Dá se vajíčko použít jako autosedačka?

deee23
18. čer 2015

Dobrý den ženy, mám takovou divnou otázečku, dá se vajíčko použít jako autosedačka? Já si zprvu myslela, že vajíčko je autosedačka, mám vybraný kočárek- 3kombinace a za 2000,- k tomu přikoupím autosedačku do 10kg. Co je teda ta 3kombinace a na co teda kupovat 3 kombinaci když stejně musím pro nejmenší přikoupit autosedačku, moc děkuji za vysvětlení...tápám v tom 😲

ehrdlicka
18. čer 2015

Ano, tzv. vajíčko, je autosedačka do 10 kg váhy, takže ji užiješ v 1. roce života dítěte, která se dává proti směru jízdy a potom budeš muset koupit klasickou autosedačku po směru jízdy. Jinak máme taky trojkombinaci a tuto autosedačku požíváme normálně do auta a s adaptérem na kočár, jen když vyrážíme někam na návštěvu a hluboká korbička se nám nechce brát do auta sebou.

filajka1
18. čer 2015

trojkombinace tkvi v tom, ze na jeden podvozek das autosedacku, korbicku hlubokou a pozdeji i sportak.. autosedacka nebyva zahrnuta, je to vetsinou 2v1, protoze ne vsichni voli tu "od kocarku" - byvaji to levne a neprilis kvalitni autosedacky

deee23
autor
18. čer 2015

Ok, takže když kupuji kočárek v trojkombinaci, stejně musím dokoupit vajíčko neboli tu autosedačku jelikož ke kočárku jako trojkombinaci dostanu jen vekou korbu a golfáč, nikoli to vajičko-autosedačku...
Já si právě celou dobu myslela že trojkombinace = 3 korby - velká,golfáč, vajíčko :D

filajka1
18. čer 2015

@deee23 mas to tam vzdycky uvedene, co je v cene, vetsinou se to dokupuje zvlast, co jsem videla, ale koukni na presne specifikace. Jinak golfac to neni, golfky jsou takovy ten ultraskladny kocarek, kupovany zlvast, sportak je stejny podvozek, jako mas na korbicku, ale je tam verze pro vetsi deti.. mame autosedacku Peg Perego primo viaggio, Isofix zakladnu do auta, neni kompatabilni s kocarkem. Ale cilene. Nemyslim si, ze dlouhodoby pobyt miminka v autosedacce (ve forme kocarku) neni vhodny, proste jen na prevoz a pak dat do klasickeho kocarku (hluboke korbicky). Nektere kocarky maji "kompatabilni" autosedacky od jinych vyrobcu, nektere umoznuji koupit "adaptery", aby sly prave nacvaknout na ten vas kocarek. To vsechno bys mela mit u kocarku vypsane nebo by ti meli rict v obchode, jak to u daneho modelu je.

susana26
18. čer 2015

@deee23 Ahoj, pokud máš vybranou 3kombinaci, tak už vajíčko - snebo -li autosedačku do 13kg řešit nemusíš, pokud by jsi přece jen řešila, prodávám maxi cosi včetně adaptérů https://www.modrykonik.cz/market/autosedacky/fz...

kaccistar
18. čer 2015

@deee23 to ale mas pravdu - 3 kombinacia je korbicka, sportak a autosedacka. Prave preto sa to vola trojkombinacia a tak sa to aj predava. Napriklad toto je dobra trojkombinacia za dobru cenu a aj s kvalitnou autosedackou. http://www.detskyraj.cz/kocarky-a-doplnky/brita... zalezi na tom, aky mas rozpocet. Maju tam potom rozne moznosti tej autosedacku, ktora moze byt este vyssia rada SHR, to znamena, ze jednou rukou odopnes z kocarku, tam je cena vyssia, ale inak tato kombinacia uplne staci, ta autosedacka je tam fakt kvalitna. Takze by som nesuhlasila s nazorom, ze v trojkombinacii musi byt nutne nekvalitna autosedacka 😉 U tejto kombinacie uz nepotrebujes dokupovat ziadny adapter, mas to tam vsetko v cene. Ked budes chciet ist len s autosedackou niekam, tak si ju nacvaknes na ten podvozok a mozes tak frcat k doktorovi, alebo po obchode napriklad. Ked je mimi este moc male a ides na prechadzku, nasadis tam korbicku. A az po par mesiacoch, az uz nebude chciet iba lezat, budes pouzivat tu verziu sportoveho kocarku. Ta sa samozrejme da odopnut z toho podvozku, aby Ti tam na zaciatku nezavadzala a teda bud mas na pozvozku korbicku, alebo tam nacvaknes autosedacku. Je to fakt jednoduche. Inak po golfacoch sa nepozeraj, to je fakt nieco ine ako sportak.. je to lahke a nie je to plne to iste ako sportak.

kasparek_baby
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
liduska66
19. říj 2019
Uživatel liduska66 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od liduska66.

Ja jsem si tedy za „vajicko“ priplatila, chtela jsem mit opravdu ditě při ceste autem v bezpeci! Navic se mi malej narodil o několik tydnu drive a tak jsem i vyuzla vlozky do sedacky pro nedonosene deti.

klllarinka01
19. říj 2019

My mame korbu pro lezici mimco, korbu pro sedici mimco (sportovni) a vajicko jako autosedacku, noseni a nebo to pripneme misto korby na konstrukci kocarku. Vypada to docela srandovne 😁 ale da se to. Ve vajicku jako autosedacku jsme.meli syna do neceleho roku cca do 9kg. Pak uz se tam poradne nevesel a koupili jsme normalni sedacku do 18kg.

me_druhe_ja
19. říj 2019

Já jsem koupila trojkombinaci Chicco Activ3 a na jeden podvozek naklapnes autosedacku=vajicko, korbicku a sportak. 🙂 Autosedacku budeme kupovat až dítě vyroste z tohoto vejce. 🙂 Od toho je to trojkombinace, dvojkombinace bejvaj bez vajicka do auta. 🙂

alzibetka
20. říj 2019

Neco takoveho je? Vlozky? Jakou jsi mela prosim sedacku?

zelenaesmolda
20. říj 2019

@me_druhe_ja
vajicka z trojkombinace jsou mensi a nejsou tak kvalitni,nekupovala bych trojkombinacni kocar,lepsi je koupit zvlast kvalitni vejce

liduska66
22. říj 2019
Uživatel liduska66 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od liduska66.

