Dvouleťák jde do školky. Jak to zvládly Vaše děti?

lucinkaxxx
11. říj 2016

Ahoj holky,
chtela bych se zeptat. Zivotni situace me donutila abych dala dvouletaka do skolky a sla do prace. Ackoliv je spolecensky,sikovny,skolku jsem vybrala super mam z toho trosku obavy. Kdyz nastoupi bude mu 25 mesicu.
Ty z vas,ktere jste davaly dvoulete deti,jak to zvladaly? Mate treba nejaky tip,jak mu to ulehcit? Nebo upozorneni na co si dat pozor?
Diky za veskere postrehy.

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
hojda
12. říj 2016

Bachovy esence a možná i nějaká homeo by se našla.

ekyticka
12. říj 2016

Pokud máte možnost tak, než nastoupí naostro, se běžte do školky párkrát podívat. Mladší měl 2r9m a měl ve školce bráchu (ten šel do školky skoro ve 4 letech, tak jsem to u něj až tak neřešila, vzal to jako fakt a problémy nebyly, ale malej mi přišel malej 😀 ), ale i tak jsme začali zvolna tak, že jsme přišli ráno a pohrál si do svačinky, pak jsme šli. Nebo třeba odpoledne, až se děti nasvačí do konce otvírací doby. První den jsem si hrála s ním, pak už jen tak postávala u dveří. Vždycky tak hodinku a v době, kdy to nenarušovalo program a nerušilo ostatní děti (než se ráno sešli a když odpo už chodili rodiče). Věděl pak, kde všechno je, jak to ve školce chodí, kam se uklízí hračky, navázal vztah s p. učitelkou, mohli jsme si o tom doma povídat, co tam mají atd.). A bylo to přínosné i pro mě, viděla jsem, jak paní učitelky s dětmi fungují, jak reagují na problémy. Náš se adaptoval v poho, ale některé děti pláčí při odchodu maminky ještě ted v říjnu. Opravdu záleží, jaké to dítě je.