Cvičení během kojení. Můžou se vyplavit škodlivé látky do mléka?

martinatd
19. lis 2021

Ahojte , mám dotaz ohledně cvičení. Plně kojím 8m prcka a už jsem musela začít něco dělat protože jsme začala pribirat, takže už týden cvičím. Neprepinam se jelikož nejsme vůbec typ na cvičení, ale nějak mě to chytlo. Vesměs dám 2x 15 na trenažéru a 2x 15 minut posiliuju nohy zadek ,jen na zemi zvedam nohy nic drastického, ale zapotim se a mám strach abych tím nekazila mléko 😔maly zatím problém nemel a pije stejně, ale prý cvičení může vyplatit škodlivé látky do mléka a to asi nepoznám . Muze se to stát při takovém cvičení? Děkuji

konidana
19. lis 2021

@martinatd ne, to fakt nemůže.

cilkat
19. lis 2021

V osmi měsících už je na příkrmech (a písku, třásních z koberce, špíně z bot a čemkoliv, k čemu doleze), takže bych složení mléka už tolik nehrotila. To tělíčko už fakt snese hodně. Ale podle mě, aby se při cvičení vypalvilo něco fakt škodlivého do mléka, by mohlo nastat ve dvou situacích: buď bys musela buď být před těhotenstvím něčím chronicky otrávená (jako fakt v dávce, která by netrénovanému dospělému způsobila akutní potíže) - pak by rozpohybování lymfy mohlo tuhle zátěž vyplavovat, Nebo bys musela makat fakt za hranicí poškozování svalů (což je ale opravdu několik hodin tvrdé dřiny denně).
Četla jsme od jedné maminky i to, že po výrazném kardio cvičení jejímu miminku to mlíko nechutná - že je asi kyselé, jak se ve svalech uvolní kyselina mléčná a jde do krve. Ale ani to není na úrovni "zapotila jsem se", ale na úrovni "dva dny se nemůžu hýbat, jak mě bolí svaly"

martinatd
autor
19. lis 2021

@cilkat děkuji 😊