Hlučný soused. Je tu někdo, kdo by mi opravdu dokázal poradit co s ním?

27. pro 2021

Dobrý večer maminky, vše sepíšu, aby se tu něco neopakovalo a věděly jste co a jak. Bydlím v paneláku sama s roční dcerou, nad námi bydlí soused (50 let) a má dvě děti jezdí k němu občas a nad ním jedna starší paní, se kterou to neustále řešíme.

Soused je vochlasta, o tom žádná, je strašně namachrovaný a chová se jako by mu bylo 20 let. Dělá strašný hluk. Spočívá v něm to: v noci si pouští nahlas Landu, řve tam se svými kamarády, pořádá si akce, když tam má syny - hrají hokej kolem 20 hod třeba a hulákají nahlas. Není to každý den (párty tak 1x týdne někdy víckrát, někdy ne. Syny má jak kdy, takze třeba cely týden bordel) už fakt nevím, nedá se to vydržet. Sousedka nad nim si stezuje též. Domovnice to neresi, prý máme zavolat policii (píši ji furt, aby mu napsala a uklidnil se) - policie se volala 2x, servali ho a nic, za týden opět to stejné. Byla tam asi tak 20x sousedka, nic. Já tam byla taky xkrat a nic. Furt a furt bordel. Včera si frajer pustil landu v 1:30 ráno, volaly jsme se sousedkou a chtěly na nej zavolat policii, zrovna naaaaaajednou přestal. Byla dnes za nim sousedka a ještě se ji smál do obličeje, prý když se ji něco nelíbí ať se odstěhuje, to samé řekl mě. Absolutně nic neresi ani nikoho. Byl na nej i jeho otec, aby se uklidnil a nic… já už fakt nevím. Ví, ze mám malé miminko a ze nespi a on ať se odstehuji. Kdybych měla na kauce a větší nájem, ihned jdu pryč. Já už opravdu nevím co… každou noc se klepu a jsem na nervy, z toho co nás čeká. Mala mi přes den nespi.. za noc ji uspavam tak 3x kvůli němu…

Zažila jste to některá a můžete mi prosím poradit, co už mám dělat, aby to konečně na nej zabralo? Děkuji!!!

takyjedna
27. pro 2021

Co máš dělat? Odstěhovat se. Všechno ostatní je a bude házení hrachu o zed.

autor
27. pro 2021

@takyjedna Jsem sama, není tak lehké si najít nový byt, zaplatit kauce a nájmy dopředu, když jsem na to úplně sama. 🙂

takyjedna
27. pro 2021

Tak v tom případě to budeš muset vydržet a modlit se, že se dřív přestěhuje problémový soused.

mamikry
27. pro 2021

Ja se obavam, ze pokud je ten byt jeho a policii jste uz volali, tak neni moc jina cesta, jak mu v tomhle zabranit. Policie by to mela protokolovat, pokud to bude opakovat, tak da pokutu, max. nejake prestupkove rizeni, ale tam bude asi taky pokuta smesna. Vic asi delat nelze. Pokud byt jeho neni, tak kontaktovat majitele leda. Pripadne zkus zavolat majiteli tveho bytu, vysvetli mu situaci a on pak na nej muze z pozice, ze bude chtit nahradit ztratu, kdyz mu bude obtezovat najemniky a oni se odstehuji. My jsme bydleli naproti restauraci, kde jela nonstop venku hudba na zahradce a nam z toho dunel byt. Majitel zavolal a byl klid. On byl teda pravnik, tak se s tim nemazal.

autor
27. pro 2021

@takyjedna Děkuji za dobré rady.

@mamikry Jéje, děkuji moc. To by mě ve snu nenapadlo, to je skvělý nápad, zkusím to majiteli navrhnout❤️✊🏻
Jinak ten byt je jeho, o 2 patra níž žije jeho otec, když jsem mu to popsala tak to bylo “coo, to mi nejde do hlavy, to teda budu řešit.. atd..” no a ono nic, ale tohle s tou náhradou by mu mohlo snad nějak zvednout mandle😂

benetka
27. pro 2021

Jediné řešení je se odstěhovat. Také jsme to v minulosti řešili. Pokud je to jeho byt tak s tím nic nenaděláš.

autor
27. pro 2021

@benetka Nemám kde na to vzít. Nikdy problém nebyl, až teď. Žijí tu 5 let.

mamikry
27. pro 2021

Drzim palce, at to klapne, oni tihle, s odpustenim, blbove casto honi machra, ale pod hrozbou placeni stahnou krovky.

