Houby, jak dlouho je můžu mít v lednici?

karinakarin26
6. říj 2015

Holky, byli jsme v neděli na houbách, chtěla jsme se zeptat, jak dlouho můžu mít houby v lednici než z nich začnu vařit? Týden? 10 dní? nebi míń?

kubicek11
6. říj 2015

Já je nechávám nanejvýš do druhého dne. Rychle mi v lednici osychají. Buď je druhý den zpracuju nebo je raději dám do mrazáku.

konidana
6. říj 2015

...nebo je sežerou červi - i když tam jakoby nejsou, tak najednou jsou. Chce to houby nejdéle druhý den alespoň spařit - na pár minut hodit do vřící vody a pak hned zcedit a zchladit, případně takhle spařené zamrazit. Spařené by v lednici dalších pár dní mohly vydržet (2 až 5 dní )

veraga
6. říj 2015

Taky zpracovávám do druhého dne. Jednak se v nich namnoží červi, za druhé oschnou nebo chytnou plíseň. Když zrovna nemáme na nic houbového chuť, podusím je na sádle a zmrazím. Takto vydrží i rok.

katinkastud
6. říj 2015
Uživatel katinkastud je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od katinkastud.

Souhlasím, do druhého dne. Já jsem houby většinou mrazila, ale přijde mi, že když je usuším mají pak lepší a intenzivnější chuť 🙂