Henna na šediny

nikahavel
27. lis 2018

Mám dotaz na ty z vás které se barvitě Hennou a jste i částečně už šedivé. Roky jsem se barvila chemický na černo před rokem jsem barvu nechala stáhnout a pigmentovaná vlasy do fialová. Po narkóze v létě mi začaly strašně padat vlasy. Vyhodila jsem klasické šampony, mám skvělý produkt který pomáhá a to opravdu proti padání vlasů a začala jsem se barvit Hennou. Efekt skoro okamžitý ale... Zatím hledám tu vhodnou značku, protože prozatím všechny nádherné vlasy zotavují, ale špatně překrývají dědiny. Do henny si doma přípravám i katam a indigo ale šediny jsou pořat zrzavé a protože nám popelavě hnědé ty vlasy moc to není pěkné. Máte prosím někdo podobnou zkušenost s tím že jste přišli už na to jak zamezit zrzavým odstínům?
Děkuji moc všem za nějaké rady.

leniczka23
27. lis 2018

@nikahavel jsem kadernice..na sedivych vlasech nikdy nedosahnes pozadovaneho.odstinu protoze vlas je vlastne duty, takze bude uz navzdy jinak.odrazet svetlo.

nikahavel
autor
27. lis 2018

@leniczka23 no mě neva že jsou světlejší ale že jsou oranžové jde o ten odstín.

leniczka23
27. lis 2018

@nikahavel chapu..tim jsem chtela rict, ze jelikoz ma Henna jakoby cerveny zaklad vzdy pujde do zrz na tech sedych. Ale.treba nekdo poradi neco prirodniho cim to potlaci, az takovou zkusenost nemam, jen vim.co jsme se ucili😊

nikahavel
autor
27. lis 2018

@leniczka23 to si právě myslím že určitě něco je, tmavovlasek co se barví hannou je hodně a směrem na východ víc a tam ty ženy mají o to víc tmavé vlasy. Tak snad se někdo najde 😂😂😂

atekram42
27. lis 2018

Zkušenost tedy vlastní nemám, ale co jsem se kdysi barvila hennou, tak jsem to docela dost studovala na netu a vzpomínám si matně, že na krytí šedin se nanášela henna a indigo nějak dvoufázově. Teď nevím, co z toho jako první a jaký byl přesný postup, ale určitě se to barvilo nadvakrát. Zkus pohledat, určitě to někde bude. Možná to ale bylo v angličtině, už nevím.

nikahavel
autor
27. lis 2018

@atekram42 díky moc kouknu na strýčka Google to by dávalo smysl.

jitushb
27. lis 2018

Já zkušenost nemám, ale moje sestra a kamarádka používají Hennu Khadi a ten nálev míchají v nějakém poměru s černým čajem a vlasy mají hnědé, zrzavou v nich nevidím.

zuzkabrum
27. lis 2018

já s henou začínám a se šedinami se naštěsí nepotýkám (zatím) ale mohu přidat první dojmy

Voono byla moje první, vsadila jsem na značkovou českou firmu. Na šediny doporučují barvit na dvakrát (1 čistou henou a podruhé míchanou nacílovou barvu) Ta se mi ale cca po týdnu skoro celá vymysla.

Tak jsem přešla na bezobalovou od lash, ta drží skvěle už mám druhou krychličkua boží jen se musí strouhat což zabere hafo času....

zuzkabrum
27. lis 2018

...jinak pokud vím tak voono má nově i kadeřnicví v brně

janadora
27. lis 2018

Ahoj cerne barvy docilis pridanim indiga. Mrkni na stranky vonoo. Ja beru klasickou medenou, ale pani u nas v bezobalovem se barvi na cerno a pouziva prave tu vonoo. A rikala, ze sedin ma hodne.

vineta
27. lis 2018

Barvím hennou, zkušenosti mám zatím jen s Voono, a moje zkušenost je taková, že šediny (mám jich docela hodně) s tím prostě jako s chemií nepřebarvím. Barvím na tmavohnědou, přimíchávám do ní i středněhnědou barvu, černá s tím modrým nádechem mi nesluší, takže s tou zkušenost nemám. Výsledek je ten, že cca 14 dní je to v pohodě, ale šedé vlasy chytají světleji a barva se z nich nejrychleji vymývá, takže pak mají zrz nádech. Indigo se vymývá nejrychleji, po třech týdnech to bývá k dalšímu barvení. Zkoušela jsem i zmiňované dvoufázové barvení - naštěstí jen na jednom pramenu vlasů, který není moc vidět- spočívá to v tom, že nejdřív obarvíš čistou hennou (tj tou zářivou zrz) a až poté vybraným odstínem- nepomohlo mi to, perfektně mi chytla ta ohnivá zrz a tmavě hnědá jí vůbec nepřekryla. Víc se mi osvědčilo obarvit tmavě hnědou dvakrát bezprostředně za sebou, ale je to akce na třičtvrtě dne a stejně to z šedin mizí rychleji...

nikahavel
autor
27. lis 2018

@jitushb a mají šediny už ?

nikahavel
autor
27. lis 2018

@janadora zkusím právě jiné značky tu mám taky v plánu děkuji.

nikahavel
autor
27. lis 2018

@zuzkabrum o té mu říkala kamarádka a že prý se dá sehnat jen v Praze ale nezkoumala jsem podívám se na to. Dík moc.

jitushb
27. lis 2018

@nikahavel jj obě dvě.

nikahavel
autor
28. lis 2018

@jitushb zkusím no včera jsem použila nějakou ruskou a ta byla zase o něco lepší líp ty kryla tak uvidíme třebas česká bude úplně top

aklin
28. lis 2018

Barvim hennou, sediny mam jen sem tam. Kazdopadne doporucuji dvoufazove barveni. U sedin se doporucuje mit na hlave zabal z henny aspon 5 hodin. Pote vymyt vodou, az za 2 - 3 dny az barva zoxiduje, muzete znova nanest hennu s indigem. Barva vlasu by mela byt tmavsi. Hennu pripravuji tak 50 g henny zaliju cerstvou stavou z repy a citronu a necham pres noc odlezet. A na druhy den barvim. Zkuste hennu lamda, henna z nopooshop.cz

zuzkabrum
28. lis 2018

@nikahavel Nejsem si jistá na kterou narážíte Voono se objednává na internetu a Lash také myslím doručuje každopádně má kamené pobočky jen v Praze ale dá se objednat z eshopu.

odula
28. lis 2018

@nikahavel prosím off topic - jaký přípravek jsi použila proti padání vlasů? Děkuju 🙂

nikahavel
autor
28. lis 2018

@odula do 3 dnů jsem pocítila mírné zpomalení a teď už nepadají ani tolik jako před dítětem a operaci a vším tím. Švagrová je doktorka farmacie a sama brala a má teď opravdu krásné vlasy což neměla ani jako dítě.

nikahavel
autor
28. lis 2018

@zuzkabrum Lash, říkala mi to cca týden a já za chvíli zapomněla ten název ale je to ona. Ona to používala před lety tak je možné že nebyl prodej přes net ještě.

nikolapekarova
12. črc 2019

Zkuste brát vitamíny a detoxikační masku Hair of Gaurí.