Dcera málo přibírá

crustik
20. pro 2016

Dobry den,

vim ze to tady resi uplne vsichni ale stejne napisu do noveho vlakna.

Stale doma resime hmotnost dcery. Mame pocit ze malo pribira. Narodila se s 3430g a v porodnici z naseho neznameho duvodu nam moc nechteli pomoci s prikrmem tak mala sla s hmotnosti dolu na 3090g (moja nemela mleko). Momentalne po jsme zacali 7. tyden (doufam ze to pocitam dobre). Mala ma 3800g . Minule nam doktorka hodne dala, tedka ve ctvrtek jdeme znova a moja uz je v panice co zase bude. Furt nam rika jak minimalne 150g tydne, tj. nesplnujeme nejakou tabulku. Ja si rikam, co mi je po tabulce. Mala cura a kadi normalne, breci tak normalne a neprijde mi ze z hladu, staci ji chvilku chovat a je to v pohode. Spi normalne, vsechno mi prijde normalni bohuzel mam pocit ze doktorka nas zase sjede. Uz jsme se dostali oba dva do stavu ze vazime jak maniaci... co s tim ? Co ta vaha ?

lucajda17
20. pro 2016

Malá se narodila s váhou 3420g a při propuštění měla myslím 3070g.Na 5 týdnech měla 4380g,ale z 85 procent byla na umělém.Někde jsem četla,že týdně minimálně 100g jestli se nepletu.A taky spíš záleží na tom jak roste do délky než do váhy,tak se taky pozná,že prospívá.Ale já osobně si myslím,že ta váha je v pohodě,kort když je spokojená.Hlavně v klidu a nestresujte se,ale je mi jasné,že to nejde,že to člověku nedá.

alinka1234
20. pro 2016

Bohužel řešíme to samé s naší "tabulkovou" dr. Malá se narodila s váhou 2510 g, teď má přesně 12 týdnů a váha 3810 g, malá je v pohodě, spokojoené mimčo, ale také neustále poslouchám od doktorky že není podle tabulek a hrozí nemocnicí, nechápu proč to tak řeší. Dělala jí i krevní obraz, nevím co hledala, ale všecko bylo v pořádku. Ptala jsem se známé mudr a ta mi říkala že je to v pohodě pokud je mimčo spokojené a neřve hlady nebo nemá nejaké problémy tak není potřeba se znepokojovat. Bohužel ty doktorky dokáží člověka neskutečně vystresovat.

mika251
21. pro 2016

@crustik vykaslat sa na doktorku i na tabulky. Mila doktorka vam urcite nepovedala, tie slávne tabuľky sú robené z priemerných hodnôt hmotnosti deti ktoré sa na UM! A že kojene deti priberajú inak. Nech manželka koji na požiadanie, v noci aspoň raz, váhu zahoďte a vo štvrtok tam vôbec nechoďte, zavolajte, že ste mimo mesto. A užite si Vianoce.

katkauselova
21. pro 2016

Nereste. U nas jsem to byla ja kdo resil a ne doktorka. Sama jsem z toho byla v haji,vazila,bulela ze nepribira,pak jsem to hodila za hlavu. Mimco jedno papa víc, druhé méně. Pokud je miminko spokojene, kaslete na dr. At se vykeca a je to. Nasemu to zustalo doteď, zije asi ze vzduchu a ne jídla, dnes jdeme na 3 letou prohlídku a počítám, ze ma 13 kg, to je o 3 kg vice nez mel v roce. Ale roste, je spokojený a to mi stačí. A vaše mimco určitě take.

yelowangel
21. pro 2016

Vyhoďte váhu a změňte doktorku! A to rychle! Jedině vás stresuje. Pokud je malá spokojená není důvod ji násilím překrmovat, ona se rozjí tak že se budete ještě divit ale zatím má malinký bříško. Můj malej když se narodil měl 2700g! V termínu! Každý mimčo po porodu jde s váhou dolů to je normální stav, prostě doteď mělo přísun pupečníkem 24 hodin a najednou krmení po cca 2 hodinách. Náš spadnul na 2450g. A stejně jsme šli domů normálně. Z porodnice by vás nepustili kdyby byl nějaký problém tzn. musí začít zase přibírat. My jsme celou dobu pod spodní hranicí tabulky ale je menší a je to buclík a drží si rychlost růstu což nám potvrdila i endokrinoložka takže všechno v pořádku. Vůbec se nebojte, doktorku buď sjeďte ať vám dá teď před Vánocema pokoj nebo se přeobjednejte po nich ať máte klid. Taky by mohla vědět že každý dítě je originál a dokud malá neřve hlady, odmítá jíst a ubírá na váze není důvod to nějak radikálně řešit.

