Covid - očkování - covid. Kdo onemocněl i po třetí dávce?

21. led 2022

Je mezi vámi někdo kdo prodělal covid, nechal se potom naočkovat i třetí dávkou a zase onemocněl covidem? Chápu omikron je něco jiného než alfa nebo delta, ale jentak by mě to zajímalo, protože všude čtu jak imunita po prodělání a následném očkování by měla být silná, ale po pravdě moc tomu nevěřím. Někde dokonce psali i o super imunitě, která by měla chránit před jinými mutacemi. Tak jsem docela zvědavá jak je to v reálu 😉

novamamina
21. led 2022

📌

mamikry
21. led 2022

Ono to bude asi dost individuální. My jsme doma po dvou dávkách a prodělání v prosinci. Syn ještě očkovaný není, dojíždí mu imunita z prosince. Ve třídě teď měli covid, lehlo asi sedm dětí, o kterých vím, a syn ho (zatím) domů nepřinesl. Antigen má negativní a já jsem si pro jistotu došla na PCR kvůli těhotné kamarádce. Vím ale o dvou lidech, kteří se nakazili i potřetí dávce, tedy bez prodělání. Ale ti dělají v nemocnici, a tam bude asi taky trošku jiná nálož.

orisek56
21. led 2022

Můj táta. Covid 2x za sebou, pak 3x očko a dneska lehl s covidem a je mu dost zlé

neomenia
21. led 2022

Mela jsem covid s příznaky, tyden mi bylo blbě. Pak dvě dávky, teď jsem sla na protilátky a byly tak vysoké, že byly nad limit měřitelnosti. Takže do třetí zatim nejdu, i když se nikde neuznávají.

zrzinda
21. led 2022

Já to teda celou dobu chápu tak, že očkováni nezaručuje, ze covid nechytis. “Jen” snižuje riziko těžkého průběhu.
Já ockovana jsem a nic jsem nechytla i když jsem byla v kontaktu s pozitivním.

ninive211
21. led 2022

Někdo má holt smůlu, že je na covid citlivej a někdo naopak má superimunitu, že jeho buňky zlikvidujou covid, ještě než se začne šířit. U nás v nejbližší rodině covid zatím neměl nikdo (mám na myslí nás, naše rodiče a ségřinu rodinu), dospěláci naočkovaní všichni,byť naši chlapi až teď v listopadu/prosinci, bránili se.

lobella
21. led 2022

Covid jsem mela 3/4roku zpet, v listopadu mereny protilatky jako extremne vysoke, nemeritelne, v prosinci jsem se i presto nechala naockovat, druha davka byla pred 2 tydny a ted mam pocit, ze dcera pritahla covid ze skolky, kde lehli snad vsichni, uz se mi spustila ryma a pali me nos, zitra zajedem na pcr, ale cekam ze pozitivni🤷

leniczka23
22. led 2022

@orisek56 wau. Ať je brzy fit.

orisek56
22. led 2022

@leniczka23 no snad bude, on měl teda ošklivé následky i po očkování, takže je to těžký v tomhle.