Dárcovské nebo vlastní mimi?

tulmul
6. únor 2017

ahoj holky, jsem tu sice už nějaký pátek, ale protože je pro mne toto tema ožehavé, zaregistrovala jsem se pod jiným jménem. Potřebovala bych od vás poradit, jak by jste se zachovali vy v mé situaci. Jedná se mi o to, že manžel má šatný SPG a podstoupili jsme již 5.IVF, kdy se oplodnovalo pul na pul manžel- darce. Po genetice nam vysla tri embrya, přičemž 2 darcovské byla po PGD ok a manželovo bylo s 30% mozaikou, což je hraniční. Jsem zoufalá, neboT nevím jaké embryo vybrat. zda zkusit manželovo a nebo hned dárcovské. Co by jste zvolily vy? je to pro mne o to težší, neb z předchozího IVf mame ditko s darcem.

jatecka
6. únor 2017

Co je to PGD? A jestli to chápu dobře, tak první dítě máte od dárce? Kdyby se nedařilo otěhotnět s mým mužem, využila bych dárce. Lze vložit obě embrya, jedno dárce a jedno manželovo najednou?

tulmul
autor
6. únor 2017

ahojky ano je od darce, bo manzelovo se neuchytilo. PGD je preimplatacni diagnostika na embryich, kdy zkoumaji vady vsech chromozomu.

kackakastanka
6. únor 2017

@tulmul ja zase pro zmenu nevim, co znamena tech 30 procent mozaika, dala bych nejdrive manzelovo, kdyz by to nevyslo, tak darcovske

tulmul
autor
6. únor 2017

To znamená, že embryo nemá ve všech buňkách stejnou chromozomální výbavu ( některé chromozomy jsou 3x nebo jen 1x, na místo dvou) a manželovo embryo tmozaiku má ve 30 procentech a 70 zdravých.

kackakastanka
6. únor 2017

@tulmul aha, no, tak pokud by z toho melo byt geneticky vadne miminko, tak priroda predpokladam zaridi, ze se nechyti, nebo prestane vyvijet, ale tebe mi mozna cekal potrat, coz? No, tak to bych dala na to, co reknou doktori, pokud by rekli, ze i tak je pomerne velka pravdepodobnost, ze to bude v poradku, proste bych to nejdrive zkusila s manzelovym...pokud by od toho doktori odrazovali razantne, nesla bych do toho, protoze predpokladam, ze vedi, co a proc v tomto pripade rikaji, na zaklade statistiky

jatecka
7. únor 2017

Jednoznačně bych dala od dárce, trochu jsem se poptala kamarádky, dělá na jedné klinice v Brně, a říkala, že 30% mozaika je dost, že by vzala zdravé od dárce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Zjisti víc o svém těhotenství týden po týdnu.
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru