Druhé dítě v porodnici na nadstandartním pokoji. Zkušenosti?

zabolee
3. únor 2022

Dobrý den dámy,
mám takový dotaz k nadstandartním pokojům v nemocnici. Vy, které jste rodily už druhé dítě a byly na samostatném pokoji, kde může přespávat i doprovod, stalo se některé, že byste nechtěli druhé děťátko poslat na noc domů bez vás a ptaly se, jestli může s tatínkem na pokoji zůstat i vaše druhá ratolest ?
Předem díky za odpověď. 🙂

malanoha
3. únor 2022

Neptali jsme se, ani tam se mnou nikdo nespal. Poslední dva roky je permanentní zákaz návštěv... Akorát pustili tatínka na pár minut a byli jsme rádi.

veroniquecz
3. únor 2022

@malanoha zákaz návštěv je nezákonný.

veroniquecz
3. únor 2022

Mas právo na osobu blízkou, dítě má právo na přítomnost zákonného zástupce. Spíše jde o to která porodnice a jak moc Si to budeš muset uhadat. Další věc je, ze nadstandard je hodně o štěstí všude. A třetí věc, ze režim v porodnici pro starší ditko nic moc za mě. Kolik je staršímu? A kde chceš rodit?

malanoha
3. únor 2022

@veroniquecz No jó, bla bla... Málokdo má náturu a chuť se o tom po porodu hádat s armádou personalu. Kvůli tří dnům...

aselluska
3. únor 2022

@malanoha tak jak kde. Kamarádky mohly mít doprovodnpres noc, protože když z toho mají prachy, tak tam koronu zatáhnout nemůžeš evidentně

veroniquecz
3. únor 2022

@malanoha proto píši, ze záleží kde. Někde se hádat musíš, někde vůbec. U mě stačilo, ze jsem se ozvala a nenechám se sebou drbat, vše šlo.

mamikry
3. únor 2022

@zabolee u nas v porodnici deti dovnitr nesmi vubec. Jen na chodbu pred oddeleni.

michaela666
3. únor 2022

@malanoha Mě se loni v lednu ptaly sestřičky z dětského kdy za náma přijde tatínek. Když jsem řekla, že to vydržíme bez něj kvůli covidu, tak se smály ať mu zavolám a klidně přijde.
Byla jsem na pokoji poslední den s druhou maminkou a té tam přišel tatínek. Sice jen na půl hodiny, ale nikdo neprudil. Byli jen na pokoji a nikam necourali. Někde ještě zůstal svět normální.

krisstina93
3. únor 2022

K nám do porodnice teď děti nesmí vůbec, ani na návštěvu. Mohl jen manzel, jakože otci miminka návštěvu zakázat nemohou, ale kdokoliv jiný dovnitř nesměl, ani když pro mě jeli, tak neměl hlídání a musel se synem čekat venku před porodnici, než s miminkem vylezu.

sigyn
3. únor 2022

V naší porodnici je zákaz vstupu dětem do 5 let. A to i před covidem, kvuli nemocím.

felixfelicis
3. únor 2022

Tusim, ze v Rakovniku by to slo 🙂 Ovsem nadstandardu je malo. Pokud tomu nebrani zdr. stav, sla bych radeji ambulantne.

lachtanice86
3. únor 2022

U nas je doporučeno deti do 6let nevodit vubec. I pred covidem.

michaelarousova
3. únor 2022

Mi prijde,ze si z tech porodnici děláte spis hotel ..k cemu vam tam je pulka rodiny🤷‍♀️ Jeste ted behem covidu …ja mela rodinny pokoj ,chlap by tam bejt mohl dite asi ne ,ale ja byla rada za klid jen s miminkem teda☺️

mdch91
3. únor 2022

@michaelarousova mozna proto, ze nekdo chce byt cela rodina spolecne a ne v "nemocnici", kdyz mu nic neni. Ale reseni je pro me po porodu odejit a ne byt v porodnici v hotelu, no.

klokanka31
3. únor 2022

@zabolee A neuvažuješ radši nad ambulantním porodem?

errol4388
3. únor 2022

@veroniquecz to zní sice hezky, ale zkuste to vzít z pohledu třeba lékařky, která jde na pokoj zkontrolovat miminko, kde je kromě rodičky taky otec dítěte, starší dítě, dula a bůh ví, kdo ještě a pak tahle doktorka jde k inkubátorům, kde leží 500g miminka... pořád je to nemocnice, ne hotel a podobná pravidla mají svůj důvod.
A slovíčko, které by si měli všichni zapamatovat je , ohleduplnost,,. Dnes se na ní hodně zapomíná.

mdch91
3. únor 2022

@errol4388 to jo, dnes se na ni hodne zapomina hlavne v celym ceskym porodnictvi.
Ta lekarka predpokladam taky nezije uz 2 roky v karantene, protoze covid, ze jo. Ma, doufam, taky normalni zivot

prejeta_zaba
3. únor 2022

@mdch91 ale @errol4388 má pravdu, stále je nemocnice prostředí k léčení, ne k rodinnému pobytu. Lékařka dodržuje přísné podmínky a snaží se dodržet sterilní a klidné prostředí. A ne, že místo 1 pacientky bude muset řešit celou její rodinu. 🤷‍♀️ Jestli někdo chce starší dítě, ať si je s ním doma a porodí ambulantně, ale jak k tomu přijde celé patro rodiček, když tam někomu bude pobíhat tříleťák a roznášet případné infekce. A jak má v plánu mamina udržet starší dítě zavřené 3 dny v klidu, v jednom pokoji? Vždyť to je trápení všech zúčastněných. 🤷‍♀️ Pak jedné dovolí dítě, druhé 3 děti, další i tetu se strejdou? Návštěva na chodbě klidně, ale celodenní přítomnost ani náhodou.

mdch91
3. únor 2022

@prejeta_zaba ja si taky nemyslim, ze tam nutne musi byt cela rodina i s babickou. Ale taky kdyby ceske porodnice lip fungovaly vsechny a nemusela sis vybirat, kde se da porodit dustojne, nevodily by si tam treba zeny hromadne k partnerovi jeste duly, nedovily by si tam vlastni porodni asistentky, protoze by treba znaly za 9 mesicu sveho tehotenstvi PA z porodnice, kde planuji rodit. Uz jen kdyby tady nebylo pravidlo, ze se propousti naprosto zdrava zena se zdravym ditetem po 72 hodinach, podle me o moznosti odejit, "kdy chci", vi jen velmi malo zen.
A zakaz otcu u porodu, tak v tom jsme byli snad jedini v cele Evrope.
Neni asi nutny prehanet. Pro mnoho zen je norma, ze si prece v porodnici od rodiny odpocinou, protoze s prichodem za vchodove dvere bytu je nutne jit umyt okna. Velmi pochybuju, ze kdyz bude mit 1 na nadstandardu dite, druhy den ho tam budou mit vsechny.

prejeta_zaba
3. únor 2022

@mdch91 no jo, kdyby. Přitom by stačilo, aby se personál i pacienti chovali slušně a empaticky, léčbu by předem vysvětlili a ne vnutili apod. 😔

veroniquecz
3. únor 2022

@errol4388 tak bavíme se o nadstandardu ne klasickém pokoji. A už i v ČR (světě div se) existují rodinné pokoje, kde jsou po porodu všichni spolu.

mourovatakocka
3. únor 2022

@errol4388 Jsem silně alergická na slovo ohleduplnost. Nemyslím, že se na ni zapomíná. Myslím, že pod rouškou ohleduplnosti se zapomíná na jiné věci.

@zabolee Doporučuju podle možností ambulantní porod. Pokud bude miminko v pořádku, proč nezkompletovat rodinu doma ❤️

konidana
3. únor 2022

Nove otevrena soukroma porodnice v Praze ve Vysocanech umoznuje ubytovat klidne celou rodinu.

klokanka31
3. únor 2022

@michaelarousova Tak chlap by se ti ale mohl na pokoji hodit ne?

michaelarousova
3. únor 2022

@klokanka31 za me tam chlap nepatri☺️Muj by tam teda nespal ank nahodou

klokanka31
3. únor 2022

@michaelarousova To můj zas jo,ale my teda měli ambulantní porod.

michaelarousova
3. únor 2022

@klokanka31 lepsi nez tam tahat celou rodinu☺️Kdyz je vse vporadku☺️Js jsem na to ale srab😂

zuzkasim
3. únor 2022

Já přemýšlím, jak by starší zdravé aktivní dítě snášelo omezený pobyt v nemocnici, kdy se nesmí z pokoje hnout? Myslíš, že ho bude novorozenec tak strašně bavit? Že tebe a novorozence nechá to dítko odpočívat? To je jen z pohledu toho staršího dítěte, vidím to jako absolutní nesmysl. Myslím že ani nemocnici by se to nelíbilo... a nedivím se jim. Určitě jsou jiné možnosti, které jsou více vyhovující všem stranám.

lenerka1
3. únor 2022

Já sice byla na normálním pokoji, ale mít nadstandard a vidět, že to to moje starší doma nedává, tak bych se na to přespání klidně zeptala. Ten můj v té době tříleťák mou nepřítomnost odnesl 40 horečkami a to s novorozencem člověk vážně nechce. A to byl za námi v porodnici každý den aspoň 2 hodiny, byl s milovanou babičkou, měl nabitý program. Pokud jsem správně pochopila zakladatelku diskuze, nikdo nemluvil o tom. zavřít tříleťáka na 3 dny na jeden pokoj.

zuzkasim
3. únor 2022

@lenerka1 A kde by ten tříleťák teoreticky teda ty tři dny byl? Možná jsem to jen blbě pochopila...