o malou a choval ji po porodu pár hodin, když jsem byla "kdesi" (asi v bezvědomí)
2) znala jsem dobře porodníka a velmi jsem mu ve všem důvěřovala a navíc dorazil dobře naladěn 😀 😎

Nepomohlo:
1) sprcha - o ničem, neulevila, musela jsem se tam "dokutálet", bolesti stejné
2) dostala jsem všechna existující analgetika při šití (několik injekcí, pak i něco do žíly) a přesto to bolelo, šití "naživo" 😀 Ale to já mám i u zubaře a se vším 😀

bejunka
16. kvě 2011

ahoj, tak mě taky nejvíce zklamala sprcha s teplou vodou...vždy předtím mi ulevovala, ale při obou porodech mi z toho bylo spíš děsně zle, ale kontrakce se zase víc rozjeli....
no při prvním porodu mi nepomáhalo nic ani léky od bolesti, boleli mě záda a ani masáže nepomáhali a to manža masíroval jak jen mohl. Ale druhej porod jsem si užila parádně, bolesti sem snášela uplně v pohodě, a porodním pokoji jsem byla jen 15min a už jsem šla tlačit....ještě plánujeme třetí, a na porod se budu taky moc těšit tak jak u obou našich holek....ZA TO VŠECHNO TO PROSTĚ STOJÍ!!!!!!!!!
..jo a nástřihu hráze se VŮBEC NEBOJTE!!!! není to skoro cítit, takové malinkaté štipnutí.!!!!

lsx
16. kvě 2011

Mně hodně pomohlo pohupování na míči. Ale uplně nejvíc mi pomohl epidurál 😀

boruuvka
16. kvě 2011

Mě pomohlo pohupování na míči ve sprše. O vaně jsem uvažovala, ale pak představa do ní lézt a zase vylézat mě odradila.
Už nikdy bych si nenechala dát zároveň klistýr s napíchnutím plodové vody, protože to pak byl masakr!!! Oboje mi kontrakce ještě víc rozjelo a pak na záchodě jsem myslela, že strhám dlaždičky 🙂 Takže příště si ohlídám, aby klistýr byl hned po přijetí.

petule246
16. kvě 2011

zhluboka a pomalu dýchat a obrovské štěstí, že oba moje porody byly bleskovky - 1. porod - hoďka, 2. - 40 minut.

takyja
16. kvě 2011

@lsx No jo, pravda pravdoucí - epidurál byl vysvobození 😀 😉

klosky
16. kvě 2011

Mě pomohla vana a kamarádka, kterou jsem tam měla. Pochodování po pokoji ani omylem a pohupování, také neé. Manžel takové situace nezvládá, tak jsem ho neprápila tím, že tam musí být semnou. Byla jsem ráda, když jsem porodila, tak se šel hned vedle na ní podívat, jak jí sestr myje a jak byl v inkubátoru. Jinak jsem byla v bolestech silnějších od 7 večer a vodi mi píchali kolem půl noci a do dvou min jsem byla na sále, ale tam jsem strávila hoďku a 20 min. Píchali mi adrenalin a dávali kyslík, protože jsem neměla sílu a šla jsem jim do mdlob... Pak už si jen pamatuju, ještě jednou a je to pk jsem jen viděla, když jí vytáhli a malá byla celá obmotaná pupeční šňůru, takže dá se říct za 5 min dvanáct. Takže si z porodu nic moc nepamatuji na sále... 😀 Všechno za to stálo!!!

nunacek
16. srp 2011

Pomohla mi přítomnost manžela, moje pozitivní myšlení, úsměv, na začátku sprcha a balon, pak ke konci ležení bez hnutí na lehátku (jakýkoliv pohyb mi byl nepříjemný) 😉

jasekd
16. srp 2011

1.porod (spontanni, 9hodin od kontra po 5 min): pomohlo: chodit, trosku sprcha a sedet na WC, cili by mi asi pomohla porodni stolicka, to je podobna poloha. Manzelova pritomnost v 1.dobe porodni, v 2.dobe skoro nevim, ze tam byl.
nepomohlo: balon. Mela jsem kriz. bolesti a masaz nezkousela, nejak jsem nechtela, aby na me kdokoli sahal, pokud to neni nutne. Absolutne neslo lezet, i kdyz jsme byla hodne unavena, neslo to, ta bolest byla hned o moc vetsi.
2.porod (vyvolavany po terminu, 1 Prostin, 12 hodin od kontra po 5 min): pomohlo: chodit, i do schodu cca 3 patra, balon, kroutit bokama rozkrocena a oprena treba o parapet, sprcha, zhluboka dychat. Manzel v 1.dobe temer nebyl (hlidal doma starsiho, ale uz jsem vedela, co a jak, tak jsem to snasela slusne, u 1.porodu bych se bez nej asi cejtila dot blbe), v 2. mi pomohl moc, vnimala jsem ho daleko vic nez u prvniho.
Druhy porod delsi a bolestivejsi, ale naprosto nekomlikovany a zvladla jsem ho lepe nez prvni. Z 1. mam nastrih (nebolelo to a siti taky ne), z 2. rupturu (siti trochu bolelo i pres opak. opich, ale zase se krasne rychle hojila). Ja sama se vic bala tlaceni, nastrihu, siti apod, a daleko horsi pro me byly ty hodiny kontrakci pred tim, kterych jsem se tolik nebala. Hlavne to chce se hejbat a snazit se uvolnit a dychat, u prvniho jsem byla z te bolesti dost v kreci.

karol84
16. srp 2011

POMOHLO: sprcha s teplou vodou (jen by bylo lepsi, kdyby mela 2 hadice a dalo se strikat zaroven na zada i na bricho), porodni stolicka, masaz zad pri sezeni na balonu
NEPOMOHLO: dlouhe povinne lezeni na zadech s pripasanymi sondami monitoru ☹

zuza01
25. srp 2011

Nejvíc mi pomohl manžel, byl se mnou celou dobu a bylo to lepší. Pak určitě teplá sprcha, to, že jsem celou dobu porodu mohla pít vodu, lepší než balon byl sedací vak, dá se různě upravit do pohodlnější polohy.
Epidural jsem nechtěla, dalo se to vydržet.

kristi
25. srp 2011

co? to, ze jsem vedela, ze uz to bude za mnou, ze zbyva posledni hodinka 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru