Dětské chytré hodinky s GPS. Poradíte, prosím?

dasipe
20. zář 2022

Zdravím. Uvažuji o koupi chytrých hodinek pro syna. Chtěl by chodit sám pěšky do školy ale mám strach ho pustit samotného. Proto mě zajímají vaše zkušenosti s takovými hodinkami, které mají funkci GPS a ukazují co nejpřesnější polohu. Potřebovala bych mít polohu hodinek online, bez nějakých prodlev nebo intervalů. Jsme na malém městě. Chápu tedy správně, že hodinky potřebují nepřetržitý kontakt s WiFi? Jak fungují s datovou simkou? S jakými jste spokojeni vy?

ajja87
20. zář 2022

@dasipe přesně jak to funguje ti nereknu, ale uz od nekolika lidi jsem slyšela, ze stejne neupresni poloho kde dítě je, taky jsem myslela, ze až dcera začne chodit do školy, ze ji je pořídím, ale zatim me od toho recenze známých dost odrazuji...

krisstina93
20. zář 2022

U nás ve škole je mají děti zakázané mít na ruce (stejně jako třeba mobil na lavici), musel by si je schovat do tašky. To už bych si radši stáhla apku na ten mobil, na ten se syn aspoň občas podívá, když si de něco hrát nebo prohlížet :D

bara88
20. zář 2022

@krisstina93 tak popravdě ,tohle mi zakázat ve škole tak je pošlu do určitých míst

bara88
20. zář 2022

jinak kluci mají lamax ale popravdě nevím jak funguje gps ,nepoužíváme ji.když potřebuji vědět kde jsou zavolam jim ale je to fakt super ikdyž jdou sami ven

lpch
20. zář 2022

@dasipe syn by mel nastupovat do skoly pristi rok. Planuju mu obstarat nejaky starsi iphone a propojit ho s mym a manzelovym telefonem. Pokud bych nekupovala rovnou telefon, uvazuju o airtagu. Myslim, ze podobne udelatka maji i jini vyrobci, aby to bylo kompatibilni s telefony fungujicimi na androidu. Bude to mit v batohu.

krisstina93
20. zář 2022

@bara88 u nás to mají přímo ve školním řádě, protože si do toho starší děti dávaly taháky, psali si při hodině, tak to zakázali plošně v celé škole, prostě stejně jako mobilu no, o hodině vypnuté a uklizené v batohu jinak by to učitelka zabavila.

bara88
20. zář 2022

@krisstina93 podle mě na tohle nemají právo a hlavně kde a jak by si tam ty taháky psali u takových hodinek to snad ani nejde

krisstina93
21. zář 2022

@bara88 dyt ty hodinky fungují jako mobil, si tam můžeš psát normálně zprávy, chodit na internet atd. Teda možná záleží co máš za model, ale učitelka fakt nebude zkoumat jestli má hodinky takové nebo makové a s někým se dohadovat, tak se to zakázalo plošně.

bara88
21. zář 2022

@krisstina93 jak ti to nevadí tak v pohodě, já bych s tímto v pohodě nebyla

bara88
21. zář 2022

@krisstina93 a asi moc nevíš jak fungují ty detske hodinky s gps

westie
21. zář 2022

Syn ma znacku WoWME, za nas ji moc nedoporucuji - hodinky jsme uz jednou museli reklamovat. Ale jinak GPS maji, potrebuji byt na datech, kdyz jsi mimo wifi, takze maji klasickou simku s daty a volanim.
A ohledne skoly - da se v mobilu rodice nastavit os kdy do kdy maji vypnute vsechny chytre funkce, prave proto aby z nich byly obycejne hodinky a deti to nemely jako mobil ve skole. U nas ve skole je deti mit mohou, ale byli jsme upozorneni, ze si za ne odpovida dite samo (to je naprosto logicke) a nemohou je pouzivat behem vyuky, ale na ruce je mit mohou jako klasicke hodinky.