autor
27. pro 2021

@mamikry Kez by jste měla pravdu, zkusím a dam info. Moc moc děkuji❤️❤️

zuzekk
27. pro 2021

Policií bych mu nevyhrozovala, a volala je po 22h pokaždé. Do nočního klidu si bohužel může dělat absolutně co chce. Ale pokud by takto řušil často v noci, ať je tam má pokaždé. Oni pak taky nebudou jak med, když budou jezdit každou chvíli na stejné místo. A pána by ty sice ne vysoké, ale přesto pokuty, mohly motivovat.. Stridejte se ve volání PČR se sousedkou, nebude to jen na jednu.
A majiteli si postěžuj určitě, ať to každopádně ví. I kdyby s tím nic nenadelal, může ti třeba snížit nájemné, abys mu neodešla z bytu, který se chováním souseda stal problémový.

autor
27. pro 2021

@zuzekk Děkuji moc❤️

hojda
27. pro 2021

Je to byt v osobní vlastnictví, nebo třeba družstevní? Můžeš zkusit řešit přes společenství vlastníků, družstvo, ale efekt to většinou moc nemá. U družstevního bytu by ho mohli ostatní družstevníci vyloučit myslím.

hojda
27. pro 2021

Ještě mě napadá, nenechat ho vyspat přes den, aby v noci chrněl🙂-

eviicka
27. pro 2021

@zuzekk souhlasím, po 22 hodině volat policii vždy a ideálně na střídačku s ostatními. Domovnice toho moc nevyřeší, pokud měl do teď na háku i policii... S majitelem určitě promluv, žádný pronajímatel netouží potom, aby se mu tam nájemníci střídali jak na běžícím pásu, ale bohužel toho asi taky moc nezmůže...

jarla
28. pro 2021

Já se přidám k ostatním, policii volat vždy po 22hodině, žádné obvolávání se sousedkou, že je zavoláte, prostě to udělej pokaždé když dělá bordel,to je zlý sen mít takového osuseda

jako_mala_holka
28. pro 2021

Řešili jsme a odstěhovali jsme se, nepomohl nám nikdo, bohužel jinou radu taky nemám... Ale jestli tě to uklidní aspoň trochu, tak teď jsme moc spokojení a rozhodně toho nelitujeme, i když to samozřejmě nebylo jednoduché, stěhovali jsme se po 4 letech, do menšího a dražšího bytu... Ale ta úleva 🙏🌷 držím moc palce, ať se podaří vyřešit, kéž by to bylo jinak než stěhováním, přála bych ti to 🍀

irmamala
28. pro 2021

Hledala bych jiné bydlení, i přes ty nepříjemnosti, které uvádíš. Tohle je vážně marnej boj a já bych se bála, když na něj budeš neustále volat policii, že ti takovej magor jednou někde skočí po krku. Píšeš, že jsi tam 5 let a byl klid, on se tam teď přistěhoval?

limali
28. pro 2021

Rušenie nočného kľudu je priestupok, to policajti väčšinou riešia naozaj len tým, že dohovoria. Riešila by som oficiálnou sťažnosťou na bytové družstvo/bytový spolok (neviem ako to u vás máte). Zavolajte si aj na obecný/mestský úrad, teoreticky by mu mohli dať aj pokutu ale najskôr by som si to len zistila telefonátom. Susedsko právne vzťahy a sťažnosti by mali skôr riešiť oni priestupkovou komisiou. Policajti by mali riešiť vec ak by prinajhoršom páchal nejakú trestnú činnosť, trebárs tam v baráku niečo rozbil a tak. U nás bola trochu iná situácia, ale problém so susedom sme riešili s domovníčkou a s tým, že to budeme riešiť s mestom. Trošku sa zľakla a dohovorila mu.

tez83
28. pro 2021

Mě je váš tak líto!😟Takový lidí,co nehledí na ostatní jsou opravdu "fajn."

ilonne
28. pro 2021

Volala bych na něj PCR pokaždé po 22.00 hod.. je to přestupek proti občanskému soužití. A také bych ho písemně nahlásila na příslušný přestupkový odbor mesta.

autor
28. pro 2021

Děkuji všem holky😔 určitě na Vás dám a sepsala jsem si, co jste mi poradily, hned jak začne, začnu i já..

victress
28. pro 2021

to je všechno krásné, vy co radíte, se odstěhovat, ale kde berete tu jistotu, že v novém bydlišti nebude zrovna tak hlučný soused nebo něco jiného, co jí bude vadit? to by bylo z bláta do louže...takové stěhování každou chvíli je dost nepohodlné, navíc pro samoživitelku s malým dítětem... autorce bych poradila něco jiného, ale asi by mi to smázli...

autor
28. pro 2021

@victress Tak mi napiš klidně do zpráv😊
S tím bydlením už se ani nevyjadřuji, psala jsem 2x, že jsem samozivitelka a že jen tak na kauce a provize a ještě stěhování nesehnala, chci se stěhovat časem do většího, ale ne jen kvůli sousedovi a za každou cenu. Byty mě zatím neoslovily (nelíbí se mi nebo jsou moc drahé)
O stěhování vím, proto jsem založila diskuzi, kdo by mi dokázal poradit co jiného. Takže moc děkuji ❤️😊