Mela jsem Avionaut PIXEL, byla lehoucka, ale zaroven bezpecna! Nej sedacka roku 2019! Budu od nich asi i pokracovat v sedacce az mi malej bude sedet.

alzibetka
24. říj 2019

Děkuji moc za typ, rada bych se na ni jela kouknout osobne, predci jen at clovek vi co presne nakupuje za ty peníze.

zelenaesmolda
24. říj 2019

@alzibetka
sedacku urcite vybirejte osobne,kazde dite je jine a sedi jinak v kazde sedacce...
u vajicka taky zalezi na aute,kazde ma jinak dlouhe pasy a u nas to byl porod pripoutat vajco

katinka56
26. lis 2019

Holky já se v tom moc nevyznám. Vybíráme teď autosedačku, takže to mám chápat tak, že když bude malá malinka, jakože kojenec, tak koupíme tzv. vajíčko? Jak začne být batoletem, tak koupíme další novou sedačku? A pak podle váhy?

zelenaesmolda
26. lis 2019

@katinka56
doporucim ti FB skupinu Deti proti smeru,tam ti poradi se vsim co potrebujes vedet ohledne kvalitnich a bezpecnych autosedacek 🙂
A k tvoji otazce-ano,mimino patri do vajicka a pokud mozno co nejdele,me se dcera vesla jeste v 18m do vejce 🙂
Do pokracovaci sedacky nepatri dite,ktere samo nesedi.Klidne se ptej jestli mas nejake dotazy 🙂

puhelin
26. lis 2019

@katinka56 Ve vajicku je miminko do te doby, dokud mu necouha ven vrsek hlavicky. Cim dele ve vajicku bude, tim lepsi. Moje dcera je dlouha, ale stihla a vajicko mame jedno z nejmensich (Cybex Aton), tak jsme po vajicku museli koupit 0-18kg sedacku, protoze jeste nevazila 9 kg (pokracovaci byvaji od 9 kg) a jeste v te dobe nesedela. Zaroven jsem chtela, aby i nadale jezdila v protismeru. V protismeru bude jezdit i v pokracovaci sedacce 9-36 kg, mame tu, ktera je do 18 kg v protismeru. Takze v ni urcite bude cele predskolni obdobi.

zelenaesmolda
26. lis 2019

@puhelin
tak i 0-18 je pokracovaci sedacka 🙂

puhelin
26. lis 2019

@zelenaesmolda Nekdo takovou kupuje uz do zacatku misto vajicka. Ze to neni uplne bezpecne a i pekne neprakticke je vec druha.

zelenaesmolda
26. lis 2019

@puhelin
ano,vim,ze to nekdo tak dela protoze nechce utracet za vic sedacek ale presne jak pises tak to neni vhodne

janulka8
29. lis 2019

@katinka56 Pokud si pořádně zkusíte přečíst různé články, tak zjistíte, že kojenci musejí být přepravování v pololeže a pak už vybíráte podle váhy. Zkuste počíst tady tohle: https://www.malvik.cz/Autosedacky/Autosedacky-0... takových článků najdete spousty. Ale tu váhu a věk dítěte bych opravdu nepodceňovala. Ale jak říká zelenasmolda, tak hodně lidí chce ušetřit na sedačkách a nechtějí utrácet a znám hodně lidí, kteří vajíčko vynechali :(

puhelin
29. lis 2019

@janulka8 To si neumim prestavit, v cem miminko vozili... Jakoze ho nejak pripasali do te pro sedici deti?

katinka56
29. lis 2019

Já třeba celou dobu žila v tom, že nám bude stačit nějaká "rostoucí" autosedačka až do těch 36 kg, Asi to byla velká pitomost.

janulka8
29. lis 2019

@puhelin ale do sedací to by asi ani nešlo, ale měli kočárek, kde se dal vyndat vnitřek a v tom miminko převáželi. Osobně si myslím, že to bylo hrozně nebezpečné, ale co jim mohl člověk říci? Ty ceny vajíček nejsou tak hrozné, tak si říká proč ohrožovat dítě?

zelenaesmolda
29. lis 2019

@puhelin
tak treba rovnou poridili sedacku 0-xkg a vynechali vajicko.ono se sice pise,ze sedacka je od narozeni ale neni to pravda,dite by do pokracovaci sedacky melo jit az kdyz samo sedi a idealne uz se nevleze do vejce.

@katinka56
nebude protoze zivotnost sedacky je cca 7 let,pak uz neni kvuli unave materialu bezpecna 🙂

puhelin
29. lis 2019

@janulka8 Na zapade se prodava tzv. carrycot a v tom se miminka vozi jako v korbicce. Pro me to zni silene.

janulka8
19. pro 2019

ale kdyby náhodou auto nabouralo, tak jak to může to miminko ochránit?

katinka56
19. pro 2019

Podle mě to nemůže být bezpečné. Opravdu po 7 letech je autosedačka nebezpečná? Co si myslíte o německých testech Stiftung Warentest 2019? Tím testem byla oceněná značka Avionaut a ten test testoval výrobek na bezpečnost.