haaaluska
21. pro 2016

Nepocuvat doktorku,uzila som si svoje a uz na nu teraz kaslem,tiez moc,krv a vsetko ok.aj vigantol ci davam ano davam sa smejem a nedavam pretoze malu z toho tri tyzdne bolelo brusko tak som vysadila,teraz mame dcko od jamiesona.ked mimco pribera neriesit vahu lebo sa scvoknete

lv
21. pro 2016

Souhlasím, že jedno dítě papá hodně, jiné málo, přibírá hodně, málo. A dítě není tabulka, ale originál 🙂. Co v noci, nešlo by přidat 1 krmení?
Ale zas chápejte lékařku, nedělá to pro svoje potěšení, porovnání s tabulkou, ale aby odhalila třeba skryté nedostatky, nedej bože nemoci, které se ukazují neprospíváním.

astyna
21. pro 2016

Tak ty tabulky jsou čistě orientační, od něčeho se odpíchnout musí. S těmi si ještě užijete. Neznám pediatru, které by příbírání dítěte bylo šumák.

Nicméně se spíš zaměřte na to, zda dítě dostatečně čůrá, kadí, je čile k světu, je akční. Což podle popisu vaše dítě splňuje, takže bych se nestresovala 🙂

Syn třeba byl na hranici příbírání, ale málo čůral, byl flegmatický, což není právě dobré. Radila bych přidat krmení.

crustik
autor
21. pro 2016

Diky moc vsem. Kdyztak dam vedet jak jsme dopadli 🙂

ivasad.
22. pro 2016

@crustik v porodnici vám nedokrmovali miminko proto, že ono by pak nestálo o prsa a kojení by se nerozjelo. Mléko po porodu nemá žádná žena, v lesíku mlezivo, je ho málo, ale je mnohem výživnější ne mateřské mléko, o umělém mléku ani nemluvím. Všechny děti po porodu shodí, 10% hmotnosti dolů je zcela v normě. Ať je miminko kojeno na požádání a jinak nic neřešte 🙂

ivasad.
22. pro 2016

Ježíš, ne v lesíku, v prsou...Ach ty automatické opravy 😁

monikagurthova
22. pro 2016

@crustik ahoj deti v porodnici shodí vždy. Ja navrhuji vyměnit doktorku a vyprdnout se na tabulky! Pokud mala cura a kadi normálně je to v pořádku akorát jste vystresovani. Uklidnete se oba vyhodte váhu a bude lip. Deti nejsou podle tabulek nase mala nejdřív pribirala jak na běžícím pase a pak zase min a doktor to nikdy neřešil.

monikagurthova
22. pro 2016

@astyna tak ja mam třeba doktora, který mi jasne rekl, ze každé dite přibírá jinak a pokud ma cca 6-8 promocenych plenek a kadi normálně nemám se stresovat. Jsem za nej rada tabulky neřeší bere každé dite jako samostatnou jednotku. Mala nam nejdřív pribirala hodne rychle pak se to zpomalilo. Neříkám kdyby nepribirala tak to řeši, ale tabulky absolutne nebere na vědomi.

astyna
23. pro 2016

@monikagurthova

Ono je důležité se ale na to podívat i z druhé strany, podvyživené dítě nemá často sílu ani na vývoj, což je stěžejní. Kamarádky syn má v roce cca 7 kg, můj 12 kg. Ten rozdíl ve vývoji, pohybu a orientaci je markantní. A to jen kvůli tomu, že já jsem kojila 4 měsíce, ona téměř rok a sem tam mu dala příkrm, můj už jí pěkně od 6.měsíce. Když ho hlídám, tak mi sní všechno, ale ona nechce téměř nic jiného než své mléko, které mu prostě nic nedává. Nehledě na to, že je pořád nemocný. Stojí to za to si nenechat poradit?

Ony se většinou čertí právě ty maminky, které s tabulkami bojují. My, spokojené, nám nevadí 🙂 Syn je třeba mimo tabulky v délce.

marunka84
4. led 2017
Uživatel marunka84 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od marunka84.

pozor jen na záměnu, že dítě je spokojené s tím, že je unavené z mála energie a proto tolik nepláče - nemá sílu. My jsme měli stejný problém. Na první kontrole u doktora jsme měli úbytek 200g oproti porodnici. Nakonec jsme zjistili, že kojení nebylo efektivní. Když malá začala pít z prsu pomocí kloboučku, tak se to rapidně zlepšilo